Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Jonkus amatieru klasē kļūst par Eiropas čempionu BMX

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Jonkus amatieru klasē kļūst par Eiropas čempionu BMX
Ģirts Jonkus. Foto: UEC

Deselas trasē Beļģijā ar krūzeru klases sacensībām amatieriem sācies Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā. Zelta medaļu Latvijai izcīnīja Ģirts Jonkus, savukārt bronzas godalga Alvim Lānso.

• "Mītavas kumeļi/Jelgava" kluba pārstāvis Ģirts Jonkus bija ātrākais starp 40-44 gadu vecuma grupas braucējiem. Latvietis uzvarēja gan visos trīs priekšbraucienos, gan pusfinālā, un atstāja konkurentus aiz sevis arī fināla braucienā.

• Savā vecuma grupā Jonkus pārliecinoši triumfēja arī Eiropas kausa sezonas kopvērtējumā.

• 45-49 gadu vecuma grupā uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Jonkus kluba biedrs Alvis Lānso. Pa priekšbraucieniem Lānso divas otrās un viena pirmā vieta, otrā vieta pusfinālā un trešā - finālā.

• Finālā izdevās iekļūt arī "Tālava/Valmiera" pārstāvim Robertam Treimanim, taču līdz medaļām pietrūka - finālā sestā vieta 30-34 gadu vecuma grupā. Priekšbraucienos Treimanim divas otrās un viena pirmā vieta.

• Eiropas čempionāts Deselā turpināsies arī sestdien un svētdien, kad trasē dosies bērnu un jauniešu grupu sportisti, kā arī elites un junioru pārstāvji.

Izmantotie resursi:
https://www.jstiming.nl/uec-2022-ch...