Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rallija pilots Balodis: "Man patīk tikai tie sporta veidi, kuros kaut kas rūc, smird un kratās"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rallija pilots Balodis: "Man patīk tikai tie sporta veidi, kuros kaut kas rūc, smird un kratās"
Edgara Baloža ekipāža. Foto: Raimonds Volonts

Pagājušās nedēļas nogalē Alūksnes pusē notika rallija testi, kuros piedalījās vairākas ekipāžas. Starp pilotiem bija arī Edgars Balodis un Kristers Cimdiņš, kuri jau šīs nedēļas nogalē stāsies uz starta Igaunijas rallija čempionāta pirmajā posmā "Otepää talveralli".

2020. gada sezonā Edgars Balodis un Lāsma Tole ar "Mitsubishi Lancer Evo VIII" automašīnu aizvadīja trīs sacīkstes Igaunijā, kļūstot par EMV4 klases vicečempioniem, un zaudēja tikai Ranno Bundsenam. Arī šogad ar šo auto iecerēts braukt Igaunijas čempionātā, mērķi ir augsti, lai gan daudzo ierobežojumu dēļ šobrīd kaut ko konkrēti izplānot esot grūti.

"Sakarā ar to, kas notiek, šobrīd kaut ko plānot ir ļoti grūti," stāsta Edgars Balodis. "Alūksnē gribēju aizvadīt testus un tagad jābrauc uz Igaunijas rallija čempionāta pirmo posmu Otepē. Vienmēr gribas būt ātrākam, labākam – pagājušajā gadā biju vicečempions, tātad šogad jācīnās par titulu. Bet tas nav atkarīgs tikai no manis, bet arī citiem apstākļiem, tostarp finansiāliem un to, kuras sacīkstes vispār notiks."

Balodis atzīst, ka ir liels motoru sporta piekritējs, un pats tam īsti nespēj rast skaidrojumu.

"Esmu mazliet savādāks nekā pārējie – man vispār patīk tikai tie sporta veidi, kuros kaut kas rūc, smird, kratās," saka sportists. "Rallijs, motokross – tas viss man patīk. Nezinu, no kurienes man tas, jo rados nav bijuši sportisti, mammai vispār bail. Patīk, vienkārši patīk. Man patīk gan ziemas, gan vasaras ralliji. Kad ziemā tiec pabraukt ar naglotajām riepām, tas ir baigais šarms. Ja uztver to sajūtu, ziemā ir fantastiski braukt. Bet arī vasarā ir forši, vai rudenī Sāremā, kur ir smagi, bet forši."

Otepē ziemas rallijā startēs arī Kristers Cimdiņš un Renārs Šķenders, kuri "lielajā" rallijā debitēja vien pagājušajā rudenī Sāremā. Gaidāmajās sacīkstēs viņi startēs ar "BMW 330", bet šogad plāno turpināt dalību arī Latvijas rallijsprinta čempionātā.

"Šogad rallijsprintā vēlos piedalīties "Klasika 3000" ieskaitē, bet šobrīd vēl nav zināmi nedz posmi, nedz datumi," stāsta Kristers Cimdiņš. "No tā saucamajiem lielajiem rallijiem gribas aizbraukt uz Sāremā un kādu Lietuvas posmu, šajā nedēļas nogalē piedalīsimies Igaunijas čempionāta pirmajā posmā. Līdzjutēji gan nevar braukt līdzi, jo šis posms, ievērojot "Covid-19" ierobežojumus, norisināsies bez skatītājiem. Kaut ko pa Baltiju izkustēsimies! Ikdienā trenējos slēgtās trasēs, uz privāta dīķa, ezera – šogad gribas pārspēt pašam sevi. Pagājušajā sezonā bija tikai vienas sacensības bez tādām īpašām kļūdām, vajadzētu vairāk stabilitāti. Gribas mērķēt uz pirmo trijnieku. Mašīnai šajā starpsezonā neesmu veicis nekādus īpašus uzlabojumus, vasarā ceru tikt pie jauniem amortizatoriem."

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati