Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā triatlonā Vācijā startēs divi Latvijas pārstāvji

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiropas čempionātā triatlonā Vācijā startēs divi Latvijas pārstāvji
Artūrs Liepa un Baiba Medne. Foto:Latvijas Triatlona federācija.

Šī nedēļas nogale būs svarīgākā Latvijas triatlonā šogad, jo bez pašmāju Rīgas triatlona Mežaparkā Artūrs Liepa un Baiba Medne Minhenē sacentīsies Eiropas čempionātā elites grupā.

Rīt Minhenē sāksies apvienotais Eiropas čempionāts, kurā vienkopus sacentīsies 12 dažādu olimpisko sporta veidu atlēti. Šajā spožajā kompānijā ir arī triatlons, kas Minhenes olimpiskajā parkā medaļas dalīs no piektdienas līdz svētdienai, turklāt uz Vāciju devušies arī šobrīd labākie mūsu valsts triatlonisti Baiba Medne un Artūrs Liepa.

Pirmā uz starta piektdien plkst. 18:15 izies Baiba un dāmu sacensībās kopā pieteiktas 58 sportistes. Savukārt sestdien plkst. 17:00 gaidāms starts vīriem. Sacensību starta sarakstā atrodami 72 sportisti, bet Artūrs Liepa starp viņiem ir vienīgais, kurš joprojām ir junioru vecumā. Pašlaik Artūrs ieņem ceturto vietu Eiropas junioru rangā, bet jūlija izskaņā atradās arī vadībā. Nesen savu 19. dzimšanas dienu nosvinējušais kalngalietis Eiropas čempionātā simboliski atvadīsies no junioru vecuma un sāks vākt atlases punktus Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Eiropas čempionāts svētdien noslēgsies ar jaukto stafeti, tomēr Latvijas komanda diemžēl netika meistarsacīkstēm akceptēta pilnā sastāvā, tāpēc starp 19 spēcīgākajām kontinenta izlasēm nebūsim.

Informācju sagatavoja
Latvijas Triatlona federācija