Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rallijs ''Sarma'' šogad nenotiks un tiek pārcelts uz nākamo gadu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Rallijs ''Sarma'' šogad nenotiks un tiek pārcelts uz nākamo gadu
Foto: Kalendārs “Rallijs Latvijā”

Jaunā gada sākums nav iesācies ar vēlamajām izmaiņām pasākumu, kā arī autosporta sacensību norisē, tāpēc Latvijas rallija rīkotāji ir spiesti veikt izmaiņas notikumu kalendāros. Rallija ''Sarma'' norise tiek pārcelta uz 2022. gada sacensību sezonu. Tradicionālajam ziemas rallijam šogad Gulbenes pusē bija paredzēts dot startu 21. februārī.

Rallija ''Sarma'' rīkotājs, Jānis Sniedzāns: ''Gatavošanās process līdz katra rallija norisei ir ilgs, iesaistītas neskaitāmi daudz palīdzīgas rokas. Šobrīd nespējam veikt visas nepieciešamās darbības, piemēram, saskaņošanu ar iedzīvotājiem, kuru dzīvojamās mājas atrodas rallija ātrumposmu norises vietās. Grūtības sagādā arī nepieciešamo personu iesaistīšana, noslogoti ir gan mediķi, gan policijas pārstāvji un zemessardze, cilvēki, kuri rūpējas par drošību sacensību laikā. Lai gan izskatās, ka ziemai raksturīgos laikapstākļus sagaidīsim, mēs nespējam nodrošināt vēlamo un nepieciešamo kvalitāti, lai pasākuma norise notiktu kā plānots. Ceram uz sportistu un līdzjutēju sapratni, visi cenšamies pielāgoties. Uz tikšanos nākamajā gadā!”

Šī brīža ārkārtas situācija valstī, kā arī ar to ieviestie ierobežojumi, kas saistīti ar Covid-19 vīrusa pandēmiju visā pasaulē, liedz rīkotājiem virkni darbību, lai spētu gatavoties un organizēt kvalitatīvas autosporta sacīkstes. Tāpat, nav zināms, kad tiks mazināti ierobežojumi, kas saistīti ar dažādu pasākumu rīkošanu valstī.

2021. gada Latvija Rallija čempionāta norisē tika plānoti pieci sacensību posmi: rallijs “Alūksne”, rallijs “Sarma”, “Viru” rallijs kaimiņos Igaunijā, rallijs “Liepāja”, kā arī jaunizveidotais projekts – rallijs “Tukums-Latvija”. Par plānotajiem sacensību posmu norises datumiem LAF Rallija komisija informēs tuvākajā laikā.

Informāciju sagatavoja:
LAF Prese un LAF Rallija komisija