Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rinss: "Šie "MotoGP" tiesneši nav pelnījuši šeit strādāt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rinss: "Šie "MotoGP" tiesneši nav pelnījuši šeit strādāt"
Foto: Motorsport.com

"Suzuki" komandas braucējs Alekss Rinss asi kritizējis tiesnešu darbu aizvadītajā posmā Barselonā, jo tie nereaģēja uz Takāki Nakagami agresīvo manevru, kas beidzās ar vairāku sportistu izstāšanos.

Katalonijas posma sacensību pašā sākumā "LCR Honda" vienību pārstāvošais japāņu braucējs Nakagami nenovaldīja savu motociklu, kritienā izsitot no trases Rinsu, tāpat arī aizķerot Frančesko Banjajas "Ducati" motociklu. Krita visi trīs, turklāt Rinss lauza rokas locītavu, un arī Nakagami tika nogādāts slimnīcā.

Avārijas video: https://www.youtube.com/watch?v=CpL...

Tiesneši uz Nakagami manevru nereaģēja un sodu sportistam nepiešķīra. Rinss par to ir sašutis, tāpat kā par Nakagami darbībām trasē.

"Taka pieļāva lielu kļūdu," saka Rinss. "Viņš nesāka bremzēt vajadzīgajā punktā un šķērsoja trasi no kreisās uz labo pusi tik agresīvi, ka nenovaldīja motocikla priekšu un avarēja. Tā pavisam noteikti ir viņa vaina, bet arī tiesnešu, kuri izvēlējās nedarīt neko, un tas, manā izpratnē, ir nejēdzīgi. Viņi nav pelnījuši strādāt šajā čempionātā, jo mūsos nekad neieklausās."

Banjajam šis kritiens ir smags trieciens viņa cerībām pacīnīties par titulu. Pirms tam Itālijas posmā viņš uzvarēja, bet tagad no līdera kopvērtējumā atpaliek jau 66 punktus. Arī Banjaja nav apmierināts ar Nakagami darbībām.

"Pirmkārt, dzirdēju, ka ar Taku viss ir labi, nekādu savainojumu viņam nav, un esmu priecīgs par to," saka Banjaja. "Bet tāpat es gribu teikt, ka esam profesionāļi un braucam jau gadiem. Arī Taka jau ilgi startē, un šādas kļūdas, manuprāt, nedrīkst notikt. Pirmajā līkumā nav iespējams apdzīt 12 braucējus ar vienu piegājienu. Tas bija ļoti bezatbildīgi no viņa puses."

Izmantotie resursi:
Motorsport Week – Your daily source of...