Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas pludmales volejbolisti zaudē turkiem un finišē otrajā vietā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas pludmales volejbolisti zaudē turkiem un finišē otrajā vietā
Aleksandrs Samoilovs cīņa ar Volkanu Gogtepi. Foto: CEV

Kontinentālā kausa izcīņas otro kārtu noslēgusi Latvijas pludmales volejbola izlase. Latvieši turnīra finālā cīnījās ar Turcijas pludmales volejbolistiem, kuriem piekāpās gan Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, gan Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis.

Latvijas pludmales volejbolisti grupu turnīrā pieveica Ungāriju un Slovēniju, kas ļāva iekļūt pusfinālā un garantēt vietu Kontinentālā kausa finālturnīrā. Pusfinālā latviešiem vajadzēja trīs spēles, lai pieveiktu Itāliju un iekļūt finālā, kur pretī stājās mājinieki, Turcijas pludmales volejbolisti.

Pirmajā spēlē Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš mērojās spēkiem ar Muratu Giginoglu un Volkanu Gogtepi, kuri pēdējās tikšanās reizēs 2018. un 2019. gadā pieveikti pārliecinoši. Spēli dueti sāka līdzīgi, bet tad divreiz kļūdījās Gogtepe, ļaujot Latvijas duetam izvirzīties vadībā ar 6:4. Turki uzreiz atguva zaudēto, bet neilgi pēc tam arī atjaunoja minimālu vadību (9:8). Pēc tehniskā pārtraukuma Turcijas duets pirmo reizi ieguva arī divu punktu pārsvaru, bet pēc Giginoglu eisa rezultāts bija 14:11. Nākamajās izspēlēs Gogtepe nespēja realizēt savus uzbrukumus, kas ļāva panākt izlīdzinājumu (14:14). Pēc pāris izspēlēm bumbu autā raidīja Šmēdiņš, bet seta galotnē turki labi nospēlēja aizsardzībā. Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš zaudēja setu ar 17:21.

Otrā seta sākumā latvieši ātri tika pie divu punktu pārsvara, bet Giginoglu ar bloku atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Turkiem izdevās turpināt izrāvienu arī pēc latviešu paņemtā pārtraukuma, kad ar eisu izcēlās Gogtepe (7:5). Latvijas pludmales volejbolisti ātri vien atspēlēja bumbu aizsardzībā, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam (8:8). Pēc tehniskā pārtraukuma ar vēl vienu bloku izcēlās Giginoglu, bet brīdi vēlāk gan pats, gan Gogtepe kļūdījās uzbrukumā, ļaujot Latvijas duetam izvirzīties vadībā (13:12). Nākamajās izspēlēs labi aizsardzībā nospēlēja Šmēdiņš, bet pēc tam ar eisu panāca 16:13. Giginoglu pēc slikta cēliena raidīja bumbu tīklā, bet pēc tam Samoilovs bloķēja Gogtepes uzbrukumu. Ar to arī seta liktenis bija izšķirts - 21:15.

Trešo setu labi sāka turki, vispirms izvirzoties vadībā ar 3:1, bet pēc tam Giginoglu ar bloku panāca 6:4. Situāciju ar diviem eisiem pēc kārtas uzlaboja Samoilovs, izvirzot Latvijas duetu vadībā ar 8:7. Turkiem izdevās atgūt vadību, bet pirms seta galotnes Šmēdiņš atzīmējās ar eisu (12:11). Turki paņēma pārtraukumu, pēc kura atspēlējās aizsardzībā, bet pēc Giginoglu bloka ieguva divas mačbumbas, no kurām realizēja otro. Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš piedzīvoja pirmo zaudējumu turnīrā ar rezultātu 1-2 (17:21, 21:15, 13:15).

Nu Latvijas izlasi jāglābj bija Artūram Rinkevičam un Ardim Danielam Bedrītim, kuriem pretī stājās Safa Urlu un Selčuks Sekerci. Spēles sākumā Urlu pacēla bumbu aizsardzībā, izvirzot turkus vadībā ar 4:2. Nākamajās izspēlēs latviešiem neklājās viegli ar punktu gūšanu. Drīz vien Sekerci bloķēja Rinkeviča uzbrukumu, kā arī apspēlēja pie tīkla Bedrīti (9:5). Bedrītis ar saīsinātām servēm centās sarežģīt dzīvi Sekerci, bet sevi vislabāk parādīja ar trim blokiem pēc kārtas (9:9). Pēc tehniskā pārtraukuma turki uz brīdi atguva divu punktu pārsvaru, bet pēc tam divreiz kļūdījās, atdodot vadību Latvijas duetam (14:13). Latvieši ieguva arī divu punktu pārsvaru, bet seta galotnē Bedrītis nepieļāva, ka vadību pārņem pretinieki. Seta beigās no tā tomēr neizdevās izsprukt, tāpat kā no zaudējuma - 18:21.

Otrajā setā Turcijas duets turpināja labi uzņemto kursu, izvirzoties vadībā ar 4:1. Rinkevičam ar eisu izdevās sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet pēc tam sekoja turku izrāviens uz viņa nerealizēto uzbrukumu rēķina (8:4). Turki neatslāba un turpināja audzēt savu pārsvaru. Dueti devās tehniskajā pārtraukumā pie rezultāta 13:8. Vienīgā labā lieta bija Bedrīša spēle blokā, bet kopumā rezultāta starpība tā arī svārstījās ap pieciem punktiem. Rinkevičs un Bedrītis piedzīvoja otro zaudējumu turnīrā ar rezultātu 0-2 (18:21, 16:21).

Tādējādi par Izmiras turnīra uzvarētājiem kļuva Turcijas pludmales volejbolisti, atstājot latviešus otrajā vietā. Kā jau minēts, tas nemainīja Latvijas izlases iekļūšanu Kontinentālā kausa finālturnīrā, kurā no 23. līdz 26. jūnijam tiks noteikta pēdējā ceļazīme uz Tokijas Olimpiskajām spēlēm.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-09 21:42, pirms 3 gadiem
pap.ist turkiem, ibio.. tas ir tas pats, kā izlasei aizbraukt uz Mandžūriju un zaudēt tiem hokeja spēlē

     [+] [-]

, 2021-05-09 22:19, pirms 3 gadiem
sensenos laikos Pļaviņš neiemācija Muratu Giginoglu spēlēt bīču?

     [+] [-]

, 2021-05-09 22:32, pirms 3 gadiem
kinasstulbais rakstīja: sensenos laikos Pļaviņš neiemācija Muratu Giginoglu spēlēt bīču?
tieši tā