Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Līderu trio dosies uz sarežģītu izbraukumu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Līderu trio dosies uz sarežģītu izbraukumu
Antons Žuks un Andris Rajeckis
Foto: lekrings.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šodien paredzēts aizvadīt četras spēles un trīs smagi izbraukumi paredzēti visām vadošajām čempionāta komandām. Sportacentrs.com demonstrēs spēli no Kocēniem, kur viesosies “Bauska”.

“Talsu NSS/Krauzers” - “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” pulksten 16:30 Talsos

Pēc piecu izbraukuma spēļu sērijas mājās beidzot atgriezušies Talsi, kas no atlikušajām sešām čempionāta spēlēm sešas aizvadīs savās mājās, vienīgo izbraukumu veicot uz Ķekavu, lai neitrālā laukumā sacenstos ar pastarīti “RTU/Rockets”. Talsu vienība pēdējā laikā demonstrēja pārliecinošu sniegumu, bet pašā pēdējā mačā zaudēja svarīgu cīņu tabulas kaimiņiem un ģeogrāfiski tuvākajam klubam no Irlavas. Tā rezultātā “Talsu NSS/Krauzers” ar 25 punktiem 16 spēlēs atkal atkāpušies uz septīto pozīciju. Joprojām komandai nav droša vieta arī vadošo astotniekā, taču atlikušo spēļu kalendārs ir gana pateicīgs, jo divreiz būs jātiekas ar “raķetēm”, vienreiz ar baušķeniekiem, kur kurzemnieki, neapšaubāmi, būs izteikti favorīti. Tiesa, grafiks joprojām ir gana nežēlīgs, jo sešas spēles jāaizvada 15 dienu laikā. Pret irlavniekiem rezultatīvākie bija kluba sezonas rezultatīvākais florbolists Toms Bitmanis (14+9), kā arī kapteinis Armands Budreika (7+6), katram iekrājot pa trim punktiem.

Sešas uzvaras pēc kārtas izcīnījuši trešajā pozīcijā esošajiem “Apelsīns/Oxdog Ulbroka”, kuri pēdējā mačā spraigā cīņā ar 5:4 uzvarēja “Ķekavu”. Tagad komandai priekšā četras izbraukuma spēles, turklāt visas solās būt gana sarežģītas, šodienas maču ieskaitot. Andra Pīlupa vadītā komanda par pieciem punktiem atpaliek no “FBK Valmiera”, taču ulbrokieši aizvadījuši par četrām spēlēm mazāk, tādēļ otrā vieta ir pavisam reāla, ar gana labām iespējām paspēkoties arī par uzvaru regulārajā sezonā. Pret “Ķekavas” komandu par labāko atzina komandas “glābējzvanu” Ivaru Dišereitu, kuram tika palūgts atgriezties vārtos, lai gan vārtu vīrs nav atguvies no savainojuma. Mača gaitā viņš tika galā ar 38 pretinieku metieniem, tiekot pie labākā spēlētāja balvas. Uzbrukumā divus vārtus guva Rolands Kovaļevskis, tāpat savus vārtus iemeta Atis Blinds, kurš arī atgriezās laukumā pēc ilgāka pārtraukuma.

Abu komandu pirmā apļa spēlē Talsu vienība droši kontrolēja notikumu gaitu laukumā, pēc diviem periodiem esot vadībā ar 4:1, turklāt arī sniegums laukumā bija ļoti pārliecinošs. VĒl sešas minūtes pirms mača pamatlaika beigām viesiem bija divu vārtu pārsvars, taču tas netika nosargāts, Blindam izlīdzinājuma vārtus gūstot 69 sekundes pirms pamatlaika beigām. Savukārt papildlaika pēdējā minūtē Kaspars Šķēls izmantoja skaitlisko vairākumu, nodrošinot ulbrokiešiem 5:4 uzvaru. Viņa gan vairs nav komandas sastāvā…

“Lielvārde/FatPipe” - “Lekrings” pulksten 19:00 Lielvārdē

Ne tajā vieglākajā situācijā nonākuši pašreizējie valsts čempioni no Lielvārdes, kas ar 23 punktiem 16 spēlēs pašlaik atrodas vien devītajā pozīcijā. No kāroto astotnieka komanda atpaliek tikai par punktu, turklāt konkurenti aizvadījuši lielāku spēļu skaitu. Taču viss nav tik rožaini, jo komanda zaudējusi pēdējās trīs mājas spēles, tajās kopumā iemetot vien septiņus vārtus. Savukārt pēdējā izbraukumā atkal neizdevās nodemonstrēt stabilitāti visas cīņas gaitā, beigās gan tiekot pie trim punktiem par uzvaru Bauskā. Atlikušajā regulārās sezonas laikā komandai vairs nav salīdzinoši “vieglo” spēļu, jo vienīgā spēle ar komandu ārpus astotnieka gaidāma rīt, kad ciemos viesosies “Pārgauja”, kuriem ir tikpat punktu cik “vardēm”. Savukārt šodien jāspēkojas ar cēsniekiem, kuri jau sen nav izjutuši zaudējuma rūgtumu. Pret baušķeniekiem lielisks bija Aivis Kusiņš, kurš atgriezies apritē pēc teju gadu ilgas prombūtnes. Aivis atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm, kamēr Dināram Vaitaitim (3+7) tajā spēlē trīs piespēles. Pie vārtu guvuma tika arī komandas rezultatīvākais florbolists Rūdis Žukelis (18+10), kamēr Niks Blumfelds (16+12) guva vārtus un izdarīja piespēli.

Cēsu komanda tikmēr var lepoties ar 11 uzvarēto spēļu sēriju, kas turnīra tabulā ar 42 izcīnītajiem punktiem 16 cīņās ļauj gozēties pašā virsnotnē. Kopumā lēcējpeles šosezon piedzīvojušas tikai vienu neveiksmi un to pašu pret komandu, kas atrodas ārpus labāko astotnieka (3:5 pret “Pārgauju” savās mājās). Pēdējā cīņā mača otrajā pusē uz ceļiem tika nospiesti “RTU/Rockets”, kuri līdz spēles vidum zaudēja tikai ar vienu vārtu deficītu, bet mača beigās ļāva cēsniekiem triumfēt ar 10:3. Emīls Dzalbs (13+9) atzīmējās ar pieciem rezultativitātes punktiem, bet par labāko spēlētāju kļuva Kristiāns Miezītis (1+0), kuram gan citi pienākumi laukumā, nevis punktu vākšana. Tikmēr Andris Rajeckis (16+18) jau iesaistījies cīņā par rezultatīvākā spēlētāja TOP-3 viss līgas kontekstā.

Abu komandu pirmajā duelī vēl pirms čempionāta apturēšanas laukuma saimnieki nedeva konkurentiem nekādas cerības uz uzvaru. Čempionu aizsardzība pieļāva neredzēti daudz kļūdu, kā rezultātā desmit minūtes pirms mača beigām rezultāts bija 12:3 laukuma saimnieku labā. Spēles beigās “Lielvārde/FatPipe” spēlēja bez vārtsarga, kā rezultātā rezultātu izdevās padarīt nedaudz cienījamāku, taču “Lekringa” uzvaru ar 13:8 nekas nespēja apdraudēt. Pa trim vārtiem uzvarētājiem guva Andris Rajeckis un Jānis Melderis, bet Kevins Šmits tika pie četrām piespēlēm. Par labāko atzina Robertu Zandi, kuram vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Viesu komandā Rīdum Žukelim 2+2, Mariss Giņko tika pie trim piespēlēm, bet MVP balva tika Iļjam Taratutinam, kurš aizvadīja savu pirmo spēli komandas rindās, tiekot pie vārtu guvuma un divām piespēlēm.

“Ķekava” - “FBK Valmiera” pulksten 19:00 Ķekavā

Pēc spraigā cīņā piedzīvotā zaudējuma Ulbrokā, vakar vienībai bija krietni vieglāka spēle savās mājās pret “Bausku”, kas tika apspēlēti ar 10:1, vienīgos vārtus ielaižot skaitliskajā mazākumā divas minūtes pirms pamatlaika beigām. Aksels Imbovics atvairīja 25 no 26 rpetinieku metieniem, taču pašās beigās vienu bumbiņu nespēja tvert. Pa diviem vārtiem iemeta Edžus Bunka (6+3), Gints Klēģers (20+9) un Kārlis Degins (3+4), katram arī pa vienai rezultativitai piespēlei. Par labāko gan atzina Edgaru Freimani (3+2), kuram viena piespēle, bet čempionāta rezultatīvākais florbolists Klāvs Jansons (13+27) tika pie viena vārtu guvuma, tādējādi savu punktu summu palielinot līdz 40. Tabulā Jāņa Bramaņa pārstāvētā komanda ar 30 puntkiem 17 spēlēs atkal pakāpusies uz ceturto pozīciju un šodien visticamāk būs nepieciešama trīs punktu uzvara, lai saglabātu vietu tabulas pirmajā kvartetā.

Valmierieši līdz šim aizvadījuši 19 spēles, kā rezultātā viņiem līdz regulārās sezonas beigām ir šķietami vieglāks kalendārs ar vairāk brīvdienām. Bez spēles Ķekavā komandai vēl paredzētas spēles mājās ar “RTU/Rockets” un pēdējais mačs pret “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” būs kā laba ieskriešanās izslēgšanas cīņām. Tabulā vienība ar 40 sakrātajiem punktiem atrodas otrajā vietā un šodien teorētiski var pārņemt arī vadību kopvērtējuma tabulā. Pēdējās divās spēlēs vienība uzvarējusi rangā zemāk esošās komandas, taču īsts gandrarījums droši vien nav ne par izrauto uzvaru pār “RTU/Rockets”, ne par panākumu pret “Pārgauju”, kad mača izskaņā gandrīz tika iztērēts četru vārtu pārsvars. Pāvels Semjonovs (17+18) ar trim vārtu guvumiem un divām piespēlēm bija labākais 9:8 uzvarā pirms pāris dienām Cēsīs pret Stalbes vienību. Tāpat rezultatīvs bija Ričards Eglītis (17+19), kuram vārtu guvums un trīs piespēles.

Ķekavas vienībai izdevās pārvest 8:5 uzvaru no izbraukuma Valmierā oktobra izskaņā. Toreiz katru no pirmajiem diviem periodiem uzvarot ar 3:1, kas deva komfortablu četru vārtu pārsvaru. Valmierieši mača izskaņā centās glābties, bet tuvāk par divu vārtu deficītu tikt neizdevās. Edžus Bunka ar diviem vārtu guvumiem un vienu piespēli bija gan rezultatīvākais, gan labākais savā komandā. Valmieriešiem divus vārtus guva Raitis Ozols, kurš vienīgais tika pie vairāk kā viena punkta mačā. Viņam arī MVP balva.

“Rubene” - “Bauska” pulksten 19:00 Kocēnos

Šķietami prognozējamākais duelis tiks izspēlēts Kocēnos, kur vietējā “Rubene” lūkos atgūt vietu labāko kvartetā, uzņemot konkurentus no Bauskas. Ivara Jēkabsona komanda pašlaik var lepoties ar četru uzvarēto spēļu sēriju, kā arī uzvarējusi septiņās no pēdējām astoņām spēlēm, vienīgo neveiksmi piedzīvojot Irlavā. Tas turnīra tabulā pašlaik ar 30 punktiem 18 spēlēs ļauj atrasties piektajā vietā. Tikpat punktu ir arī “Ķekavai’, kuriem par vienu nospēlēto spēli mazāk. Saglabāt pozīcijas gan nebūs viegli, jo bez šodienas spēles ar baušķeniekiem, turpinājumā gaida smagas spēles ar TOP-3 vienībām no Ulbrokas un Cēsīm, bet pēdējā spēlē jādodas uz Lielvārdi, kuriem pašlaik katrs punkts ir zelta vērtē, cīnoties par vietu play-off. Pēdējā spēlē komanda piecas reizes prata atspēlēt vienu vārtu deficītu pret valmieriešiem, papildlaikā arī tiekot pie 7:6 uzvaras, uzvaras vārtus gūstot Jēkabam Keišam (15+8), kuram kopumā divi vārtu guvumi tajā spēlē. Līdzīga statistika arī Kristeram Babrim (5+1) un Reinim Mirkšam (21+11), kurš joprojām turpina lielisko statistiku, tiekot pie punktiem pilnīgi visās šīs sezonas cīņās.

Tikmēr “Bauska” vakar spēja paglābties no sausā zaudējuma, divas minūtes pirms mača beigām gūstot goda vārtus Ķekavā (1:10), bet vienlaikus nespēja saglabāt kaut vai matemātiskas cerības uz vietu izslēgšanas turnīrā. Piecas spēles pirms sezonas noslēguma baušķeniekiem ir septiņi punkti jeb par 17 mazāk kā astotajā vietā esošajai vienībai. Bauskas komanda maksimums var nopelnīt vien 15… Vienīgos vārtus Ķekavā iemeta Everts Janušausks, kurš tādējādi pie punktiem ticis pēdējās četrās čempionāta spēles (6+9). Pēc vairāku spēļu izlaišanas laukumā atkal bija atgriezies Aivis Barkovskis (13+9), kurš gan pie punktiem nespēja tikt.

Salīdzinoši nesen (18. aprīlī) abas komandas spēlēja Bauskā, mājiniekiem ātri panākot 2:0 vadību. Līdz pārtraukumam “Rubene” jau bija pārmēņumsi vadību, bet baušķenieki nepadevās, vēl panākot līdzsvaru. Tomēr pēc diviem periodiem “Rubene” bija vadībā jau ar trīs vārtu pārsvaru, visu maču uzvarot ar 9:5. Neskatoties uz zaudējumu, par labāko “Bauskai” atzina vārtsargu Elvi Holstu, kuram 32 atvairīti metieni. Rezultatīvākais bija Aivis Barkovskis, kuram vārtu guvums un divas piespēles. Kocēnu komandā Ivo Balodis bija rezultatīvākais ar identisku statistiku kā Barkovskim. Bet arī viņiem par labāko atzina vārtsargu Ričardu Salacietim, kuram 24 atvairīti raidījumi.