Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Zadraks Deselā izcīna Eiropas BMX junioru čempionāta sudraba godalgu

Toms Markss
Toms Markss

Zadraks Deselā izcīna Eiropas BMX junioru čempionāta sudraba godalgu
Mārtiņš Zadraks (pa kreisi)
Foto: Publicitātes

Sestdienas vakarā Beļģijas pilsētā Deselā notiekošajā UEC Eiropas čempionātā BMX riteņbraukšanā sudraba medaļu junioru konkurencē dramatiskā cīņā izcīnīja “Mārupes BMX kluba” un “AKSSC Valmiera” sportists Mārtiņš Zadraks, kamēr bronzu meiteņu G16 grupā ieguva Paula Kibare. Dāmu elitē Vineta Pētersone izcīnīja augsto ceturto vietu.

UEC Eiropas čempionātā BMX riteņbraukšanā sestdien par godalgām sacentās elites, U23, junioru un vecāko jaunatnes grupu sportisti. Dalībnieku vidū arī kupls latviešu skaits, kas atsevišķās vecuma grupās bija arī favorītu lokā.

Junioru puišu grupā līdz pusfinālam aizkļuva gan Kārlis Pedraudzis (“Tālava VSS”), gan Valmierā Eiropas kausa posmā uzvarējušais Mārtiņš Zadraks (“Mārupes BMX klubs”/ “AKSSC Valmiera”. Abiem startējot vienā pusfināla braucienā, Zadraks sīvā cīņā ieņēma ceturto vietu, kā pēdējais iekļūstot finālā, kamēr Pedraudzim septītā pozīcija, kas tālāk tikt neļāva.

Finālā trenera Mika Puķīša audzēknis Zadraks pēc starta izkaroja ceturto pozīciju. Pirmajā virāžā krita Mārtiņam priekšā esošais šveiciešu sportists. Zadraks, veiksmīgi izvairoties no kritiena, pakāpās uz trešo vietu un drīz vien apsteidza arī otrajā vietā esošo itāļu braucēju.

Mārtiņš trases beidzamajā daļā bija ātrākais vīrs trasē. Pēdējā taisnē viņš uzbruka līderim Markusam Lethan no Dānijas. Lai arī Zadraks uz finiša līnijas konkurentu panāca, tomēr par mata tiesu ātrāks izrādījās dānis. Izcīnīta otrā vieta ir pēdējo gadu lielākais Latvijas BMX panākums junioru grupā augstākās raudzes sacensībās.

Sekmīgs starts dāmu elitē Vinetai Pētersonei. Lai arī dalībnieču skaita ziņā šīs nebija kuplāk apmeklētākās dāmu elites sacensības, tomēr startēja virkne pasaules TOP braucēju. Viņu vidū arī olimpiskā čempione Betānija Širversa no Lielbritānijas. “Silvas ziķerus” ikdienā pārstāvošā Pētersone priekšbraucienos izcīnīja trešo, piekto un ceturto vietu, kas deva pozīciju lielajā finālā. Tajā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne izcīnīja ceturto vietu. Par Eiropas čempioni kļuva Šriversa.

Otro gadu pēc kārtas Eiropas čempionāta godalgu izcīnīja “BMX Rīga/ RRS” pārstāve Paula Kibare. Trenera Edžus Treimaņa audzēkne ļoti pārliecinoši iekļuva finālā. Tajā jau pēc starta Paula atradās trešajā vietā, kurā arī finišēja.
Edžus Treimaņa audzēkņi no “BMX Rīga/ RRS” ieguva vēl divas ceturtās vietas. B16 grupā Edgars Langmanis pēc uzvarām ceturtdaļfinālā un pusfinālā, finālā pēc starta sīvi cīnījās par trešo pozīciju. Lai arī kā Edgars censtos, goda pjedestāls šogad palika neaizsniegts. Izcīnīta ceturtā pozīcija.

Kristeram Apelam ceļš līdz finālam nebija tik gluds. Viņš ieņēma ceturtās vietas gan astotdaļfinālā, gan ceturtdaļfinālā un pusfinālā. Finālā Apels nebija labāko trijniekā, kaut arī korekcijas ieviesa liels kritiens, kas no tālākas cīņas izslēdza veselus četrus konkurentus. Kristers finišēja augstajā ceturtajā vietā.

Dienas pirmajā pusē Latvijas jaunie braucēji ieguva piecas godalgas Eiropas Challange sacensībās. Uzvaras – Bruno Vanagam (B11) un Emmai Švalkovskai (G7), bet godalgas arī – Raimo Soldānam (B9), Ramonai Bārei (G11), Evelīnai Līkumai (G10) un Renāram Režovskim (B7).

Latvijas finālisti:

B11 grupā:

1. Bruno Vanags no BMX klubs Tālava

B7 grupā:

1. Emma Švalkovska no BMX Rīga

B9 grupā:

2. Raimo Soldāns BMX Jelgava "Mitavas Kumeļi"
8. Oskars Turkins, Madonas BMX klubs

G11 grupā:

2. Ramona Bāre Mītavas kumeļi
5. Anna Pedraudze Tālava VSS

G10 grupā:

3. Evelīna Līkuma, BMX Jelgava "Mitavas Kumeļi"

B10 grupā:

5. Jorens Dimze, BMX Marupe Klubs
8. Marks Švalkovskis, BMX Rīga

B8 grupā:

5. Patriks Kāpiņš, BMX Jelgava "Mitavas Kumeļi"

B7 grupā:

3. Renārs Režovskis, Madonas BMX klubs
4. Māris Trokšs, BMX Ādaži
5. Kristaps Lūsis, Tālava VSS

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2022-07-10 01:41, pirms 2 gadiem
Aiziet