Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Tonga izstājas no cīņas par uzvaru Nāciju kausā

Juris Miņins
Juris Miņins

Tonga izstājas no cīņas par uzvaru Nāciju kausā
Epizode no Samoa un Austrālijas pirmās kārtas mača, Foto:AFP/Scanpix

Šodien tika aizvadītā Klusā okeāna Nāciju kausa regbijā otrā kārta un tajā pie savas otrās uzvaras tika Samoa komanda, kurā pieveica Tongu, bet Austrālijas otrā izlase tika galā ar Fidži.

Kamēr Eiropā tiek aizvadītas vasaras testu spēles, Okeānijas reģionā, kā jau ierasts, norisinās Klusā okeāna Nāciju kausa izcīņas mači un šajā nedēļas nogalē tika izspēlēta jau to otrā kārta.

Dienas pirmajā mačā Samoa izlase tikās ar Tongu, taču, pretēji pirmajai cīņai, Tongas izlasē vairs nespēlēja naturalizētie regbisti, tāpēc viņu potenciāls uz šo maču tika vērtēts daudz zemāk. Neskatoties uz to, tieši tongieši bija tie, kas spēli sāka daudz apņēmīgāk un vispirms realizēja divus sodus, bet vēlāk tika arī pie diviem piezemējumiem un pēc nospēlētām 30 minūtēm rezultāts bija 18:3 par labu viņiem.

Šo pārsvaru Tongas izlasei gan neizdevās noturēt, jo Veikoso Poloinati mača 45. minūtē saņēma dzelteno kartīti, bet brīdī, kad viņš jau drīkstēja atgriezties laukumā rezultāts bija 20:18 par labu Samoa komandai un arī spēles turpinājumā punktus guva vien samoāņi līdz uzstādīja spēles gala rezultātu – 34:18.

Līdz ar šo uzvaru Samoa ir vienīgā komanda, kas ir uzvarējusi abas spēles, turklāt iegūstot maksimālo punktu skaitu, desmit. Savukārt Tonga, kura šo turnīru gaidīja cerot, ka tas būs pagrieziena punkts izlases sniegumā, ir saglabājusi vien teorētiskas iespējas 2022. gada Klusā okeāna Nāciju kausā nepalikt pēdējā vietā.

Dienas otrajā mačā mājinieki, Fidži komanda, tikās ar Austrālijas otro izlasi. Kā jau iepriekš minējām, austrāliešu komandu par otro izlasi var saukt vien nosacīti, jo tajā spēlē arī regbisti, kas pavisam nesen bija galvenās komandas sastāvā un var arī diezgan droši teikt, ka kāds no šīs komandas dosies arī uz 2023. gada Pasaules kausu.

Pēc negaidītā zaudējuma Samoa izlasei, austrāliešiem arī šoreiz negāja diez ko pārliecinoši, jo lielāko mača daļu viņu pārsvars pār Fidži bija sadeldējams ar vienu veiksmīgu uzbrukumu un tikai spēles pēdējā ceturtdaļā viesi spēja veikt izšķirošo izrāvienu, salaužot turnīra rīkotāju pretestību – 32:18.

2022. gada Klusā okeāna Nāciju kausa galīgais vietu sadalījums noskaidrosies pēdējā kārtā, kad Samoa tiksies ar Fidži, bet Tongas izlases spēku pārbaudīs Austrālijas komanda. Jāpiebilst, ka vismaz teorētiskas izredzes uz uzvaru ir visām vienībām izņemot jau pieminēto Tongu.

2022. gada Klusā okeāna kauss regbijā

MājiniekiViesiRezultāts
SamoaTonga34:18
FidžiAustrālija A18:32
#KomandaSUNZP
1.Samoa22000
2.Austrālija A21017
3.Fidži21015
4.Tonga20020

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/