Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

FIFA vēlas Pasaules kausu rīkot ik pēc diviem gadiem, UEFA un Dienvidamerika iebilst

Agris Suveizda

FIFA vēlas Pasaules kausu rīkot ik pēc diviem gadiem, UEFA un Dienvidamerika iebilst
Džanni Infantīno un Arsēns Vengers. Foto: FIFA

FIFA ar tās starptautiskās attīstības nodaļas vadītāju Arsēnu Vengeru priekšgalā kaļ plānus no 2028. gada pāriet uz Pasaules kausa finālturnīra rīkošanu ik pa diviem gadiem līdzšinējo četru vietā. FIFA dalībvalstis par šo ieceri varētu balsot jau šā gada decembrī, taču UEFA varētu kļūt par galveno šīs idejas pretinieci, tādējādi vēl vairāk saspīlējot abu organizāciju attiecības. Vēlāk dienas gaitā savus iebildumus pauda arī Dienvidamerikas CONMEBOL, kas vērtējams kā liels trieciens FIFA plāniem.

UEFA prezidents Aleksanders Čeferins sarunā ar The Times pauda, ka Pasaules kausa rīkošana ik pa diviem gadiem nogalinātu futbolu, un kritizēja FIFA, ka tā plānus kaļ šaurā lokā organizācijas iekšienē, nevis ir veikusi apspriedes ar reģionu konfederācijām. Čeferins sola bloķēt FIFA ieceri: "Kā mēs to varētu izdarīt? Mēs varētu izlemt tajā nespēlēt. Cik zinu, arī dienvidamerikāņi ir vienisprātis ar mums. Tā ka vēlu veiksmi rīkot Pasaules kausu [bez Eiropas un Dienvidamerikas]. Domāju, ka tas nekad nenotiks, jo šī ideja ir tik ļoti pretrunā futbola pamatprincipiem."

"Katru vasaru aizvadīt viena mēneša turnīru spēlētājiem būtu nāve. Ja turnīru rīkotu ik pa diviem gadiem, tas pārklātos ar Pasaules kausu sievietēm, ar olimpisko futbola turnīru. Pasaules kausa vērtība ir tieši tajā, ka tas notiek ik pēc četriem gadiem un tas ir jāgaida - tas ir kas liels, gluži kā olimpiskās spēles. Neredzu, kā mūsu federācijas varētu to atbalstīt. Ceru, ka FIFA nāks pie prāta, jo neuzskatu, ka pareizā pieeja ir šo ideju sludināt visur, izņemot pašās konfederācijās. Viņi nenāca pie mums, viņi mums nezvanīja, neesmu saņēmis nekādu vēstuli - tikai lasījis medijos," slovēnis turpināja un izslēdza iespēju pāriet uz Eiropas čempionāta rīkošanu ik pa diviem gadiem, ja FIFA iecerētais kalendārs tiks apstiprināts.

"Abiem turnīriem ir jānotiek ik pa četriem gadiem. Rīkošana divreiz biežāk nedubultotu ienākumus. Finansiāli UEFA varbūt būtu ieguvēja, bet problēma būtu tā, ka tas nogalinātu futbolu, tas sabeigtu spēlētājus. Neredzu, kā klubi varētu palaist spēlētājus, un tas vēl vairāk sašķeltu futbola pasauli. Jau tagad redzam, ka klubi pandēmijā nevēlas laist spēlētājus, bet kas notiktu, ja klubi pateiktu, ka spēlētājus nelaidīs vairs nekad? Ko tad? Nezinu, vai šie cilvēki saprot, ar kādām likmēm spēlējas." UEFA otrdien rīkos apspriedi ar visām 55 dalībvalstīm.

Vengera iecere ir kardināli mainīt sezonas kalendāru, piecu izlašu logu vietā gada laikā aizvadot tikai vienu vai divus koncentrētus logus kvalifikācijas spēlēm, vienam logam ilgstot mēnesi un pārējā laikā ļaujot klubu futbolam ritēt nepārtraukti. Kalendāra izmaiņas tiek uztvertas pozitīvāk, jo tamlīdzīgas pārmaiņas jau ilgi vēlas arī klubi, taču Vengers ir pārliecināts, ka arī Pasaules kausa rīkošanai ik pa diviem gadiem ir liels atbalsts: "Kopumā atsauksmes no asociācijām bijušas ļoti labas. Mērķis ir uzlabot spēlētāju un futbola līmeni visā pasaulē, un esmu pārliecināts, ka šis ir pareizais risinājums, kā organizēt moderno futbolu. Visām konfederācijām ir jābūt pieejamam augstākā līmeņa futbolam, augstākā līmeņa spēlēm, nevis tikai Eiropai un Dienvidamerikai." Vengers uzsvēra, ka 133 izlases vēl nekad nav spēlējušas Pasaules kausā un ka jaunā sistēma vairotu mazo izlašu izredzes.

Pret šo ieceri iebildumus izteikusi arī Dienvidamerikas futbola konfederācija CONMEBOL, kas savā mājaslapā publicējusi paziņojumu, ka neatbalsta šo projektu, un tas vērtējams kā liels trieciens FIFA plānos.

CONMEBOL atzīst, ka agrākā projekta stadijā bija to atbalstījusi, taču pēc dziļākas apstākļu izpētes secināts, ka tas būtu pārāk liels slogs futbolistiem, turklāt PK rīkošana ik pēc diviem gadiem nav pamatojama ar sportiskajiem iemesliem. Attiecīgi CONMEBOL pauž savu atbalstu pašreizējam formātam.

Izmantotie resursi:
https://www.thetimes.co.uk/article/...
https://www.conmebol.com/es/una-cop...

  -1 [+] [-]

, 2021-09-10 13:44, pirms 3 gadiem
Mjā. No Vengera, kurš reiz ļoti kritiski izteicās par izlašu mačiem, šo negaidīju, un FIFA sašutums saprotams. BET! Tajā pat laikā piekrītu Vengeram par to, ka būtu DAUDZ labāk, ja izlašu logi būtu koncentrētāki - vismaz 2-3 nedēļas, kuru laikā var izspēlēt pat pusi no kval.cikla spēlēm. Tad nebūtu tā raustīšana, kas reāli besī (un es domāju ne tikai man kā vairāk klubu futbola piekritējam, bet arī izlašu faniem - tādi kā nelieli svētki vairāku nedēļu garumā). Bet uzgāzt vēl papildus turnīru sporta veidam, kur jau tā ir par daudz turnīru, gan nav laba doma.

  -1 [+] [-]

, 2021-09-10 13:48, pirms 3 gadiem
Tpu, UEFA sašutumu. Pārteicos. Aiz sašutuma.

  +2 [+] [-]

, 2021-09-10 13:50, pirms 3 gadiem
Nelietotājs rakstīja: Mjā. No Vengera, kurš reiz ļoti kritiski izteicās par izlašu mačiem, šo negaidīju, un FIFA sašutums saprotams. BET! Tajā pat laikā piekrītu Vengeram par to, ka būtu DAUDZ labāk, ja izlašu logi būtu koncentrētāki - vismaz 2-3 nedēļas, kuru laikā var izspēlēt pat pusi no kval.cikla spēlēm. Tad nebūtu tā raustīšana, kas reāli besī (un es domāju ne tikai man kā vairāk klubu futbola piekritējam, bet arī izlašu faniem - tādi kā nelieli svētki vairāku nedēļu garumā). Bet uzgāzt vēl papildus turnīru sporta veidam, kur jau tā ir par daudz turnīru, gan nav laba doma.
Nezinu kā Tev, bet man būtu grūti Latvijas izlasi skatīties 2-3 nedēļas pēc kārtas. Man klubu mači tomēr ir kā svaigs gaiss pēc lietus.

  -1 [+] [-]

, 2021-09-10 13:55, pirms 3 gadiem
Ovijs. rakstīja: Nezinu kā Tev, bet man būtu grūti Latvijas izlasi skatīties 2-3 nedēļas pēc kārtas. Man klubu mači tomēr ir kā svaigs gaiss pēc lietus.
Nē, nu man jau arī. Bet tie logi ir vajadzīgi, un es labāk izvēlētos paciesties pāris nedēļas, lai var aizmirst tās izlašu spēles uz ilgāku laiku. Plus, manuprāt, arī spēlētājiem būtu vieglāk. Pirmkārt, pārlidojumu mazāk, otrkārt taktiskās izmaiņas mazāk (nereti izlasēs un klubā ir dažādas funkcijas spēlētājam laukumā) u.c.

  +3 [+] [-]

, 2021-09-10 14:03, pirms 3 gadiem
Ovijs. rakstīja: Nezinu kā Tev, bet man būtu grūti Latvijas izlasi skatīties 2-3 nedēļas pēc kārtas. Man klubu mači tomēr ir kā svaigs gaiss pēc lietus.
No otras puses, būtu jauki vienā vīkendā redzēt Gibraltāru, Andoru, Sanmarino... Esmu par to, lai Pasaules kausu rīkotu katru gadu pēc Nāciju līgas parauga. Tad Latvija beidzot varētu uzbumbot arī pret Somāliju, Eritreju un Bruneju!

  +7 [+] [-]

, 2021-09-10 14:22, pirms 3 gadiem
Idejai, rīkot PK ik pēc diviem gadiem, ir tikai finansiāls aspekts FIFA. Neredzu tur nekādu futbola attīstības plānu. Tikai slaukt un slaukt naudu no raidtiesībām, biļetēm utt. Lielo rīkošanas finanšu slogu iznestu rīkotājvalstis, FIFA tikai iekasētu savu lāča tiesu. Ik pēc 2 gadiem spēlētājiem zudīs motivācija katrā čempī pārstāvēt savu valsti. Domās, ai, šogad izlaidīšu, jo aiznākamgad būs atkal.

  +9 [+] [-]

, 2021-09-10 14:37, pirms 3 gadiem
Galīgi neatbalstu! Pazustu prestižs! reizi 4 gados ir optimāli - kā olimpiskās spēles! Kautkas īpašs! Nevis , kā pasaules čempionāts hokejā - ikgadējs turnīrs (nu labi šajā gadījumā, ik pēc 2 gadiem)!

  +2 [+] [-]

, 2021-09-10 14:38, pirms 3 gadiem
Kārtējo reizi pierāda,ka viņiem ir nošpļauties par spēlētājiem

Mērķis ir uzlabot spēlētāju un futbola līmeni visā pasaulē, un esmu pārliecināts, ka šis ir pareizais risinājums, kā organizēt moderno futbolu.

Diez kā tur kaut ko uzlabos ja spēlētāji tiks nokauti un droši pat nespēlēs konkrētos turnīros.

  +3 [+] [-]

, 2021-09-10 14:51, pirms 3 gadiem
... un lai UEFA arī savu čempionātu rīko ik pēc 2 gadiem...
tas būtu varēns pasākums - izlasēm gada laikā ir jākvalificējas un jāizspēlē EČ un PČ... kvalifikācijā 5 grupas... katrā pa 11 komandām... 20 garantētas spēles...
labākie izlašu spēlētāji savos klubos nemaz netiek spēlēt... jo jāpārstāv izlase kvalifikācijās un čempionātos...

  +1 [+] [-]

, 2021-09-10 15:09, pirms 3 gadiem
Pārāk bieži, visiem apniks, vairs neskatīsies.

  -4 [+] [-]

, 2021-09-10 15:10, pirms 3 gadiem
No vienas puses atbalstami, jo ir PK kad kads supertalants netiek delj traumas. Iedomajos situaciju kad kads uzspid gadaa pec PK, tad paiet 4 gadi, tad dabuu traumu, izlaizj PK. Sanak ka gandriz 8 gadus mes neredzam loti labus speletajus. Un arguments ka reizi 4 gados to padara iipashu, nevajag parspileet.

     [+] [-]

, 2021-09-10 15:11, pirms 3 gadiem
Man liekas Latīņamerikas Čempis jau notiek pa 2 gadiem, tur noskatījuši laikam.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-10 15:13, pirms 3 gadiem
gravitons rakstīja: No vienas puses atbalstami, jo ir PK kad kads supertalants netiek delj traumas. Iedomajos situaciju kad kads uzspid gadaa pec PK, tad paiet 4 gadi, tad dabuu traumu, izlaizj PK. Sanak ka gandriz 8 gadus mes neredzam loti labus speletajus. Un arguments ka reizi 4 gados to padara iipashu, nevajag parspileet.
nekas tur nav atbalstams , pat ne tuvu nav, ko tad tagad pienemsim del
kada talanta soeciali rikot biezak cempionatus???
ka tad ar Eiropas cepmi, kad tad izspeles kvalifikaciju utt, sis formats ir labs reizi 4 gados

     [+] [-]

, 2021-09-10 15:14, pirms 3 gadiem
Ovijs. rakstīja: Nezinu kā Tev, bet man būtu grūti Latvijas izlasi skatīties 2-3 nedēļas pēc kārtas. Man klubu mači tomēr ir kā svaigs gaiss pēc lietus.
Ha ha, trāpīgi +++

  -1 [+] [-]

, 2021-09-10 15:15, pirms 3 gadiem
gravitons rakstīja: No vienas puses atbalstami, jo ir PK kad kads supertalants netiek delj traumas. Iedomajos situaciju kad kads uzspid gadaa pec PK, tad paiet 4 gadi, tad dabuu traumu, izlaizj PK. Sanak ka gandriz 8 gadus mes neredzam loti labus speletajus. Un arguments ka reizi 4 gados to padara iipashu, nevajag parspileet.
Tāpēc jau ir kontinentālie čempionāti, tagad vēl Nāciju līgas finālturnīrs, nevajag tupīt. Visas kvalifikācijas vēl. +Vēl miljons klubu spēles, kur savu iemīļoto talantu redzēt

  +3 [+] [-]

, 2021-09-10 15:25, pirms 3 gadiem
Hokejā varētu būt Pasaules čempis ik pēc 4 gadiem un Eiropas čempionāts (vairāk tiktu izspēlēties zemāka ranga valstis) un miksēt tā pat kā futbolā.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-10 15:42, pirms 3 gadiem
sporta lidzzinatajs rakstīja: Hokejā varētu būt Pasaules čempis ik pēc 4 gadiem un Eiropas čempionāts (vairāk tiktu izspēlēties zemāka ranga valstis) un miksēt tā pat kā futbolā.
hokejā nevarētu būt tāpat kā futbolā!

     [+] [-]

, 2021-09-10 15:54, pirms 3 gadiem
Maikl rakstīja: nekas tur nav atbalstams , pat ne tuvu nav, ko tad tagad pienemsim del
kada talanta soeciali rikot biezak cempionatus???
ka tad ar Eiropas cepmi, kad tad izspeles kvalifikaciju utt, sis formats ir labs reizi 4 gados
Es pat atbalstitu eiropas cempionatu izbeigt, bet ik pa diviem gadiem taisiit PK.

  -1 [+] [-]

, 2021-09-10 16:38, pirms 3 gadiem
gravitons rakstīja: Es pat atbalstitu eiropas cempionatu izbeigt, bet ik pa diviem gadiem taisiit PK.
Eiropas čempis ir interesantāks par PK. Vismaz man.

  +3 [+] [-]

, 2021-09-10 18:23, pirms 3 gadiem
spēlmanis rakstīja: Eiropas čempis ir interesantāks par PK. Vismaz man.
Nezinu, vienmēr ir interesanti, kā ARG, BRA izskatīsies uz Eiropas fona, turklāt vienmēr ir kāds paŗsteigums no citiem kontinentiem. Piekrītu, ka pēdējais E"C bija labs!

  -2 [+] [-]

, 2021-09-10 18:55, pirms 3 gadiem
Es par un lai EČ titulu izspēlē u-21 ,vai u-23 izlases.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-10 19:14, pirms 3 gadiem
sporta lidzzinatajs rakstīja: Hokejā varētu būt Pasaules čempis ik pēc 4 gadiem un Eiropas čempionāts (vairāk tiktu izspēlēties zemāka ranga valstis) un miksēt tā pat kā futbolā.
Savulaik jau tika izspēlēts arī IIHF Eiropas čempionāts Pasaules čempionāta ietvaros. Līdz saprata, ka tas viss ir gana bezjēdzīgi.
Neredzu nekādu sakaru ar to, ka EČ ietvaros, piemēram, Latvijas izlasei būtu kaut kādas lielākas izredzes cīnīties par medaļām, vai augstām vietām, jo, izņemot Kanādas un ASV izlases, ar tām pašām izlasēm no kurām LV izlase regulāri dabū iekšā jācīnās vien būtu.

  -1 [+] [-]

, 2021-09-10 19:22, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Savulaik jau tika izspēlēts arī IIHF Eiropas čempionāts Pasaules čempionāta ietvaros. Līdz saprata, ka tas viss ir gana bezjēdzīgi.
Neredzu nekādu sakaru ar to, ka EČ ietvaros, piemēram, Latvijas izlasei būtu kaut kādas lielākas izredzes cīnīties par medaļām, vai augstām vietām, jo, izņemot Kanādas un ASV izlases, ar tām pašām izlasēm no kurām LV izlase regulāri dabū iekšā jācīnās vien būtu.
Varētu visiem stāstīt, ka mēs stabila plovu komanda ar iekļūšanu 8 niekā

  -1 [+] [-]

, 2021-09-10 19:25, pirms 3 gadiem
coffijs rakstīja: Es par un lai EČ titulu izspēlē u-21 ,vai u-23 izlases.
Savulaik XX. gadsimta 30-tos gados, kad tika izspēlēti pirmie FIFA Pasaules kausi, iemesls kāpēc tie notika reizi četros gados bija tikai viens-pa pasauli nevarēja pārvietoties tik ātri, kā, piemēram, 30 gadus vēlāk.
Tā tas turpinājās arī tad, kad šī problēma ar pārvietošanos pa pasauli bija zaudējusi aktualitāti.
Futbolisti varētu paklusēt uz hokejistu un basketbolistu sportisko slodžu fona. Vienkārši šajos 90-mit gados kopš notiek FIFA Pasaules kauss futbola sabiedrībā ir iestājusies tāda rutīna un stagnācija, ka tas viss gandrīz jāsāk uzskatīt par Indijas svēto govi, kuru nedrīkst kustināt, un nekādas reformas nav pieļaujamas.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-10 19:28, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Varētu visiem stāstīt, ka mēs stabila plovu komanda ar iekļūšanu 8 niekā
Tas nekur nav garantēts, jo nav nekur garantijas, ka uz šo IIHF Eiropas čempionātu brauktu visi mūsu labākie. Un bez viņiem mēs neesam neko daudz labāki par tiem pašiem Norge, vai dāņiem.

     [+] [-]

, 2021-09-10 19:49, pirms 3 gadiem
Spēlējot ik pa diviem gadiem zudīs šī īpašā futbola aura un kausa vērtība. Hokejs jau ir spilgts piemērs tam.

     [+] [-]

, 2021-09-10 20:16, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Savulaik XX. gadsimta 30-tos gados, kad tika izspēlēti pirmie FIFA Pasaules kausi, iemesls kāpēc tie notika reizi četros gados bija tikai viens-pa pasauli nevarēja pārvietoties tik ātri, kā, piemēram, 30 gadus vēlāk.
Tā tas turpinājās arī tad, kad šī problēma ar pārvietošanos pa pasauli bija zaudējusi aktualitāti.
Futbolisti varētu paklusēt uz hokejistu un basketbolistu sportisko slodžu fona. Vienkārši šajos 90-mit gados kopš notiek FIFA Pasaules kauss futbola sabiedrībā ir iestājusies tāda rutīna un stagnācija, ka tas viss gandrīz jāsāk uzskatīt par Indijas svēto govi, kuru nedrīkst kustināt, un nekādas reformas nav pieļaujamas.
bet paskaties kāds prestižs tam Hokeja čempionātam.. tāds ikgadējs turnīrs, kur atnāk uzspēlēt... šēž jau! Ja nespēlētu Latvija , vispār neinteresētu!

  +1 [+] [-]

, 2021-09-10 20:41, pirms 3 gadiem
oscarsq rakstīja: bet paskaties kāds prestižs tam Hokeja čempionātam.. tāds ikgadējs turnīrs, kur atnāk uzspēlēt... šēž jau! Ja nespēlētu Latvija , vispār neinteresētu!
Es jau nekur nerakstīju, ka FIFA Pasaules kauss jāaizvada katru gadu, kā tas šobrīd ir ar IIHF Pasaules čempionātu.
Pie saprātīgām reformām FIFA to visu var padarīt daudz interesantāku un saistošāku. Un arī sponsoriem tas būtu daudz vilinošāk ieguldīt tajā finanšu līdzekļus.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-10 20:46, pirms 3 gadiem
knaible rakstīja: Spēlējot ik pa diviem gadiem zudīs šī īpašā futbola aura un kausa vērtība. Hokejs jau ir spilgts piemērs tam.
Tas tāpēc, ka pa vidu ir UEFA Eiropas čempionāts, kurš zināmā mērā aizpilda to tukšumu.

     [+] [-]

, 2021-09-10 21:20, pirms 3 gadiem
hokejā čempis īpaši degradē tajā gadā, kad ir olimpiāde- lieks turnīrs, futbolā ko grozīt ir neprāts= pa vidu Amerikas kauss un EC, spēlētāji nav roboti, klubiem arī savas intereses

  +2 [+] [-]

, 2021-09-10 21:33, pirms 3 gadiem
Davai kā hoķī, uztaisa elites, 1., 2. un 3. divīziju un rambā bez kvaļiem katru gadu. Ja kāds domā, ka biežāki PČ ienesīs vairāk naudas, var pastrīdēties, vai cilvēkiem tas neapniks un nemazināsies maču apmeklētība un translāciju reitingi.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-10 21:42, pirms 3 gadiem
Nelietotājs rakstīja: Mjā. No Vengera, kurš reiz ļoti kritiski izteicās par izlašu mačiem, šo negaidīju, un FIFA sašutums saprotams. BET! Tajā pat laikā piekrītu Vengeram par to, ka būtu DAUDZ labāk, ja izlašu logi būtu koncentrētāki - vismaz 2-3 nedēļas, kuru laikā var izspēlēt pat pusi no kval.cikla spēlēm. Tad nebūtu tā raustīšana, kas reāli besī (un es domāju ne tikai man kā vairāk klubu futbola piekritējam, bet arī izlašu faniem - tādi kā nelieli svētki vairāku nedēļu garumā). Bet uzgāzt vēl papildus turnīru sporta veidam, kur jau tā ir par daudz turnīru, gan nav laba doma.
Nu nez. Pieņemsim, ka kādai futbola lielvalstij kāreiz pirms ilgstošā kvalifikācijas loga satraumējas vairāki līderi, puse kvalifikācijas turnīra jāspēlē ar novājinātu sastāvu + no saspringtā grafika vēl kāds izkrīt, un beigās finālturnīrs iet secen kādai lielai izlasei, jo kādā konkrētā mēnesī līderiem ir sanācis satraumēties. Tagad traumas gadās, tās 2-3 spēles izspēlē, bet nākamajā logā atkal var sakomplektēt optimālāku sastāvu. Domāju, ka tā ir sportiski visgodīgāk.

     [+] [-]

, 2021-09-11 10:24, pirms 3 gadiem
yankeezulu rakstīja: Nu nez. Pieņemsim, ka kādai futbola lielvalstij kāreiz pirms ilgstošā kvalifikācijas loga satraumējas vairāki līderi, puse kvalifikācijas turnīra jāspēlē ar novājinātu sastāvu + no saspringtā grafika vēl kāds izkrīt, un beigās finālturnīrs iet secen kādai lielai izlasei, jo kādā konkrētā mēnesī līderiem ir sanācis satraumēties. Tagad traumas gadās, tās 2-3 spēles izspēlē, bet nākamajā logā atkal var sakomplektēt optimālāku sastāvu. Domāju, ka tā ir sportiski visgodīgāk.
Var jau satraumēties arī vairāki spēlētāji uz pašu Finālturnīru (un cik nav tā bijis). No tā, protams, neviens nav pasargāts. Bez tam, pēc mana scenārija kvaļi tiktu izspēlēti 2 turnīros, līdz ar ko, ja tu esi futbola Lielvalsts, tev būtu jāvar izlocīties, pat ja vienā no kvaļiem ir traumu problēma.
Bet man patika tava doma par hokeja sistēmu. Tā gan nekad nepiepildīsies, jo... nauda. Bet tas tiešām būtu labi, ja vismaz top8 vai pat top16 nebūtu kvaļi jāaizvada. Mazāk spēļu, vairāk atpūtas spēlētājiem top klubos.

     [+] [-]

, 2021-09-11 12:37, pirms 3 gadiem
knaible rakstīja: Spēlējot ik pa diviem gadiem zudīs šī īpašā futbola aura un kausa vērtība. Hokejs jau ir spilgts piemērs tam.
Spilgts piemērs KAM? Tu vēl pasaki, ka Hokejs Latvijā ir nepopulārs

     [+] [-]

, 2021-09-11 12:57, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Spilgts piemērs KAM? Tu vēl pasaki, ka Hokejs Latvijā ir nepopulārs
Cilvēks runā globālā mērogā. Latvijā arī skeletons un bļitkošanas sacensības ir populāras.