Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pēc neiekļūšanas Stenlija kausa izcīņā "Islanders" atlaiž treneri Trocu

Rolands Eliņš

Pēc neiekļūšanas Stenlija kausa izcīņā "Islanders" atlaiž treneri Trocu
Berijs Trocs. Foto: AP/Scanpix

NHL klubs Ņujorkas "Islanders" atlaidis galveno treneri Beriju Trocu, kurš komandu vadīja četras sezonas.

Berijs Trocs ir viens no pieredzējušākajiem treneriem NHL vēsturē – viņš bijis galvenā trenera lomā 1812 spēlēs, kas ir otrs labākais rādītājs (tikai aiz leģendārā Skotija Boumena), un viņš guvis 914 uzvaras, kas ir trešais labākais rādītājs līgas vēsturē.

Viņš aizveda "Islanders" līdz izslēgšanas spēlēs trīs gadus pēc kārtas, turklāt iepriekšējās divās sezonās tika sasniegta pat trešā kārta, taču šosezon Stenlija kauss palika neaizsniegts. No pēdējās pieejamās "play-off" pozīcijas "Islanders" atpalika par 16 punktiem.

"Teikt, ka šis nebija viegls lēmums, īsti neraksturo to, cik smags bija šis lēmums," paziņojumā norāda "Islanders" ģenerālmenedžeris Lū Lamorello. "Diemžēl tas ir mans pienākums – parūpēties, lai tiek pieņemti pareizie lēmumi, un es uzskatu, ka mūsu spēlētājiem ir nepieciešama jauna vadošā balss. Mans lēmums nekādā veidā nenozīmē neko negatīvu attiecībā uz treneri Trocu."

"Islanders" sezonu sarežģīja Covid-19 sekas un savainojumi, turklāt komandai nācās sezonas pirmās 13 spēles aizvadīt viesos, jo iekavējās arēnas būvniecība. Komandai bija arī 11 zaudējumu sērija rudens beigās.
Trocs kļuvis par trešo NHL treneri, kurš šajā pavasarī atlaists pēc regulārās sezonas beigām.

NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/barry-trot...

     [+] [-]

, 2022-05-09 19:14, pirms 2 gadiem
Uz Blackhawks!🙏