Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Madonieši triumfē "Fischer Ziemas skolēnu čempionātā" slēpošanā un iegūst 1500 EUR balvu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Madonieši triumfē "Fischer Ziemas skolēnu čempionātā" slēpošanā un iegūst 1500 EUR balvu
Foto: Fischer Slēpošanas centrs.

Šodien ar ceturto posmu “Fischer slēpošanas centrā” Siguldā noslēdzās tradicionālais un septīto sezonu notikušais “S!-Fischer 2022” Ziemas skolēnu čempionāts, uz starta pulcējot ap 200 skolēnu no vairākiem desmit vispārizglītojošo skolu. Sezonas kopvērtējumā uzvarēja Madonas pilsētas vidusskolas audzēkņi, izcīnot galveno balvu – 1500 EUR inventāram no “Fischer”, ko pasniedza “Fischer Latvia” pārstāvis Egnārs Gudriķis.

“S!-Fischer” Ziemas skolēnu čempionāts aizsākās 2015.gadā. Tā kā 2021.gadā sacensību rīkošana bija aizliegta, tad šī bija nevis astotā, bet septītā sezona. Pirmo reizi Ziemas skolēnu čempionāta vēsturē visi posmi nenotika Siguldā “Fischer slēpošanas centrā”, bet arī citviet – 2.posms Pļaviņu slēpošanas un biatlona trasē Jankas”, bet 3.posms tika aizvadīts slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis” Priekuļos. Pirmajā posmā dalībniek sacentās sprintā, otrajā – distancē ar intervāla startu klasiskajā stilā, trešajā noskaidroja labākos distancē ar intervāla startu brīvajā stilā, bet šodien slēpotāji sacentās šķēršļu joslu pārvarēšanā.

Sacensību seriālā skolēni sacenšas par kopvērtējuma galveno balvu – dāvanu karti 1500 eiro apmērā slēpošanas inventāra iegādei no “Fischer Latvia”. Pasākuma mērķis ir popularizēt distanču slēpošanas sporta veidu skolēnu vidū, nosakot spēcīgākās vispārizglītojošās Latvijas skolas distanču slēpošanā, kā arī veicināt lietderīgu un aktīvu brīvā laika pavadīšanu skolēnu vidū. Katru gadu iesaistīto skolu skaits aug, šogad esot pārstāvētām vairāk nekā 50 skolām no visas Latvijas, nosūtot uz posmiem ap 700 dalībnieku.

Sezona iesākās ar madoniešu uzvaru vecākajā grupā puišiem, kad janvāra beigās sprintā visātrākais bija Lauris Kaparkalējs, kurš vēlāk februāra beigās pasaules junioru čempionātā sasniedza Latvijas visu laiku augstāko rezultātu puišu konkurencē (16.vieta), un noslēdzās ar madonieša uzvaru, jo šodien šķēršļu joslu pārvarēšanā pirmo vietu ieguva Silvestrs Švauksts (Madonas pilsētas vsk.). Tiesa, labāko laiku uzrādīja siguldietis Sandijs Suhanovs, bet saņēma 10 sekunžu sodu vienā no šķēršļiem. Vecākajā grupā meitenēm uzvaru svinēja siguldiete Kristīne Brunere.

Pirms pēdējā posma Madonas pilsētas vidusskola atradās līderpozīcijās, jo bija labākā katrā no iepriekšējiem trim posmiem. Arī šodien Madonas pilsētas vsk. audzēkņi bija labākie, tādējādi likumsakarīgi triumfējot arī kopvērtējumā. Tā nebija pirmā reize, kad kāda no Madonas skolām uzvar, jo pārsvarā tieši madonieši kopš 2015.gad air ieguvuši galveno balvu. Spraigā cīņā par otro vietu Lejasciema vidusskola apsteidza Siguldas Valsts ģimnāziju. Iespējas pacīnīties par trijnieku bija arī Madonas valsts ģimnāzijai, bet šodien tā bija minimāli pārstāvēta, tāpēc nācās samierināties ar 5.vietu.

Sacensības organizēja Fischer Slēpošanas centrs (SIA “Siguldas Sporta serviss”) sadarbībā ar Slēpošanas un biatlona centrs "Cēsis" (SIA “Cēsu Olimpiskais centrs”), Slēpošanas, biatlona sporta bāzi “Jankas-Jaujas” (Pļaviņas), Fischer Latvia un biedrību “A2”.