Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Tomaks uzvar Deitonā un saglabā cerības uz superkrosa titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Tomaks uzvar Deitonā un saglabā cerības uz superkrosa titulu
Eli Tomaks. Foto: AMA Supercross

Naktī uz svētdienu Deitonā, Floridas štatā aizvadīts Amerikas superkrosa ("AMA Supercross") čempionāta devītais posms, kurā otro uzvaru šosezon izcīnīja Eli Tomaks. Šis panākums viņam nācis īstajā brīdī, jo tādā veidā izdevies pietuvoties sezonas līderiem un neatkrist pārāk tālu no cīņas par titulu.

Izšķirošie notikumi risinājās jau startā, kad vadību pārņēma čempionāta līderis Kens Rokzens, taču viņu ārmalā izstūma agresīvi braucošais Kūpers Vebs, kurš ir vācieša tuvākais sekotājs kopvērtējumā. Šis incidents ļāva vadību pārņemt "Kawasaki" komandu pārstāvošajam Tomakam, kurš pirmo pozīciju noturēja līdz finišam.

"Pirms starta es biju pamatīgi uzvilcies," sasniedzot uzvaru, sacīja Tomaks. "Deitona ir mūsu mājas, es mīlu šo vietu. Izcīnīt šo uzvaru, tas mums bija ārkārtīgi svarīgi."

Deitonas supekrosā Tomakam šī ir jau piektā uzvara karjerā. Šajā vēsturiskajā sacensību norises vietā tagad viņš panācis Rikiju Kārmaiklu, kurš savulaik te arī triumfēja piecas reizes.

Labas sacīkstes padevās Āronam Plesingeram, kurš arī apdzina Vebu un pat tuvojās līderim, pirms Tomaks uzsāka atraušanos no sekotājiem. Rokzens, kurš sākumā bija atkritis aiz pirmā piecinieka, piecas minūtes pirms finiša jau vajāja Vebu cīņā par trešo vietu, taču pieļāva kļūdu un palaida priekšā Malkolmu Stjuartu. Pēdējā sacensību minūtē Rokzens apdzina Stjuartu un pēdējā aplī atkal uzsāka Veba vajāšanu, bet garām tikt nespēja. Viņam par sarūgtinājumu, Plesingers vēl pieļāva kļūdu, ļaujot Vebam nokļūt otrajā vietā, kamēr pats Rokzens finišēja ceturtais.

Sacensībās nepiedalījās Zaks Osborns, kuram ir problēmas ar muguru, Adams Sansarulo, kurš iepriekšējā posmā kritienā lauza atslēgas kaulu, kā arī Džastins Breitons, kurš atlabst no ribu savainojuma.

Kopvērtējumā tagad Rokzens vairs tikai divus punktus priekšā Vebam, kamēr Tomaks ieņem trešo vietu, līderim zaudējot 24 punktus. Tas ir visai daudz, taču neizslēdz Tomaku no cīņas par titulu, jo priekšā vēl astoņi posmi. Nākamie trīs norisināsies Ārlingtonā, Teksasā - desmitais posms jau 13. martā.

Posma "Top 10" rezultāti

VietaSportistsMotocikls
1.Eli TomaksKawasaki
2.Kūpers VebsKTM
3.Ārons PlesingersYamaha
4.Kens RokzensHonda
5.Malkolms StjuartsYamaha
6.Džastins BarsijaGasGas
7.Džeisons AndersonsHusqvarna
8.Čeiss SekstonsHonda
9.Džastoms BoglsKTM
10.Dīns VilsonsHusqvarna

Sezonas kopvērtējums

VietaSportistsMotociklsPunkti
1.Kens RokzensHonda199
2.Kūpers VebsKTM197
3.Eli TomaksKawasaki175
4.Džastins BarsijaGasGas153
5.Malkolms StjuartsYamaha143
6.Marvins MuskvinsKTM135
7.Ārons PlesingersYamaha134
8.Zaks OsbornsHusqvarna123
9.Dilans FerandissYamaha121
10.Adams SansaruloKawasaki120