Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanis kvalifikācijā piedzīvo neveiksmi

Juris Grīns
Juris Grīns

Baumanis kvalifikācijā piedzīvo neveiksmi
Jānis Baumanis. Foto: Facebook.com/janisbaumanisrx

Šodien ar pirmajām divām kvalifikācijām sākās pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionātu sacensības Spā-Frankošamps trasē. Jānis Baumanis pirmajā "Euro RX1" kvalifikācijā ieņēma piekto vietu, bet otrajā piedzīvoja neveiksmi.

Pirmajā kvalifikācijā uzvarēja Andreass Bakerūds, aiz kura ierindojās Žonatans Pailjē, Tamass Karai un Renē Mīnihs, kamēr Baumanis sasniedza piekto labāko rezultātu starp 18 braucējiem. Eiropas čempionāta kopvērtējuma līderis Fabjēns Pailjē bija sestais ātrākais.

Savukārt otro kvalifikāciju Baumanis pabeidza ar salauztu piekari un izstāšanos - viņa "Škoda Fabia" automašīnai nepieciešams remonts, un cīņu par pusfinālu latviešu sportists turpinās trešajā un ceturtajā kvalifikācijā, kas notiks svētdien. Arī otrajā kvalifikācijā ātrākais bija Bakerūds, šoreiz otro vietu ieņēma Marcins Gagackis, bet trešā bija Mendija Augusta.

Pasaules čempionātā pirmajā kvalifikācijā uzvarēja Kevins Abrings, otrais bija Johans Kristofertsons, bet trešajā vietā ierindojās Timo Šainers, vien pēc tam sekoja sezonas līderi brāļi Kevins un Timijs Hanseni. Kristofersons bija labākais otrajā kvalifikācijā, šoreiz Timijam Hansenam ieņemot otro vietu, kamēr trešais bija Enco Ide. Kevins Hansens palika vien desmitais, bet Abrings - vienpadsmitais starp 12 dalībniekiem.

Gan Eiropas, gan pasaules čempionātā svētdien norisināsies atlikušās kvalifikācijas sesijas, kā arī pusfināli un fināls.