Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Gigss pirmajās PK2022 atlases spēlēs uz Velsas trenera soliņa vēl neatgriezīsies

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Gigss pirmajās PK2022 atlases spēlēs uz Velsas trenera soliņa vēl neatgriezīsies
Raiens Gigss. Foto: PA Images/Scanpix

Velsas Futbola asociācija paziņojusi, ka vismaz līdz maijam esošais izlases galvenais treneris Raiens Gigss nestrādās ar valstsvienību. 2020. gada novembrī speciālists tika aizturēts par uzbrukumu savai draudzenei. Lai arī pret drošības naudu Gigss tika atbrīvots, Velsas izlasi kopš tā laika viņš nav trenējis.

2020. gada novembra sākumā Velsas futbola izlases galveno treneri Raienu Gigsu aizturēja Mančestras policija saistībā ar aizdomām par uzbrukumu savai draudzenei. Pats Gigss apsūdzības noliedza un pret drošības naudu no apcietinājuma tika atbrīvots. Velsas Futbola asociācija vēlāk vienojās ar speciālistu, ka viņš neatradīsies uz trenera soliņa noslēdzošajās UEFA Nāciju līgas spēlēs.

Marta beigās paredzētas pirmās kvalifikācijas spēles uz 2022. gada pasaules kausu. E grupā Velsa uzsāks ciklu ar izbraukuma spēli Beļģijā 24. martā, bet sešas dienas vēlāk savā laukumā uzņems Čehiju. 27. martā izlasei paredzēta pārbaudes spēle pret Meksiku. Arī šajos mačos Gigss nestrādās uz trenera soliņa. Galvenā trenera amatā šajās spēlēs strādās Gigsa asistents Roberts Peidžs.

E grupā bez Velsas, Čehijas un Beļģijas ielozētas arī Baltkrievija un Igaunija. Latvijas izlase ielozēta G grupā kopā ar Gibraltāru, Melnkalni, Nīderlandi, Turciju un Norvēģiju.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...