Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2989, Did:0, useCase: 3

Samušonoks izcīna bronzas medaļu U23 pasaules čempionātā brīvajā cīņā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Samušonoks izcīna bronzas medaļu U23 pasaules čempionātā brīvajā cīņā
Ivars Samušonoks. Foto: United World Wrestling

LETA. Latvijas cīkstonis Ivars Samušonoks svētdien Belgradā pasaules U-23 čempionātā brīvajā cīņā izcīnīja bronzas medaļu.

Samušonoks, kurš startēja svara kategorijā līdz 86 kilogramiem, bronzas duelī ar rezultātu 5:2 uzveica Turcijas cīkstoni Emri Čitči.

Cīņas pirmajā pusē abi sportisti katrs guva pa diviem punktiem, bet otrās puses vidū Samušonoks pretinieku izstūma ārpus cīņas apļa un panāca 3:2. Cīņas pēdējās sekundēs Latvijas sportists izkļuva no Čitči tvēriena, nokļuva viņam aiz muguras un pievienoja vēl divus punktus - 5:2.

Sestdien Latvijas cīkstonis vispirms kvalifikācijas cīņā ar 11:0 pieveica Palestīnas pārstāvi Laitu Abušraimu, bet otrajā cīņā ar 5:2 pārspēja citu Tuvo Austrumu pārstāvi no Izraēlas Uri Kalašņikovu.

Ceturtdaļfinālā Samušonoks ar ar 9:2 pieveica Kanādas cīkstoni Hanteru Džeferiju Lī, bet pusfinālā ar 0:9 piekāpās Irānas sportistam Sajadam Saberali Golami. Aizkļūšana līdz pusfinālam deva Samušonokam iespēju cīnīties gandarījuma turnīra finālā par bronzu.

Jau ziņots, ka sieviešu sacensībās ceturtdien cīņā par bronzu zaudējumu cieta Ramina Mamedova, kura startēja svara kategorijā līdz 59 kilogramiem, bet dienu vēlāk - arī Elma Zeidlere, kura startēja svara kategorijā līdz 65 kilogramiem, abām ieņemot dalītu piekto vietu.

Izmantotie resursi:
LETA