Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2958, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportā 2020. gadā dominē bokss – triumfē Briedis, Šiholajs un Minhene

Agris Suveizda

Latvijas sportā 2020. gadā dominē bokss – triumfē Briedis, Šiholajs un Minhene
Mairis Briedis. Foto: WBSS

Šovakar tika paziņoti jaundibinātās "Trīs zvaigžņu balvas" laureāti jeb Latvijas sporta izcilnieki. Ar "hat-trick" izcēlās bokss – Mairis Briedis, viņa Supersērijas fināls un arī treneris Dmitrijs Šiholajs.

Par labāko sportistu 2020. gadā tika atzīts bokseris Mairis Briedis, kurš triumfēja Supersērijas finālā un tika pie IBF un The Ring pasaules čempiona tituliem pirmajā smagajā svarā. Briedis par balvu konkurēja pret handbolistu Daini Krištopānu, hokejistu Elvi Merzļikinu, basketbolistu Kristapu Porziņģi un riteņbraucēju Tomu Skujiņu.
Par labāko sportisti tika atzīta 21 gadu vecā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka, kura pirms gada pasaules pasaules junioru čempionātā izcīnīja ceturto vietu masu startā. Uz labākās sportistes balvu kandidēja arī tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko, biatloniste Baiba Bendika un šķēpmetēja Līna Mūze. Par labāko paralimpisko sportistu kļuva Latvijas ratiņkērlinga izlases kapteine Poļina Rožkova, kura palīdzēja iekļūt Pekinas paralimpiskajās spēlēs. Rožkova apsteidza Aigaru Apini, Artūru Klotu un Diānu Dadzīti.


Par gada labāko komandu tika atzīta Latvijas vīriešu volejbola izlase, kas otro reizi vēsturē kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram. Izvirzīta tika arī Latvijas handbola izlase un Latvijas ratiņkērlinga izlase. Savukārt par labāko komandu individuālajos sporta veidos kļuva bobsleja divnieks Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis, kuri Siguldā kļuva par Eiropas čempioniem. Kandidēja arī Latvijas kamaniņu izlase un Latvijas sieviešu tenisa izlase.

Par gada labāko treneri tika atzīts Latvijas vadošo bokseru Maira Brieža un Ričarda Bolotņika treneris Dmitrijs Šiholajs, kurš pārspēja Latvijas volejbola izlases vadītāju Avo Kēlu, Latvijas bobsleja izlases treneri Sandi Prūsi un Latvijas futbola čempionvienības nu jau bijušo galveno treneri Mihailu Koņevu. Brieža fināls Supersērijas finālā, kas pandēmijas dēļ no Rīgas tika pārcelts uz Minheni, tika atzīts arī par gada notikumu Latvijas sportā.

Balvu par gada izrāvienu Latvijas sportā saņēma 26 gadus vecais vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš aizvada otro sezonu Nacionālajā hokeja līgā un pirms gada parakstīja jaunu līgumu ar Kolumbusas "Blue Jackets", vienojoties uz divām sezonām par astoņiem miljoniem ASV dolāru. Bez Merzļikina uz balvu pretendēja arī 28 gadus vecais Vašingtonas "Wizards" basketbolists Dāvis Bertāns un 18 gadus vecais tenisists Kārlis Ozoliņš.

TV3 Sport Open - vēl vairāk sporta Tavā TV ekrānā!

Balvu ieguvēji tika noteikti balsojumā, kuru veidoja trīs kategorijas – tautas balsojums (50%), akreditēto sporta žurnālistu balsojums (25%) un LOK, LPK un LSFP izraudzīto sportistu balsojums (25%).

Balvas

BalvaSaņēmējsSporta veids
Gada sportistsMairis BriedisBokss
Gada sportistePatrīcija EidukaDistanču slēpošana
Gada paralimpiskais sportistsPoļina RožkovaRatiņkērlings
Gada komandaVīriešu volejbola izlase
Komanda individuālajos sporta veidosĶibermanis/MiknisBobslejs
Gada izrāviensElvis MerzļikinsHokejs
Gada trenerisDmitrijs ŠiholajsBokss
Gada notikumsBrieža Supersērijas finālsBokss
Mūža ieguldījumsValentīna EidukaŠķēpmešana
Gada sporta skolotājsMāris Stabiņš
Gada sporta federācijaLatvijas Volejbola federācija
Gada sporta pašvaldībaMadonas novads

Žūrija

Žurnālisti: Almants Poikāns, Anatolijs Kreipāns, Andris Auziņš, Armands Sametis, Dainis Caune, Dāvids Ernštreits, Edgars Barbaks, Edgars Buļs, Gints Narogs, Guntis Vīksna, Harijs Ortveins, Ilmārs Stūriška, Ints Megnis, Jānis Bendziks, Jānis Celmiņš, Jānis Utāns, Juris Vaidakovs, Kaspars Dvinskis, Kristaps Plaums, Kristaps Saulītis, Kristaps Zaļkalns, Māris Zembergs, Mārtiņš Kļavenieks, Matīss Timofejevs, Raimonds Gekišs, Raimonds Ozoliņš, Reinis Lācis, Reinis Ošenieks, Uģis Joksts, Uldis Strautmanis.
Sportisti: Alvils Brants, Anastasija Grigorjeva, Atis Blinds, Dmitrijs Silovs, Jānis Blūms, Kārlis Gabranovs, Martins Dukurs, Pauls Jonass, Sandra Grosberga.

  -1 [+] [-]

, 2021-04-10 00:24, pirms 3 gadiem
Diezgan objektīvi kopumā. Ja Eiduka būtu uzvarējusi savā sporta veidā face to face Baibu, tad vispār nebūtu nekādu jautājumu.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-10 01:00, pirms 3 gadiem
Es teiktu,ka Lozannā vēl Dukuri apstrīdēs šo

  +7 [+] [-]

, 2021-04-10 06:46, pirms 3 gadiem
Visu cieņu Mairim,bet viņa cīņa ārpus Latvijas,ne tuvu nebija notikums Nr,1 Latvijas sportā. Gan bīča čempionāta rīkotāju uzvara pār stihiju,gan neliels rīkotāju varoņdarbs Ķegumā ,noteikti ir augstāk vērtējami.

  +3 [+] [-]

, 2021-04-10 08:42, pirms 3 gadiem
4. vieta junioru čempionātā tagad ir OK, lai būtu Gada Sportiste...

Vai tiešām neviena cita neko nevinnēja?

  +1 [+] [-]

, 2021-04-10 08:47, pirms 3 gadiem
Slēpošanā liela konkurence, beidzot mums parādījusies perspektīva slēpotāja, bet tāpēc Gada Sportiste?

     [+] [-]

, 2021-04-10 09:12, pirms 3 gadiem
Nu tad beidzot-Mairis jau sen to bija pelnījis.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-10 09:29, pirms 3 gadiem
Protams Mairis ! Visādi bīčisti, dukurētāji var viņam ūdeni pienest !

     [+] [-]

, 2021-04-10 10:42, pirms 3 gadiem
Mairim pelnīti tituls!

     [+] [-]

, 2021-04-10 11:22, pirms 3 gadiem
Protams ka 100% pelnits tituls, kas te augstak minets, volejbolaa sanesa kreslus telpaas lai vejs neaizpush vai motokrosa noplaneja trasi....? Cmon te ir runa par pasaules meroga sasniegumiem kas Briedim ari ir.

  -2 [+] [-]

, 2021-04-10 12:50, pirms 3 gadiem
Stulbais briedis. Kretins, ne cilveks

  -1 [+] [-]

, 2021-04-10 13:04, pirms 3 gadiem
Gada sportists: Zutis
Gada sportiste: Koha
Gada komanda: TRTD
Gada treneris: Muravjovs
Gada notikums: Koronavīrusa turneja

     [+] [-]

, 2021-04-10 18:20, pirms 3 gadiem
M rakstīja: Gada sportists: Zutis
Gada sportiste: Koha
Gada komanda: TRTD
Gada treneris: Muravjovs
Gada notikums: Koronavīrusa turneja
Gada atgriežšanās - Zutis
Gada cīņa - Zutis,jo uzvarēja čuvaku,kurš uzvarēja Taisonu,tātad uzvarēja Taisonu!

     [+] [-]

, 2021-04-10 23:38, pirms 3 gadiem
Ha ha labs. Man arī šķiet, ja Zutis uzvareja čuvaku kurš uzvareja Taisonu, tad Zutis ir nokautejis Taisonu un izcīnījis titulu.