Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa rīkotāja Katara ārpus konkurences spēlēs Eiropas atlases grupā

Agris Suveizda

Pasaules kausa rīkotāja Katara ārpus konkurences spēlēs Eiropas atlases grupā
Kataras futbola izlase. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA oficiāli apstiprinājusi 2022. gada Pasaules kausa saimnieces Kataras ielūgšanu aizvadīt desmit oficiālas pārbaudes spēles Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas ietvaros.

"Tā kā Katara jau ir kvalificējusies 2022. gada Pasaules kausam kā mājiniece, UEFA ielūdza to pievienoties A apakšgrupas komandām, lai palīdzētu izlasei gatavoties turnīrā," teikts UEFA paziņojums. A grupa, kurā ielozētas Portugāle, Serbija, Īrija, Luksemburga un Azerbaidžāna, izvēlēta tādēļ, ka pārējās četrās piecu komandu grupās ir Nāciju līgas finālturnīra dalībnieces, kurām oktobris jeb brīvie spēļu datumi būs aizņemti tieši Nāciju līgas turnīra dēļ.

Kataras rezultāti netiks ieskaitīti grupas kopējā tabulā, un tās oficiāli skaitīsies kā desmit pārbaudes spēles. Arī pārējām piecu izlašu grupu pārstāvēm, neskaitot Nāciju līgas finālturnīra dalībnieces, brīvajos datumos būs jāaizvada centralizētas pārbaudes spēles, kuru sarunāšanai dots pusotrs mēnesis laika. Martā Katara aizvadīs pārbaudes spēles pret Luksemburgu, Azerbaidžānu un Īriju. Pagaidām nav vēl zināmas spēļu mājvietas, taču skaidrs, ka Katara, kuras sastāvu veido pašmāju klubu spēlētāji, spēles aizvadīs Eiropā.

Kataras izlasei, gatavojoties debijai Pasaules kausā, nākamais gads gaidāms spēlēm ārkārtīgi piesātināts, jo valstsvienība visdrīzāk piedalīsies pat četru dažādu reģionu turnīros. No 11. jūnija līdz 10. jūlijam Argentīnā un Kolumbijā notiks "Copa America", kur otro reizi pēc kārtas ielūgta arī Japāna, bet uzreiz pēc tam Katarai jāpiedalās arī CONCACAF Zelta kausā, kas gaidāms no 10. jūlija līdz 1. augustam. Tāpat Katara piedalās arī Āzijas zonas kvalifikācijā, jo tajā ceļazīmes tiek dalītas arī uz Āzijas kausu. Pandēmijas dēļ virkni spēļu nācās pārcelt uz nākamo gadu, un pašlaik nav zināms, kad Katarai jāaizvada atlikušie četri mači otrā posma grupu turnīrā, kurā Katara ir apakšgrupas līdere, un kad plānots trešais posms.

"Copa America" arī nākamgad piedalīsies 12 izlases (bez Kataras uzaicināta arī Austrālija), taču šoreiz grupu turnīrs būs 2x6 izlašu, nevis 3x4 izlašu formātā. Katara spēlēs Kolumbijas grupā, vēl tiekoties arī ar Brazīliju, Venecuēlu, Ekvadoru un Peru. 2019. gada "Copa America" Katara apakšgrupā tika pie viena punkta – 2:2 pret Paragvaju, 0:1 pret Kolumbiju un 0:2 pret Argentīnu. Savukārt Zelta kausā Katara ir nokļuvusi vienā apakšgrupā ar Hondurasu, Panamu un Grenādu.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/article/europe-i...