Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Varingtona čempionus "St Helens" pārspēj ar 19:0, divi mači atcelti

Juris Miņins
Juris Miņins

Varingtona čempionus "St Helens" pārspēj ar 19:0, divi mači atcelti
Varingtonas regbisti priecājas par piezemējumu
Foto: PA/Scanpix

Šajā nedēļas izskaņā tika aizvadīta otrā regbija Superlīgas maču kārta un, lai arī divi mači nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ tika atcelti, intrigas un negaidītu rezultātu netrūka.

Kārta sākās ar Varingtonas "Wolves" un "St Helens" cīņu. Jāsaka, ka varingtoniešiem šī bija jau otrā ceturtdienas spēle pēc kārtas un pirmajā, kas arī atklāja sezonu, viņi piedzīvoja zaudējumu. Šoreiz pretiniekos arī bija diezgan draudīgs pretinieks – aizvadītās sezonas čempione.

Šoreiz gan Varingtonas "Vilki" spēlēja savā "midzenī", precīzāk, "Hallivell Jones Stadium" un parādīja, ka sezonas ievadā viņi ir gana spēcīgi un spējīgi, īsti neļaujot izvērsties aktuālajiem čempioniem un, aizvadot ļoti vienmērīgu spēli, svinēja uzvaru ar 19:0.

Par vienu no kārtas centrālajiem mačiem kļuva abu Halas pilsētas komandu, "Hull FC" un "Kingston Rovers" cīņa. Šis derbijs tiek uzskatīts par vienu no iespaidīgākajiem visā regbijā-13, jo tajā piedalās divas vienas pilsētas komandas. Lai arī agrāk, kad abas komandas bija vadošajās lomās britu regbija līgā, cīņas bija sīvākas, arī pašlaik tās ir gana interesantas.

Šoreiz pirmie vadībā izvirzījās "Kingston Rovers" regbisti un kopumā cīņa līdz pat otrā puslaika vidum bija diezgan līdzīga, taču beigu beigās "Hull FC" izveidoja izšķirošo izrāvienu, Markam Sneidam gan gūstot piezemējumu, gan esot precīzam vairākos sitienos pa vārtiem, kas arī deva uzvaru ar 25:16.

Tāpat pie uzvarām otrajā kārtā tika Kaslfordas "Tigers", kas ar 16:12 pārspēja Viganas "Warriors", gan Selfordas "Red Devils", kuri ar 24:16 bija pārāki par Toronto "Wolfpack" komandu. Jāpiebilst, ka kanādieši, tāpat kā pirmajā spēlē, ātri izvirzījās vadībā, taču vēlāk nespēja savu pārsvaru izmantot.

Superlīgas kalendārā bija ierakstītas vēl divas otrās kārtas spēles. Vienā no tām Līdsas "Rhinos" bija jātiekas ar Hadersfīldas "Giants", bet otrā bija paredzēta "Catalan Dragons" un Veikfīldas "Trinity" spēle, kurā, iespējams, Superlīgā varēja debitēt skandalozais Israels Folau. Šīs cīņas gan tika atceltas un tiks izspēlētas kādā citā laikā, jo Britu salās pašlaik plosās vētra, kas maču aizvadīšanu padara nedrošu kā sportistiem, tā arī skatītājiem.

Superlīga, 2. kārta

MājniekiViesiRezultāts
Varingtonas "Wolves""St Helens"19:0
"Hull FC""Hull KR"25:16
Kaslfordas "Tigers"Viganas "Warriors"16:12
Selfordas "Red Devils"Toronto "Wolfpack"24:16
Hadersfīldas "Giants"Līdsas "Rhinos"Pārc.
Veikfīldas "Trinity""Catalan Dragons"Pārc.

Tabula:#, Komanda, S, U, Z, P
1., "Hull FC", 2, 2, 0, 4
2., Kaslfordas "Tigers", 2, 2, 0, 4,
3., "St Helens", 2, 1, 1, 2
4., Hadersfīldas "Giants", 1, 1, 0, 2
5., Varingtonas "Wolves", 2, 1, 1, 2
6., "Hull KR", 2, 1, 1, 2
7., Viganas "Warriors", 2, 1, 1, 2
8., Selfordas "Red Devils", 2, 1, 1, 2
9., Veikfīldas "Trinity", 1, 0, 1, 0
10., "Catalan Dragons", 1, 0, 1, 0
11., Toronto "Wolfpack", 2, 0, 2, 0
12., Līdsas "Rhinos", 1, 0, 1, 0

Izmantotie resursi:
https://www.superleague.co.uk/