Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

71 gadu vecs pilots startēs NASCAR

Juris Grīns
Juris Grīns

71 gadu vecs pilots startēs NASCAR
Morgans Šeferds
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

71 gadu vecais amerikānis Morgans Šeferds šajā nedēļas nogalē plāno piedalīties NASCAR "Sprint Cup Series" posmā Ņūhempšīras spīdvejā, kļūstot par vecāko braucēju, kas izgājis uz starta šī čempionāta vēsturē.

Šeferds ir iekļauts starta sarakstā pirms svētdien gaidāmajām "Camping World RV Sales 301" sacensībām. Viņa "Toyota" mašīnai, ko apkalpos "Brian Keselowski Motorsports" komanda, piešķirts 52. numurs. Dalībnieku saraksts sastāv no 43 dalībniekiem un tas nozīmē, ka Šeferds visai noteikti stāsies uz starta, ja vien pēdējā brīdī nepieteiksies vēl kāds dalībnieks un kvalifikācijā Šeferds nepaliks ārpus pirmajām 43 pozīcijām.

Līdzšinējais vecuma rekords pieder Džimam Fidžeraldam, kurš 1987. gadā Riversaidas trasē Kalifornijā finišēja 17. vietā. Tobrīd Fidžeraldam bija 65 gadi, 6 mēneši un 22 dienas. Savukārt 1993. gadā "Sprint Cup Series" posmā Sonomas trasē startēja Heršels Makgrifs, kura vecums tobrīd bija 65 gadi, 5 mēneši un 2 dienas.

Veterāns Džeimss Hailtons vēl 2007. gadā 72 gadu vecumā mēģināja kvalificēties prestižajām "Daytona 500" sacīkstēm, tomēr toreiz viņam tas neizdevās.

Morgans Šeferds pēdējo reizi "Sprint Cup" sacīkstēs piedalījās 2006. gadā, arī toreiz startējot Ņūhempšīras ovālā. Sacensības viņam beidzās ar priekšpēdējo 42. vietu, jo jau pēc 61 veikta apļa pārkarsa mašīnas motors. "Sprint Cup" vēsturē viņam ir arī četras izcīnītas uzvaras.

Izmantotie resursi:
NASCAR Sprint Cup Series | NASCAR.com

     [+] [-]

, 2013-07-11 09:59, pirms 11 gadiem
Nationwide jau viņš joprojām brauc regulāri, bet Sprint Cup tā būs tikai reklāma - #52 ir pārāk švaka brigāde. Tāpatg izstāsies