Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Einass ceturto gadu pēc kārtas kļūst par Latvijas čempionu triālā

Juris Grīns
Juris Grīns

Einass ceturto gadu pēc kārtas kļūst par Latvijas čempionu triālā
Kristers Einass. Foto: Facebook.com/krister.einass

Pagājušās nedēļas nogalē, 4. un 5.septembrī Ruļļu karjerā "Agarska Triāla Klubs" savas jubilejas divdesmitgadē organizēja šī gada Latvijas triāla čempionāta ceturto un piekto posmu, kā arī Jelgavas atklāto čempionātu.

Latvijas čempionāts šogad norisināsies sešos posmos. Sezona Covid ierobežojumu dēļ sākās vēlu un pirmais posms tika aizvadīts jūlija sākumā Siguldā, savukārt otrais un trešais 7-8.augustā Grobiņā.

Sestdien startam astoņās pieaugušo, junioru un bērnu grupās reģistrējās 70 dalībnieki no Latvijas, Igaunijas un Somijas.

Trase sastāvēja no deviņiem posmiem, kas bija izvietoti atpūtas centra “Rullītis”, un SIA Ceļu būvniecības sabiedrības “Īgate” teritorijā, kā arī Ruļļu karjera stāvajos krastos. Posmi bija jāpārvar trīs apļos.

Trasē smagākie akmeņu posmi mijās ar viegliem posmiem karjera krastos, kur viss pamainījās pēcpusdienā, nolīstot stipram lietum. Mālainie krasti kļuva ļoti smagi braucami un lielākai dalībnieku daļai nepārvarami.

Smagākajā “Trial GP” grupā ar redzamu pārsvaru visos apļos uzvar Andris Grīnfelds, atstājot otrajā vietā Latvijas šī brīža čempionu Kristeru Einasu un trešajā Danielu Grīnfeldu.

Svētdien uz starta stājās vairs tikai 65 dalībnieki. No rīta trase pēc nakts lietus kļuva vēl smagāka, taču spīdot saulei sacensību gaitā tā pamazām izžuva.

Svētdien “Trial GP” grupā uzvarētāja laurus plūca Kristers Einass, nodrošinot sev Latvijas čempiona titulu jau pirms pēdējā posma un jau ceturto gadu pēc kārtas. Otrais svētdien Kristaps Ķīlis, trešais Daniels Grīnfelds.

Latvijas čempionātā šogad ieviesta jauna tradīcija. Notiek arī Ģimeņu čempionāts. Katrā posmā rezultātu veido katra ģimenes dalībnieka iegūtie punkti par izcīnītajām vietām, un pēc šo punktu summas tiek noteikta veiksmīgākā ģimene. Sestdien šai vērtējumā uzvarēja Vērnieku ģimene ( Kaspars, Paula un Matīss Vērnieki). Otrie un trešie, Beinertu un Dubavu ģimenes. Svētdien Pirmie Beinerti, otrie Alkšņi un trešā Grīnfeldu ģimene (Adrians un Daniels Grīnfeldi).

Latvijas čempionāts noslēgsies jau 25.septembrī ar sesto noslēdzošo posmu Priežkalnos, Ozolnieku novadā. Mūs gaida interesanta cīņa par otro un trešo vietu starp Kristapu Ķīli (73 kopvērtējuma punkti), Niku Alksni (67 punkti) un Danielu Grīnfeldu (64 punkti). Teorētiski visi trīs var cīnīties par sudraba medaļām.

Divu dienu kopvērtējumā Ruļļos tika izcīnītas arī Jelgavas atklātā čempionāta medaļas. Saskaitot punktus, dalītu trešo vietu un bronzas medaļas ieguva Kristaps Ķīlis un Niks Alksnis, sudraba medaļa Danielam Grīnfeldam, bet par Jelgavas čempionu kļuva Kristers Einass.

LČ 4.posma rezultāti: Trial | Latvian Championship 4.stage
LČ 5.posma rezultāti: Trial | Latvian Championship 5.stage
LČ individuālais kopvērtējums: https://www.lamsf.lv/wp-content/upl...
LČ klubu kopvērtējums: https://www.lamsf.lv/wp-content/upl...