Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas pludmales volejbolistes kapitulē un netiek Kontinentālā kausa finālturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas pludmales volejbolistes kapitulē un netiek Kontinentālā kausa finālturnīrā
Luīze Skrastiņa un Marta Ozoliņa. Foto: CEV

Austrijas pilsētā Bādenē dalību Kontinentālā kausa otrajā kārtā noslēgušas Latvijas pludmales volejbolistes. Cīņā par piekto vietu un pēdējo vietu finālturnīrā latvietes diezgan bezcerīgi zaudēja Norvēģijas izlasei.

Latvijas sieviešu izlase grupu turnīrā izcīnīja svarīgu uzvaru pār Slovākiju, bet tad ceturtdaļfinālā piekāpās Ukrainas pludmales volejbolistēm. Tādējādi latvietēm cīņā par piekto vietu un pēdējo vietu Kontinentālā kausa finālturnīrā vajadzēja mēroties spēkiem ar Norvēģijas pludmales volejbolistēm, kuras ceturtdaļfinālā trīs spēļu duelī atzina Itālijas pārākumu.

Latvijas un Norvēģijas dueli ievadīja Martas Ozoliņas un Luīzes Skrastiņas spēle pret Ani Hjortlandu un Sunivu Helandu-Hansenu. Spēles sākumā dueti cīnījās līdzīgi, te vienam, te otram duetam izvirzoties minimālā vadībā. Pēc Helandas-Hansenas kļūdas uzbrukumā latvietes ieguva divu punktu pārsvaru, bet tikpat ātri to zaudēja. Pēc tehniskā pārtraukuma Latvijas duetam vadību ar eisu atguva Skrastiņa (14:13), bet brīdi vēlāk ar eisu atbildēja arī Hjortlanda. Viņai padevās vēl viena ļoti laba serve, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 16:14.

Skrastiņa laboja situāciju ar sekmīgu spēli blokā, seta galotnei sākoties pie neizšķirta rezultāta. Norvēģijas duets ieguva divas setbumbas, bet Skrastiņas lieliskā serve lika pretiniecēm kļūdīties (20:20). Latvietēm tomēr neizdevās pārņemt vadību, punktu setam ar lielisku spēli pie tīkla liekot Hjortlandai - 23:21.

Otrajā setā norvēģietēm brīžiem veiksme stāvēja klāt, kas arī ļāva izvirzīties vadībā ar 7:4. Pēc Ozoliņas kļūdas serves uzņemšanā un neveiksmēm uzbrukumā Norvēģijas duets palielināja pārsvaru līdz septiņiem punktiem (12:5). Latvijas duets paņēma pārtraukumu, bet tas neko nedeva. Seta turpinājumā Ozoliņa un Skrastiņa vairāk cīnījās, lai gūtu vismaz 10 punktus, neizbēgot no zaudējuma spēlē ar rezultātu 0-2 (21:23, 11:21).

Otrajā spēlē Varvara Brailko un Anete Namiķe tikās ar Ingrīdu Lundi un Emīliju Olimstadu. Norvēģietes uzreiz ieguva divu punktu pārsvaru, bet tad Brailko netika galā ar vairākām servēm, kas beidzās ar neizteiksmīgiem uzbrukumiem. Norvēģijas duets izvirzījās vadībā ar 6:1, liekot latvietēm ņemt pārtraukumu. Norvēģietes turpināja lieliski spēlēt aizsardzībā, nedodot pretiniecēm nekādus variantus. Līdz tehniskajam pārtraukumam latvietes spēja gūt vien piecus punktus, ciešot sagrāvi. Pirmais sets tika zaudēts ar rezultātu 6:21.

Otrajā setā Latvijas dueta nespēja realizēt uzbrukumus saglabājās, norvēģietēm lieliski darbojoties blokā un aizsarzībā. Droši vien Latvijas gados jaunajām pludmales volejbolistēm talkā nāca arī neticība savām spējām vai niknums par neveiksmēm. Bumbas turpināja lidot autā, rezultātam kļūstot 11:1. Brailko un Namiķe īsti nespēja uzlabot savu sniegumu, ciešot neigaidīti lielu sagrāvi ar rezultātu 0-2 (6:21, 5:21).

Līdz ar to Latvijas sieviešu izlase šo turnīru noslēdza sestajā vietā, kas neļāva iekļūt Kontinentālā kausa finālturnīrā un turpināt cīņu par olimpisko ceļazīmi, ko iegūs finālturnīra uzvarētāji.

     [+] [-]

, 2021-05-08 13:35, pirms 3 gadiem
Brailko ar Namiķi zvērā noplosījušās. Rezultāts tāds kā būtu pretī bijis pats Mols ar Sorumu!