Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Adelbodenas slalomā pārsteigumu sarūpē Austrijas kalnu slēpotājs, tiekot pie pirmās uzvaras karjerā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Adelbodenas slalomā pārsteigumu sarūpē Austrijas kalnu slēpotājs, tiekot pie pirmās uzvaras karjerā
Johannes Štrolcs. Foto: Eurosport.

Šodien Šveices pilsētā Adelbodenā notikušajā Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā vīriešiem slalomā negaidīti pirmo vietu ieguva 29 gadus vecais austrietis Johannes Štrolcs, kuram tā bija ne tikai pirmā uzvara, bet arī godalga karjerā.

Šīsdienas starts bija tikai trešais slaloms šajā sezonā. Jau pašā sākumā pirmajā braucienā kļuva skaidrs, ka būs jauns slaloma uzvarētājs šosezon, jo pirmo divu posmu pirmo vietu ieguvēji Klements Noels (Francija) un Sebastians Foss-Sulevogs (Norvēģija) izstājās. Ja francūzis neizbrauca vārtus un krita trases augšdaļā, tad norvēģi kļūme piemeklēja pašās beigās, esot pārliecinošam līderim pēc pēdējās trešās kontrolatzīmes.

Pirmo braucienu nepabeidza, piedzīvojot kritienu trīs vārtus līdz beigām un ielidojot finiša arkas balstā, arī viens no sezonas līderiem Kristofers Jakobsens, kurš vienīgais abos iepriekšējos posmos bija trijniekā. Lai arī visi slaloma kopvērtējumā pirmajā trijniekā esošie izstājās, pirmā brauciena rezultāti liecināja par ļoti intriģējošu otro braucienu, jo pirmais septītnieks bija satilpis mazāk kā divās sekundes desmitdaļās – 0,17 sekundēs. Jāatzīmē, ka pirmais trīsdesmitnieks, kas kvalificējās otrajam braucienam, bija mazāk nekā pusotras sekundes robežās – 1,37 sekundes. Tik blīvi rezultāti sen nebija pieredzēti, ja vispār kādreiz tādi ir bijuši.

Štrolcs, kuram pirms diviem gadiem Madonnā di Kampiljo iegūtā 10.vieta bija labākais sasniegums karjerā, šodien blīvajos rezultātos spēja būt visātrākais divu braucienu summā, negaidīti izcīnot pirmo uzvaru. Tikmēr trīs reizes milzu slalomā šajā sezonā trijniekā tikušais komandas biedrs Manuels Fellers beidzot to paveica arī slalomā, iegūstot otro vietu.

Pagājušā gada Zagrebas slaloma uzvarētājās un Adelbodenā otro vietu ieguvušais vācietis Linuss Štrassers sasniedza sezonas labāko rezultātu, izcīnīdams trešo vietu. Vakar mājiniekiem uzvaru atnesa Marko Odermats, bet šodien šveicieši palika bez godalgas, kaut arī bija tuvu trijniekam, trijiem šīs valsts pārstāvjiem ierindojoties no ceturtās līdz sestajai vietai.

Pagājušās sezonas labākais slalomists Marko Švarcs joprojām ir ceļā uz savas formas atgūšanu. Lai arī austrietis šodien ierindojās 11.vietā, tas ir viņa sezonas vienīgais ieskaitītais rezultāts slalomā. Tikmēr pagājušā posmā ar 8.vietu pārsteigušais 23 gadus vecais japānis Johejs Kojama šodien nostartēja pieticīgāk un ieņēma 26.vietu, otro reizi karjerā tiekot trīsdesmitniekā.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, slaloms vīriešiem, Adelbodena (Šveice), 67 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Johannes ŠtrolcsAustrija1:50.05
2.Manuels FellersAustrija+0.17
3.Linuss ŠtrassersVācija+0.29
4.Ramons CenhoizernsŠveice+0.48
5.Luka AerniŠveice+0.58
6.Luks MeijārsŠveice+0.60

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Marko OdermatsŠveice845
2.Aleksandrs KildeNorvēģija469
3.Matiass MaijersAustrija447
4.Aleksis PenturoFrancija382
5Vincents KrihmairsAustrija373
6.Henriks KristofersensNorvēģija349

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem slalomā

V.SportistsValstsPunkti
1.Sebastians Foss-SulevogsNorvēģija140
2.Kristofers JakobsensZviedrija140
3.Klements NoelsFrancija100
3.Johannes ŠtrolcsAustrija100

     [+] [-]

, 2022-01-09 17:13, pirms 2 gadiem
Super-izklaidējoša sacīkste!...uzvar džeks ar 38.starta numuru un tas notiek slalomā! ... šoreiz kalnu dievi palīdzēja ar laika apstākļiem gan 1.braucienā tikt augstu, jo pirmajai grupai bija sliktāks laiks, gan otrajā braucienā pēdējais, kurš paspēja pirms sniegs sabira un redzamība putenī bija vēl kaut kāda!

     [+] [-]

, 2022-01-09 18:20, pirms 2 gadiem
Domāju, austriešiem kāds jauns talants. Šis nobrauc, bet zem ķiveres bārdains onkulis Bet nu nopelnīta veiksme, kurš liedza 4 līderiem (rakstā Aleksis ir aizmirsts) nobraukt līdz galam.

     [+] [-]

, 2022-01-09 19:00, pirms 2 gadiem
Internets saka, ka:

Johannes Strolz was born as the son of Olympic champion Hubert Strolz.