Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Kalev/Audentes" trenēs Latvijā spēlējušais Pehka, Vītols uzzina pirmos kolēģus

Emils Ozerinskis

"Kalev/Audentes" trenēs Latvijā spēlējušais Pehka, Vītols uzzina pirmos kolēģus
Rauno Pehka. Foto: Sīms Semiskars

Par Igaunijas basketbola kluba Tallinas "Kalev/Audentes" galveno treneri apstiprināts pieredzējušiem Latvijas basketbola mīļotājiem atpazīstamais Rauno Pehka, savukārt Latvijas - Igaunijas līgas jaunpienācēja "Keila" paziņojusi par vēl diviem piesaistītajiem spēlētājiem.

Pagājušajā sezonā ar četrām uzvarām 26 spēlēs pēdējā vietā apvienotās līgas turnīra tabulā palikusī Tallinas "Kalev" jaunajā sezonā nesīs "Kalev/Audentes" nosaukumu. Pēdējos gados ne tik sekmīgi spēlējošā Tallinas "Kalev" komanda nu nonākusi kopsadarbībā starp Piritas kluba un Audentes sporta kluba vadītājiem, kuriem sakritis redzējums un nu izveidota Tallinas "Kalev/Audentes" komanda, kas būs piramīdas virsotne jaunatnes basketbola sistēmai.

Par vienības galveno treneri apstiprināts 53 gadus vecais Rauno Pehka, kuru pieredzējušāki Latvijas basketbola pazinēji atcerēsies vēl no laika pirms neatkarības atgūšanas, kad igauņu aizsargs pārstāvēja "ASK Rīga" vienību. Pehka spēlējis Latvijā arī pēc Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas, 1993./1994. gada sezonā pārstāvot "Brocēnus".

Pehka savā 13 gadus garajā trenera karjerā pirmo reizi kļūs par augstākās līgas pieaugušo komandas treneri. Iepriekš specialists strādājis ar "Audentes" jauniešu komandām kā arī ieņēmis dažādas pozīcijas Igaunijas izlasēs. Pagājušajā sezonā Pehkas vadībā "Audentes" U18 basketbolisti ieguva Igaunijas čempiontitulu, bet EYBL turnīrā komanda tika pie sudraba U20 vecuma grupā.

Par turnīra jaunpienācējas "Keila" pirmo parakstīto spēlētāju pagājušajā nedēļā kļuva Mārcis Vītols. Nu kļuvuši zināmi arī pirmie Vītola komandas biedri "Keila" rindās.

Tie būs divi aizvadītos sezonu Rakveres "Tarvas" rindās pavadījušie basketbolisti. Uz "Keilu" devies 36 gadus vecais un 208 cm garais uzbrucējs Kaido Sakss, kurš pagājušajā Latvijas - Igaunijas līgas sezonas pamatturnīrā atzīmējās ar caurmērā 6,5 gūtiem punktiem. Tā pat "Keilas" krāsas jaunajā sezonā vilks 23 gadus vecais saspēles vadītājs Stens Sāremaels. 187 cm garais spēlētājs aizvadītajā sezonā izcēlās ar vidēji 7,4 gūtiem punktiem.

Izmantotie resursi:
Eesti Korvpalliliit

     [+] [-]

, 2022-08-08 19:02, pirms 2 gadiem
Vai basketbola apskatnieki Emils vai Toms nevaretu noskaidrot kas notiek Liepajas kluba un Ogre. Butu forsi tada pasa infa ka bija ar Ralfu Pleinicu un Ventspili

     [+] [-]

, 2022-08-08 21:48, pirms 2 gadiem
Pagaidām Keilas sastāvs pavisam švaks.