Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jānis Tiltiņš un Edijs Ausējs trenēs Jelgavas sieviešu komandu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jānis Tiltiņš un Edijs Ausējs trenēs Jelgavas sieviešu komandu
Gatis Justovičs un Jānis Tiltiņš 2022. gada 10. maijā pēc Jelgavas triumfa Nacionālajā basketbola līgā. Foto: Facebook

Jānis Tiltiņš un Edijs Ausējs pirmo sezonu trenēs BK "Jelgava" sieviešu komandu, trešdien, 7. septembrī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja Zemgales lielākā basketbola kluba valdes priekšsēdētājs Dins Ušvils.

Jelgava pirmo reizi Latvijas čempionātā piedalījās 1992.-1993. gadā. Sekoja 25 gadu pauze un atgriešanās 2018. gada 10. oktobrī, kad jelgavnieces mājas spēlē uzņēma “TTT juniores”. Lielākie panākumi – līdzdalība Latvijas un Igaunijas līgas otrās divīzijas “Četru finālā” (Daugavpils 2020) un pirmā vieta otrās divīzijas pamatturnīrā (2021; bilance 8-1).

Zemgalietes četras sezonas trenēja Harijs Zelčs. Piecpadsmit gadus nostrādājis ar zēnu un vīriešu komandām Olainē – pazīstamākie audzēkņi Artūrs Ausējs un Gatis Justovičs – treneris pievērsās meiteņu basketbolam Jelgavā. Komandā spēlējušas jaunatnes izlašu dalībnieces Laura Zambrāne, Sindija Smirnova, Katrīna Kārkle, Viktorija Ivanova, Diāna Dude, Evelīna Fricsone un Enija Ķīvīte.

Labākās Jelgavas basketbola audzēknes nopelnījušas uzaicinājumus no citām komandām. Dobelniece Janeta Rozentāle turpina spēlēt “Florida Atlantic University”, savukārt Enija Ķīvīte pēc debijas Eiropas U20 čempionātā kļuvusi par vienu no Liepājas stūrakmeņiem.

Jānis Tiltiņš mācījies Jelgavas 1. ģimnāzijā un Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) Sociālo zinātņu fakultātē. Sākot no 2011. gada, veicis dažādus pienākumus basketbola klubā “Jelgava” – rīkojis pasākumus, rakstījis rakstus, skautojis pretiniekus un bijis galvenā trenera palīgs. Ikdienā treneris Jelgavas bērnu un jaunatnes sporta skolā, kā arī sporta skolotājs Jelgavas Centra pamatskolā.

Edijs Ausējs nāk no Olaines un ir Artūra Ausēja jaunākais brālis. Edijs ir Jelgavas bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēknis – šajā rudenī sācis sporta skolotāja gaitas Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā.

     [+] [-]

, 2022-09-08 02:16, pirms 2 gadiem
Lai tik nenogremdē klubu tāpat kā nesen savu kafejnīcu.