Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Šautriņu mešana Latvijā: vai līderim Razmam būs sekotāji?

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Jau pēc dažām dienām 15. decembrī sāksies 2022. gada pasaules čempionāts šautriņu mešanā, bet dienu vēlāk pirmās kārtas cīņu aizvadīs Madars Razma. Portāls ‘’Sportacentrs.com’’ pirms turnīra ieskatījās dziļāk šautriņu mešanas saimniecībā Latvijā un centās skaidrot, vai aiz Madara Razmas ir pamats gaidīt turpinājumu.

Šautriņu mešanu lielākoties var uzskatīt par amatieru sportu, jo daudziem spēlētājiem tas ir hobijs. Sākot ar 20. gadsimta beigām, šautriņu mešana kļuvusi arī par profesionālu aizraušanos planētas labākajiem vairāk kā 100 šī aroda meistariem.1992. gadā dibināta Professional Darts Corproration jeb saīsinājumā PDC laika gaitā kļuvusi par šautriņu mešanas vadošo organizāciju. Ikgadēji tās budžets ir ap 15 miljoniem sterliņu mārciņu, kas balvu fondos tiek sadalīts dažādos turnīros visa gada garumā, no kuriem 12 ir TV turnīri. Prestižākais ir gada beigās notiekošais pasaules čempionāts, kurā uzvarētājs var nopelnīt 500 tūkstošus sterliņu mārciņu. Dziesmas, ‘’walk-on’’ mūzika, atsevišķu šautriņu metēju šovs, līdzjutēju ekstravagantais apģērbs un vienkāršais, kā arī ātrais spēles formāts padara šautriņu mešanu pievilcīgu televīzijai. Arī no Latvijas vienam pārstāvim – Madaram Razmam - ir izdevies ielauzties starp profesionāļiem, šobrīd ‘’Order of Merit’’ rangā ieņemot 49. vietu. 16. decembrī Razma sāks savu kārtējo PDC pasaules čempionātu, tāpēc portāls ‘’Sportacentrs.com’’ analizēja, kas kopumā notiek Latvijas šautriņu mešanas vidē un vai aiz Razmas tuvākajā nākotnē redzami sekotāji.

Licencēto spēlētāju skaits un kā labā veidota šautru sistēma Latvijā?

Latvijas Darts organizācija dibināta 2006. gada augustā un ir oficiāli atzīta šautriņu mešanas sporta federācija, kuras mērķis ir vadīt un koordinēt šautriņu mešanas darbu Latvijā, kā arī pārstāvēt sporta veidu attiecīgajās starptautiskajās organizācijās. Kā sarunā ar portālu ‘’Sportacentrs.com’’ atklāja jaunievēlētais valdes priekšsēdētājs Žanis Buklovskis, tad organizāciju veido 11 biedri jeb tā saucamie šautriņu mešanas klubi – izveidoti lokāli juridiski veidojumi (pārsvarā biedrības), kurās sapulcējušies no pieciem līdz 20 šautriņu metējiem. Bez oficiāli izveidotiem klubiem ir aptuveni astoņas interešu grupas, kas savu darbību nav noformējušas oficiāli, taču ir sapulcējušas cilvēku kopu, kas arī zem noteikta nosaukuma startē vietējās sacensībās. Šobrīd licencēto spēlētāju skaits Latvijā ir robežās no 150 līdz 200 spēlētājiem, taču ir pamanāma tendence ikgadēji šautriņu metēju skaitam palielināties. Nopelns tam ir gan televīzijā translētajiem turnīriem, gan Madara Razmas veikumam uz lielās PDC skatuves. ‘’Ļoti labi zinu, ka ir daudz cilvēku, kuriem mājās ir šautru dēlis, kas ir mētājuši, taču viņiem trūkst informācijas,’’ visaptverošu problēmu daudzās sfērās, kas pamanīta arī šautriņu mešanā, secina Buklovskis.

Šautru sistēma Latvijā domāta amatieriem un to atzīst arī federācija. ‘’Mūsu mērķis ir gatavot spēlētājus WDF (Pasaules darts organizācija) Eiropas un Pasaules kausam. Ja spēlētājs prot sevi apliecināt šajā līmenī, tad uzskatu, ka viņš spēj spēlēt arī PDC līmenī. Cik tālu viņš nonāks, ir darba jautājums,’’ organizācijas mērķus raksturo valdes priekšsēdētājs. Kas ir WDF? Organizācija dibināta 1976. gadā un sevi dēvē par apolitisku un bezpeļņas organizāciju, kā mērķis ir attīstīt šautriņu mešanu visā pasaulē. Arī Madars Razma savu ceļu sāka caur amatieriem, piedaloties arīdzan WDF organizētos turnīros, un lielākā daļa šautriņu metēju savu ceļu sāk tieši no amatieru sacensībām. Pirms neilga laika tika likvidēta otra lielākā šautriņu mešanas organizācija Britu darts organizācija (BDO), kas rīkoja tā saucamo ‘’Lakeside’’ pasaules čempionātu. Līdz PDC izveidei tieši šo uzskatīja par vērienīgāko gada turnīru. Tā rīkošanas tiesības nu pārņēmis WDF, 2022. gada janvāra sākumā notiekot pirmajam šāda tipa turnīram.

"Jebkuram spēlētājam ir mērķis nonākt PDC. Arī Latvijas labākie šautriņu metēji tic, ka to var izdarīt," stāsta federācijas valdes priekšsēdētājs. Tomēr ne sevišķi skaidrs, ko pati federācija veikusi, lai Latvijā spētu izaudzināt spēlētājus, vai dotu tiem prakses iespējas turnīros. Buklovskis vaļsirdīgi atzīst, ka Covid-19 pandēmijas dēļ vairāk kā pusotru gadu iepriekšējā valde nav darījusi praktiski neko. Klasiskā šautru sezonā Latvijā notiek ap 10 līdz 12 turnīru. Janvārī sezona tiek uzsākta ar federācijas rīkotu Latvijas čempionātu, bet līdz gadu mijai notiek astoņas līdz desmit reitinga sacensības, ko organizē federācijas biedri jeb klubi – kā, piemēram, ‘’Vecumnieku kauss’’, u.tml. Gada izskaņā tiek organizēts atklātais ‘’Latvian Open’’ turnīrs, kas ir arī pasaules reitinga sacensības, kā arī LDO Latvijas kauss, ar ko sezonu noslēdz. ‘’Latvian Open’’ arīdzan ir lielākais balvu fonds starp visiem Latvijā rīkotajiem turnīriem – aptuveni seši tūkstoši eiro.

Plāni federācijai ir. No nākamā gada tā vēlas organizēt komandu līgu, kur pēc Eiropas kausu principa startētu komandas ar četriem kungiem un četrām dāmām, bet pēc diviem gadiem tā vēlas aizsākt sacensības starp klubiem. Savu viedokli par Latvijas šautriņu mešanas vadošās organizācijas veidotajiem turnīriem izteica jauniņais šautru aprindās - 18 gadus vecais Toms Balodis, kurš izmantoja iespēju, un savu pirmo turnīru dzīvē aizvadīja kā starptautisko – PDC kvalifikācijas skolā. Lai arī spēlētājs uzsver savu minimālo pieredzi, tomēr spriež, ka federācijas cenšas piedāvāt labāko tiem, kas vēlas spert pirmos soļus šajā sporta veidā, bet rīkotie turnīri organizēti līmenī. "Viss notiek laikā, bez aizķeršanās un tiek veidota ērta atmosfēra, kur spēlēt šautras," novēroto stāsta Toms.

Attiecības ar Madaru Razmu un šautriņu mešanas popularitātes trūkums

Federācijas valdes priekšsēdētājs sarunas ievadā aizskāra popularitātes problēmu, kas esot šautriņām un organizācijas rīkotajiem turnīriem. "Pamatā popularizējam sacensības savos sociālajos tīklos, kā arī mājaslapā. Esam veidojuši tiešraides no sacensībām, kā arī gribētu, lai par lokāliem turnīriem rakstītu sporta mediji," pauž Buklovskis.

No malas diezgan dīvaini vērot, ka federācija neizmanto zināmākā un vadošākā šautriņu metēja Madara Razmas vārdu un veidoto tēlu šī sporta veida sekotājos, lai veicinātu vietējā mēroga sacensību popularitāti vai piesaistītu jaunus censoņus. Sašutumu materiāla tapšanas gaitā par to pauda arī pats sportists. "Esmu nedaudz vīlies, ka federācija neko nedara ar maniem rezultātiem. Ja medijos parādās kāda publikācija par šautrām, tad tas lielākoties ir saistīts ar mani. Kāpēc federācijai to neizmantot? Mani reklamēt nevajag, bet ar manu piemēru var parādīt, ka ar šautrām ir iespējams izsisties līdz noteiktam līmenim un ar to arī nopelnīt. Tas gan nav divu gadu, bet, manuprāt, desmit gadu darbs. Ja viņi to negrib, kāpēc man gribēt," retoriski jautā Razma.

Savs viedoklis tematā ir arī Buklovskim, kurš vērš uzmanību uz to, ka šāda sadarbība netiek veidota, jo uz vadošo šautriņu metēju Latvijā nav iespējams paļauties. "Šī ir jūtīga tēma. Viņa iepriekš veiktās darbības federācijā bija vērstas personīgo interešu vārdā. Ar viņu ir grūti sarunāties, jo viņš sevi uzskata par visgudrāko. Mums ir daudz tādu sportistu, kuri, apostījuši gaisu riņķī, kļūst visgudrākie, un zina labāk, kā jāorganizē sacensības. Katram ir jādara tas, ko viņš prot vislabāk. Madaram ir jākoncentrējas uz savu līmeni un spēli, jo kā profesionāls sportists viņš var sasniegt krietni vairāk."

Jaunieceltais federācijas vadītājs turpina, ka Madaram būtu jāņem piemērs no lietuvieša Dariusa Labanauska, kurš aktīvi iesaistās Lietuvas šautriņu mešanas dzīvē un nekad neatsaka. Pie tam LDO pauž uzskatu, ka nedz Madars, nedz Labanausks nebūtu tikuši PDC apritē, ja 2006. gadā organizācija nepiesaistītu Baltiju pasaules reitingam.

Visticamāk, ka abu pušu paustajā patiesība ir kaut kur pa vidu, taču neizmantot Latvijas labāka šautriņu metēja rezultātus sporta veida popularitātes celšanā pat bez abu pušu sadarbības šķiet vīzdegunīgi. Tikpat interesants ir fakts, ka Razmu uzrunā daudzi jaunie censoņi, vaicājot, kur labāk iegādāties šautru dēli vai par treniņu iespējām. "Pieļauju, ka daudzi raksta arī federācijai, taču arī man atsūtīto ziņu skaits ir liels. Tādā ziņā interese ir augusi. Prasa gan, kur iegādāties inventāru, gan par trenēšanās iespējām."

Desmit gadi, lai parādītos nākamais PDC līmeņa spēlētājs no Latvijas

"Es lieku desmit gadu nogriezni – pēc tam arī var sākt ko nopietni domāt," savu pieredzi ceļā uz eliti stāsta Razma. PDC apritē, bet zemākos līmeņos, šogad sevi apliecinājuši trīs sportisti – Nauris Gleglu, Jānis Mustafejevs un 18 gadus vecais Toms Balodis. Federācijas ieskatā tieši Gleglu ir vistuvāk elitei, un savs pamats šādam apgalvojumam ir. Gleglu ir otrs šī brīža labākais latvietis, Nordic&Baltic tūres pirmo posmu kopvērtējumā noslēdzot 13. vietā. Ja Latvija būtu tikusi uz Pasaules kausu, tad tieši viņš startētu kopā ar Madaru Razmu.

"Potenciāls ir. Esam sākuši strādāt jaunajiem, jo tikai tā var izaudzināt nākamos spēlētājus. Liels jautājums būs, kā viņi sevi motivēs pārejā no jauniešu uz pieaugušo vecumu, kad dzīvē var parādīties citas prioritātes," gan pozitīvas iezīmes, gan esošos izaicinājumus ieskicē Buklovskis. Savukārt Razma piebalso, ka attiecībā uz trim šautriņu metējiem, kuri šogad sevi apliecināja citos PDC rīkotajos turnīros, nav bijuši skaidri viņu mērķi bez starptautiskas pieredzes krāšanas.

Plašākai publikai interesants var šķist Toma Baloža stāsts. Jauneklis bija tik drosmīgs, ka savu dzīves pirmo turnīru aizvadīja PDC kvalifikācijas skolā šī gada sākumā. Vēlāk spēlētājs piedalījies Latvijā rīkotajos turnīros tiešsaistē, kā arī PDC Attīstības tūrē. Vienā no Attīstības tūrēm Balodis nopelnījis savu pirmo mazo naudas balvu – 150 sterliņu mārciņas, kas, lai arī niecīga, 18 gadus vecu jaunekli var motivēt turpināt iesākto ceļu. Līdz šim Balodis vairāk zaudējis kā uzvarējis, taču pieredze nāk ar laiku, un to viņš uzsver arī savās atbildēs. "Vēlos izkopt savu spēli, lai varu pierast pie apstākļiem, kādi ir PDC rīkotajos turnīros."

Balodim interese par šautrām radusies 2019. gadā. Vispirms sacensības vērojis TV, bet vēlāk lēmis, ka būtu laiks iegādāties arī šautru dēli, uz kura praktizēties. Lēnām tas kļuvis par hobiju, kas aizrāvis. "Entuziasms kļuva vēl lielāks, kad aizbraucu uz PDC kvalifikācijas skolu. Sapratu, ka pastāv ceļš uz augšu. Redzot, kā spēlē labākie spēlētāji, vēlētos tikt uz kādu no TV turnīriem," sapņus atklāj Balodis, tomēr atzīstot, ka šobrīd viņa prioritāte ir veiksmīgi pabeigt mācības vidusskolā. Pašlaik spēlētājs sevi vairāk redz kā amatieru spēlētāju, un ja izdosies kļūt par profesionāli, tad izdosies.

"Ja vēl kāds piebiedrotos Madaram Razmam PDC apritē, tad interese par šautrām Latvijā vēl vairāk palielinātos," savas domas par veidu, kā šautriņu mešana var kļūt vēl atpazīstamāka valstī, pauž Balodis, piebalsojot, ka pasaules čempionāta laikā federācijai būtu vēlams apjomīgāk pastrādāt ar sporta veida popularizēšanu, jo tas ir brīdis, kad par šo sporta veidu ir vispastiprinātākā interese.

Par intereses veicināšanu vismaz pasākumu rīkošanas ziņā federācija ir domājusi, un zināms, ka 2022. gada augustā Latvijā notiks PDC Nordic&Baltic turnīri. Iespējams, tas var kļūt par mazo puzles gabaliņu, lai šautras Latvijā attīstītos vēl platākiem soļiem.

1 2 36 komentāri

     [+] [-]

, 2021-12-10 10:48, pirms 2 gadiem
Latvijā ir krietna saujiņa spēlētāju, kuri ir labāki par to pašu pieminēto Balodi un noteikti varētu arī startēt PDCNB, kā arī nesmādētu aizbraukt uz Q school.
Taču tas viss prasa ne tikai ambīcijas un laiku, bet arī naudu un ne katram ir pa kabatai.

     [+] [-]

, 2021-12-10 11:00, pirms 2 gadiem
rihardilio rakstīja: Latvijā ir krietna saujiņa spēlētāju, kuri ir labāki par to pašu pieminēto Balodi un noteikti varētu arī startēt PDCNB, kā arī nesmādētu aizbraukt uz Q school.
Taču tas viss prasa ne tikai ambīcijas un laiku, bet arī naudu un ne katram ir pa kabatai.
Dārts ir kā tennis viss jāpiķo pašam no savas kabatas, līdz dabū sponsorus

     [+] [-]

, 2021-12-10 15:34, pirms 2 gadiem
SteveDavis rakstīja: Dārts ir kā tennis viss jāpiķo pašam no savas kabatas, līdz dabū sponsorus
Salīdzinoši ar tenisu, nevajag īrēt zāli treniņiem un braukāt uz treniniem, šautriņām mājās dēli pie sienas un aiziet.... Lēts normāls dēlis un šautriņu komplekts izmaksās ap 50EUR un tad var skatīties ir interese vai nav (nekādus baigos rezultātus nevajag gaidīt pirmajā gadā).... Facebook ir pilns ar visādām grupām, kur online var spēlēt (pārsvarā ar britiem) un visdažādākie līmeņi...

     [+] [-]

, 2021-12-10 15:57, pirms 2 gadiem
Erlens rakstīja: Salīdzinoši ar tenisu, nevajag īrēt zāli treniņiem un braukāt uz treniniem, šautriņām mājās dēli pie sienas un aiziet.... Lēts normāls dēlis un šautriņu komplekts izmaksās ap 50EUR un tad var skatīties ir interese vai nav (nekādus baigos rezultātus nevajag gaidīt pirmajā gadā).... Facebook ir pilns ar visādām grupām, kur online var spēlēt (pārsvarā ar britiem) un visdažādākie līmeņi...
Runa bija par principu,ka daiktos tas ir kā tenisā,nevis piemēram kā skeletonā,kur visu dara federācija. Vai ar 50 euro sākumā pietiks ?Sen nav skatītas dēļu cenas ,jo mājās stāv vēl divi pilnīgi neatvērti , un vēl trofejas no PDC World Cup treniņu zonas. 50 euro izklausās tāds pirms breksita cipars

     [+] [-]

, 2021-12-10 16:37, pirms 2 gadiem
SteveDavis rakstīja: Runa bija par principu,ka daiktos tas ir kā tenisā,nevis piemēram kā skeletonā,kur visu dara federācija. Vai ar 50 euro sākumā pietiks ?Sen nav skatītas dēļu cenas ,jo mājās stāv vēl divi pilnīgi neatvērti , un vēl trofejas no PDC World Cup treniņu zonas. 50 euro izklausās tāds pirms breksita cipars
Domu sapratu

Tāds lētāko dēli, kas atbilstu standartiem var dabūt pa 30 - 35 EUR, šautriņas, kaut cik normālas sākumam (Latvijā spiež uz Harrows) pa10 - 15 EUR ar var dabūt, iesākumam pilnīgi pietiek.

Pats ar spēlēju, man ir divi dēļi (trešo gaidu), viens tāds - nekāds, otrs diezgan labs (Harrows Pro Matchplay, maksāja pie 70EUR), gaidu Blade 6 Dual Core, jo Harrows dēlis jau savu nokalpojis.

     [+] [-]

, 2021-12-10 16:51, pirms 2 gadiem
Bleids ir labākais ko var vispār dabūt , saukt Harrows Pro Matchplay par labu dēli ja tas maksā 70 es nevaru, bet Latvijā jau laikam nekā . Pa 20 eiro var dabūt jau volframu

     [+] [-]

, 2021-12-10 17:23, pirms 2 gadiem
SteveDavis rakstīja: Bleids ir labākais ko var vispār dabūt , saukt Harrows Pro Matchplay par labu dēli ja tas maksā 70 es nevaru, bet Latvijā jau laikam nekā . Pa 20 eiro var dabūt jau volframu
Es gribēju Blade 5, bet, tā kā negribēju gaidīt no ārzemēm, paņēmu to, kas bija LV un Pro Matchplay nav slikts, gadu izturējis godam....
Tagad man ir laiks, ko gaidīt, tad būs Blade 6, neņēmu triple core, jo man teica, ka ļoti ciets un šautriņas krīt ārā, paņēmu dual core

     [+] [-]

, 2021-12-10 17:28, pirms 2 gadiem
Erlens rakstīja: Es gribēju Blade 5, bet, tā kā negribēju gaidīt no ārzemēm, paņēmu to, kas bija LV un Pro Matchplay nav slikts, gadu izturējis godam....
Tagad man ir laiks, ko gaidīt, tad būs Blade 6, neņēmu triple core, jo man teica, ka ļoti ciets un šautriņas krīt ārā, paņēmu dual core
Punktus vajag normālus ielikt tad nekas nekrīt ārā.Ja nav noslēpums pa cik paņēmi ?

     [+] [-]

, 2021-12-10 17:38, pirms 2 gadiem
SteveDavis rakstīja: Punktus vajag normālus ielikt tad nekas nekrīt ārā.Ja nav noslēpums pa cik paņēmi ?
Runa nav par punktiem, bet gan par to, ka tur ir 3 slāņi un tas padara visu dēli pārāk cietu... tādas ir atsauksmes par Blade 6 Triple Core

74EUR + 12EUR sūtīšana

     [+] [-]

, 2021-12-10 17:45, pirms 2 gadiem
Erlens rakstīja: Runa nav par punktiem, bet gan par to, ka tur ir 3 slāņi un tas padara visu dēli pārāk cietu... tādas ir atsauksmes par Blade 6 Triple Core

74EUR + 12EUR sūtīšana
Nezinu es saviem čaļiem uzticos saka ir ciets bet ir okey , protams ne man ar manām 7.5 gramiem . Var linku uz veikalu lūdzu

     [+] [-]

, 2021-12-10 17:54, pirms 2 gadiem
Katram savs, atkarīgs jau arī no mešanas utt., arī triple core maksā par 20EUR dārgāk...

mcdart.de

Vislētākā sūtīšana, es skatījos arī citos internet veikalos (pārsvarā UK, jo tur ir lielāka izvēle), sūtīšana būtu pie 40 mārciņām... no UK es šautriņas sūtu, kad savajagas (vairāk jau sagribas)

     [+] [-]

, 2021-12-10 18:46, pirms 2 gadiem
Tagad jau viss vismaz civilizēti LV, kad es saku, tad bija dir sa, jo vienam šautriņu klubam bija mājaslapā un uzrakstot vēstuli vispār neviens neatbildēja. Ir pāris jaunie censoņi, kuriem ir iespējas izsisties un viss atkarīgs tieši no darba spējam. Pat domāju potenciāla ziņa varbūt labāki par Madaru. Galvenais ticēt saviem spēkiem un darbiem. Tagad pat Rīga ir vairākas vietas, kur var uzmetāt vai uzspēlēt droķikus.

     [+] [-]

, 2021-12-10 19:17, pirms 2 gadiem
Erlens rakstīja: Katram savs, atkarīgs jau arī no mešanas utt., arī triple core maksā par 20EUR dārgāk...

mcdart.de

Vislētākā sūtīšana, es skatījos arī citos internet veikalos (pārsvarā UK, jo tur ir lielāka izvēle), sūtīšana būtu pie 40 mārciņām... no UK es šautriņas sūtu, kad savajagas (vairāk jau sagribas)
dartscorner.co.uk
Labākās cenas un plašākā izvēle

     [+] [-]

, 2021-12-10 19:22, pirms 2 gadiem
Erlens rakstīja: Katram savs, atkarīgs jau arī no mešanas utt., arī triple core maksā par 20EUR dārgāk...

mcdart.de

Vislētākā sūtīšana, es skatījos arī citos internet veikalos (pārsvarā UK, jo tur ir lielāka izvēle), sūtīšana būtu pie 40 mārciņām... no UK es šautriņas sūtu, kad savajagas (vairāk jau sagribas)
Es tos visus veikalus zinu, tikai parasti skatos UK veikalus ,bet bultas vveikala nav nemtas 7 gadus, nopietni tēmā 14 gadus. Man bultas ir 7.5 grami tāpēc viens dēlis kalpo 5 gadus

     [+] [-]

, 2021-12-10 19:24, pirms 2 gadiem
rihardilio rakstīja: dartscorner.co.uk
Labākās cenas un plašākā izvēle
Agrāk jā!! bet tagad nodoklis?

     [+] [-]

, 2021-12-10 19:29, pirms 2 gadiem
rihardilio rakstīja: dartscorner.co.uk
Labākās cenas un plašākā izvēle
Piekrītu tik daļēji - viņi nepiedāvā Winmau preces (Blade dēļi ir Winmau) ... šautriņas tik no turienes sūtu... bija labi piedāvājumi uz Black Friday...

     [+] [-]

, 2021-12-10 19:30, pirms 2 gadiem
SteveDavis rakstīja: Agrāk jā!! bet tagad nodoklis?
Ja sūti, ka nodoklis ir iekļauts, LV nekas nav jāmaksā, aizvakar saņēmu no viņiem šautriņas

     [+] [-]

, 2021-12-10 19:32, pirms 2 gadiem
SteveDavis rakstīja: Es tos visus veikalus zinu, tikai parasti skatos UK veikalus ,bet bultas vveikala nav nemtas 7 gadus, nopietni tēmā 14 gadus. Man bultas ir 7.5 grami tāpēc viens dēlis kalpo 5 gadus
Man likās, ka minimālais svars bija 12g vai 13g (tas ir steeltip, neesmu drošs par softtip)

     [+] [-]

, 2021-12-10 19:47, pirms 2 gadiem
Erlens rakstīja: Man likās, ka minimālais svars bija 12g vai 13g (tas ir steeltip, neesmu drošs par softtip)
Cik gribi minimums maksimums ir 50 ar asti un spārnu

     [+] [-]

, 2021-12-10 20:05, pirms 2 gadiem
Erlens rakstīja: Piekrītu tik daļēji - viņi nepiedāvā Winmau preces (Blade dēļi ir Winmau) ... šautriņas tik no turienes sūtu... bija labi piedāvājumi uz Black Friday...
Tur ir konflikts

     [+] [-]

, 2021-12-10 20:12, pirms 2 gadiem
SteveDavis rakstīja: Cik gribi minimums maksimums ir 50 ar asti un spārnu
Jā, tā ir, nez kāpēc man likās, ka 12/13 bija minimums.

     [+] [-]

, 2021-12-10 20:33, pirms 2 gadiem
Erlens rakstīja: Jā, tā ir, nez kāpēc man likās, ka 12/13 bija minimums.
tas ir minimums ar ko spēlē

     [+] [-]

, 2021-12-10 20:37, pirms 2 gadiem
SteveDavis rakstīja: tas ir minimums ar ko spēlē
Es dodu priekšroku 21/22g šautrām... bija arī 18g, bet lido visur citur, bet ne tuvu tam, kur vēlējos...

     [+] [-]

, 2021-12-10 21:12, pirms 2 gadiem
Erlens rakstīja: Es dodu priekšroku 21/22g šautrām... bija arī 18g, bet lido visur citur, bet ne tuvu tam, kur vēlējos...
Loģisks svars . Ko met šobrīd ?

     [+] [-]

, 2021-12-10 21:31, pirms 2 gadiem
Man jautājums. Kādi ir treniņi ? Kā trenējas,kāds ir treniņu process. ?

     [+] [-]

, 2021-12-10 21:33, pirms 2 gadiem
januseks88 rakstīja: Man jautājums. Kādi ir treniņi ? Kā trenējas ?
Trenējas visādi. Sākuma var iesildīties metājot pa centru, tālāk visādus skaitļus iesildīt (dubultos, triskāršos), var atstrādāt dubutlos, var atstrādāt trīskaršos un beigās kā saldo ēdienu var paspēlēt 501.

     [+] [-]

, 2021-12-10 21:42, pirms 2 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Trenējas visādi. Sākuma var iesildīties metājot pa centru, tālāk visādus skaitļus iesildīt (dubultos, triskāršos), var atstrādāt dubutlos, var atstrādāt trīskaršos un beigās kā saldo ēdienu var paspēlēt 501.
Komentārs - met bulu lai savāktu šautriņas , tā ir ideja

     [+] [-]

, 2021-12-10 21:50, pirms 2 gadiem
SteveDavis rakstīja: Loģisks svars . Ko met šobrīd ?
Tagad man ir Harrows Rapide 22g tagad, pirms tam bija Harrows Ace 22g un Designa 21g...

     [+] [-]

, 2021-12-10 21:53, pirms 2 gadiem
januseks88 rakstīja: Man jautājums. Kādi ir treniņi ? Kā trenējas,kāds ir treniņu process. ?
Es sāku ar vienkāršu mešanu, trenējos trāpīt trīs šautriņas vienā (20, 19, 18 utt.), kamēr neesmu trāpījis, nesāku nākamo... arī izmantoju dažādas aplikācijas, gan spēlei, gan treniņiem, katram savs un kas ir tuvāk.... Mana kļūda bija, ka ignorēju treniņus uz dubultajem..

     [+] [-]

, 2021-12-10 21:55, pirms 2 gadiem
Erlens rakstīja: Tagad man ir Harrows Rapide 22g tagad, pirms tam bija Harrows Ace 22g un Designa 21g...
Labi komplekti

     [+] [-]

, 2021-12-10 23:02, pirms 2 gadiem
SteveDavis rakstīja: Labi komplekti
Primārais jau ir - lēti man nav vēlmes maksāt 50 - 100 EUR par šautrām... Arī Rapide nebūtu pircis, bet izmaksāja 25EUR (ar sūtīšanu), tagad viņas maksā 35,55

     [+] [-]

, 2021-12-10 23:47, pirms 2 gadiem
SteveDavis rakstīja: tu zini esmu atdevis par komplektu 300 eiro šķirbas nav
Kad man būs līmenis, kad mani vidējie ir 70+, tad var domāt par kaut kādiem dzīvajiem turnīriem (LDO lapā redzēju pēdējos rezultātus, 75+ finālistiem), tad arī var domāt par nopietnākām šautrām, bet ar nosacījumu, ka vari arī notestēt, pirms pērc (diemžēl, LV tas nebūs iespējams)....

A, ja kādreiz būs 85+, tad var domāt par Q School, šogad bija augstvērtīgi rezultāti, tuvu 90, ja neesi tādā līmenī, tad tā ir gaisa apostīšana un, savā ziņā, naudas izmešana...

     [+] [-]

, 2021-12-11 00:42, pirms 2 gadiem
Erlens rakstīja: Kad man būs līmenis, kad mani vidējie ir 70+, tad var domāt par kaut kādiem dzīvajiem turnīriem (LDO lapā redzēju pēdējos rezultātus, 75+ finālistiem), tad arī var domāt par nopietnākām šautrām, bet ar nosacījumu, ka vari arī notestēt, pirms pērc (diemžēl, LV tas nebūs iespējams)....

A, ja kādreiz būs 85+, tad var domāt par Q School, šogad bija augstvērtīgi rezultāti, tuvu 90, ja neesi tādā līmenī, tad tā ir gaisa apostīšana un, savā ziņā, naudas izmešana...
ja tu gribēsi izmēģināt šautras, tad uzraksti man, jo man mājās ir dažnedažādi modeļi un varēsi izmēģināt. sākot no 18-25 gramiem.

     [+] [-]

, 2021-12-11 08:16, pirms 2 gadiem
Erlens rakstīja: Kad man būs līmenis, kad mani vidējie ir 70+, tad var domāt par kaut kādiem dzīvajiem turnīriem (LDO lapā redzēju pēdējos rezultātus, 75+ finālistiem), tad arī var domāt par nopietnākām šautrām, bet ar nosacījumu, ka vari arī notestēt, pirms pērc (diemžēl, LV tas nebūs iespējams)....

A, ja kādreiz būs 85+, tad var domāt par Q School, šogad bija augstvērtīgi rezultāti, tuvu 90, ja neesi tādā līmenī, tad tā ir gaisa apostīšana un, savā ziņā, naudas izmešana...
Nav jau jāraustās LAtvijas sačos mest. Tur līmeņu dažādība liela. UN mājās vienmēr met labāk kā sacensībās, jo nervi. Jākrāj pieredze! Un to iegūsi tikai piedaloties!

     [+] [-]

, 2021-12-11 13:58, pirms 2 gadiem
KevinDurant - uzraksti man privāti, kas tev ir un ko vēlies par tām, tad jau varēs runāt.... Tik tagad nav vajadzības, 2 dienas atpakaļ jaunas saņēmu, labi sanāk... Bija pat 13 šautru legs...
1 2 36 komentāri