Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempions: "Biju ļoti pārsteigts, MXGP kalendārā redzot trīs Ķeguma posmus"

Rolands Eliņš

Pasaules čempions: "Biju ļoti pārsteigts, MXGP kalendārā redzot trīs Ķeguma posmus"
Foto: Valancic/Sportida/SIPA/Scanpix

Divkārtējais pasaules čempions motokrosā MXGP klasē Tims Gajsers savas komandas HRC mājaslapā komentējis nesen paziņoto pārveidoto šīs sezonas kalendāru, norādot, ka bijis pārsteigts par trīs posmu rīkošanu Ķegumā un pēc tam Beļģijā.

„Biju ļoti pārsteigts, kad ieraudzīju jauno sezonas kalendāru, it īpaši par trim posmiem Ķegumā un arī trim posmiem Lommelā smilšu trasē,” sacīja Tims Gajsers, pašreizējais pasaules čempions MXGP klasē. „Taču ir, kā ir, tāpēc tagad zinu, ka man jāpiestrādā pie braukšanas smilšu trasē un jāsagatavojas tam, cik ātri vien iespējams. Skaidrs, ka man ļoti pietrūka sacensību un to atmosfēras, tāpēc esmu priecīgs, ka varēsim atsākt sezonu.”

Trīs posmi vienā trasē ir lēmums, kas pieņems ārkārtas apstākļos koronavīrusa pandēmijas dēļ. Tā aizkavēja pasaules čempionāta sezonu par vairākiem mēnešiem, jo sacensības nācās pārtraukt martā pēc diviem aizvadītiem posmiem. Sacensības Ķeguma trasē plānotas devītajā, 12. un 16. augustā. Sacensību organizatori gan sola, ka katrā posmā trase būs pārveidota.

„Neesmu drošs, kā šis vienas dienas formāts posmos tiks realizēts, taču tas nozīmē, ka laiks trasē būs vēl jo svarīgāks un mums jābūt gataviem ātrāk un efektīvāk strādāt pie motocikla sagatavošanas,” sacīja Gajsers.

Gajsers pēc sezonas pirmajiem diviem posmiem ieņem otro vietu PČ kopvērtējumā, kamēr viņa komandas biedrs Mičs Evanss ir 11. vietā. Evanss komandas publicētajā materiālā norādījis, ka arī ar lielu prieku gaida sezonas atsākšanos Latvijā, taču viņam šobrīd ir savainojums un vēl nav pilnīgas pārliecības, ka Ķeguma trasē viņš būs pašā labākajā fiziskajā formā.

Izmantotie resursi:
https://mxgp.hondaracingcorporation...