Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Pat pēc Eiropas čempionāta bronzas Suharevs vīlies savā sniegumā

Pat pēc Eiropas čempionāta bronzas Suharevs vīlies savā sniegumā
Ritvars Suharevs. Foto: EPA/Scanpix

Kaut gan šonedēļ Maskavā notiekošajā Eiropas čempionātā Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs izcīnīja bronzas godalgu, viņš sarunā ar portālu Sportacentrs.com neslēpa vilšanos par savu sniegumu.

Ar summā paceltiem 347 (157+190) kilogramiem Suharevs trešdien izcīnīja bronzu svara kategorijā līdz 81 kilogramam. Kaut arī kaklā tika kārta medaļa, par rezultātu viņš nebija apmierināts - sekmīgi bija tikai divi no kopumā sešiem stieņa celšanas mēģinājumiem.

"Nedomāju, ka mani vajadzētu apsveikt vai ka jāpriecājas par bronzu. Es ļoti pārdzīvoju, ka pievīlu treneri, jo viņš manī bija ieguldījis lielu darbu. Bijām gatavi ļoti lieliem rezultātiem, jo visu laiku treniņos cēlām viegli. Nezinu, kas notika sacensībās. Nevaru izskaidrot. It kā nav nekādu traumu, trenera darbs bija paveikts labi, arī fizioterapeits visu paveica ideāli. Visi visu izdarīja, vienīgi es neizdarīju to, ko vajadzēja izdarīt," vīlies bija Suharevs. "Kopumā jutos labi, vienīgi varbūt morāli nebiju gatavs. Lielo sacensību nebija pusotru gadu, un tagad uzreiz Eiropas čempionāts pieaugušajiem... Bija uztraukums."

"Tēmēju uz labāku rezultātu, ne uz medaļu. Ja būs labs rezultāts, būs laba vieta. Vajadzēja pacelt vismaz 163-164 kilogramus raušanā un pie 200 kilogramiem izgrūst. Obligāti vajadzēja," iepriekšējā Eiropas čempionātā, kas bija pirms diviem gadiem, Suharevs summā pacēla pat par septiņiem kilogramiem vairāk.

Sarunā viņš neslēpa, ka pēc neveiksmīgās raušanas disciplīnas bijis grūti saņemties uz grūšanu. Galvā pavīdējusi doma pat vispār atteikties no starta.

"Raušanā nepacēlu pēdējo svaru. It kā pacēlu, bet nenoturēju līdz galam, jo atbrīvojos. Biju sevī vīlies, tas mani nosita no sliedēm. Grūšanai man bija ļoti grūti savākties. Vienubrīd trenerim gribēju teikt, ka grūst neiešu, jo nejūtos gatavs. Pēc tam treneris teica, ka man vajag savākties, esmu spēcīgs. Tas, ka treneris tev tic, liek saņemties un iet tālāk, bet diemžēl pievīlu viņu," norādīja Suharevs.

Suharevs vēl nav oficiāli garantējis vietu vasarā gaidāmajās Tokijas olimpiskajās spēlēs. Lai to izdarītu, viņam Starptautiskās Svarcelšanas federācijas rangā jābūt savas svara kategorijas pirmajā astoņniekā. Vēl pirms Eiropas čempionāta viņš bija desmitais.

Tuvākajā laikā Suharevam ieplānota treniņnometne Turcijā, bet Tokijas olimpiskās spēles kalendārā plānotas kā nākamās lielās sacensības. "Mērķis olimpiskajās spēlēs ir sasniegt labu rezultātu, lai gūtu labu vietu un treneris būtu apmierināts. Olimpiskajās spēlēs būtu apmierināts ar 165 kilogramiem raušanā un 205 kilogramiem grūšanā. Kopsumma pie 370 – būšu priecīgs. Grūti teikt, kādu vietu tas dotu, bet būtu tuvu medaļām."

Pilnu sarunu ar Suharevu skaties šovakar pulksten 21:15 Sportacentrs.com TV raidījumā "Sports tuvplānā". Tajā par Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargu līniju runāsim ar Ziemeļamerikas apskatnieku Džefu Svobodu, tāpat viesosies boksa dvīņubrāļi Artjoms un Deniss Savdoni, kā arī apspriedīsim Rīgas "Dinamo" un Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas finālsacensības.

     [+] [-]

, 2021-04-10 01:04, pirms 3 gadiem
Jāatgust garša