Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Lukašenko: "Ja jūsu acu priekšā ir zaļā vai rozā krāsa, nekad nekļūsiet par sportistiem"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lukašenko: "Ja jūsu acu priekšā ir zaļā vai rozā krāsa, nekad nekļūsiet par sportistiem"
Aleksandrs Lukašenko. Foto: president.gov.by

Baltkrievijas autoritārais vadītājs Aleksandrs Lukašenko jauniešu futbola skolas atklāšanas pasākumā deva norādījumus, kas jāizpilda, tostarp vajadzīga nesavtīga aizraušanās, tiks prasīts rezultāts un patriotisms.

"Ja esat nolēmuši spēlēt šo brīnišķīgo spēli, pašu populārāko mūsu valstī un visā pasaulē, un jūsu acu priekšā ir zaļā krāsa (te es domāju dolāru) vai varbūt rozā (eiro), tad jūs nekad nekļūsiet par futbolistiem un sportistiem. Jums šeit jānāk, lai spēlētu futbolu. Ja uz to tieksieties, sākuma posmā saņemsiet materiālu atbalstu, lai varētu normāli dzīvot. To es jums apsolu, valsts jums to nodrošinās," jaunos futbolistus uzrunāja Baltkrievijas vadonis. "Ja gribat spēlēt, tad spēlējiet. Jums ar to jānodarbojas no rīta līdz vakaram. Jāguļ ir ar bumbu. Ja to nesaprotat, tad jūs neesat futbolisti."

Savulaik nebija tik labu apstākļu, taču sportiskie rezultāti neizpalika. "Tagad tas viss ir izveidots no baltkrievu tautas līdzekļiem. Vēlos, lai jūs to saprastu," teica Lukašenko, akcentējot arī vajadzīgo patriotismu. "Ja tieksieties kļūt par īstiem sportistiem, mīlēsiet savu valsti, tad varat rēķināties, ka esam vienojušies un vienmēr saņemsiet atbalstu. Un ir nepieciešams rezultāts. Lai kurš arī būtu prezidents, es vai kāds cits, tiks prasīts rezultāts."

Baltkrievijas futbolā sportiskie rezultāti patlaban nav tie labākie, vietējo futbolistu rādītā spēle ir pavāja. "Nav pieņemami skatīties uz tām niecībām, kuras šodien demonstrē futbolu," norādīja skolas atklāšanas pasākuma augstais viesis. "23 tūkstoši cilvēku pie mums profesionāli nodarbojas ar futbolu. Vai tad no 23 tūkstošiem nevar atrast 20 cilvēkus? Tas, kas notiek mūsu futbolā, ir nepieļaujami. Naudas nav žēl. Mēs dosim naudu, bet dodiet rezultātu, lai būtu uz ko paskatīties."

"Ja spēlēsiet slikti, rēķinieties, ka katru dienu būsiet zem manas kontroles. Es pie jums būšu ļoti bieži un tad sportistiem un treneriem klāsies grūti," jaunatklātās "Dynamo-Minsk" jauniešu futbola skolas iemītniekus brīdināja Aleksandrs Lukašenko. "Tāpēc labāk spēlējiet labi!"

"Valsts iegulda milzīgu naudu visu sporta veidu attīstībā. Visi sportisti šodien sēž pamatā uz valsts pleciem. Droši vien tas ir viens no iemesliem, kāpēc mums ne viss sekmējas lielajā sportā. Visiem ir pārāk labi, nekur nav jāiet un nekas nav jālūdz - valsts visu nodrošina. Pagaidām es neredzu rezultātu, it īpaši futbolā. Arī hokejā un citos sporta veidos tas pats," skolas vadību informēja Baltkrievijas vadonis. "Mēs atradīsim naudu. Bet pat neceriet, ja nebūs rezultāta - tādā gadījumā arī atbildēsiet par jūsu iztērēto naudu."

Izmantotie resursi:
president.gov.by

  +1 [+] [-]

, 2021-09-07 14:35, pirms 3 gadiem
Lukašenko janāk vadīt LFF. Šāds līderis mums noderētu savādāk Daiņels viens netiek galā

  +2 [+] [-]

, 2021-09-07 14:47, pirms 3 gadiem
Māk "motivēt"

     [+] [-]

, 2021-09-07 15:22, pirms 3 gadiem
Luka runa pareizi... pa priekšu jābūt sportiskai mīlestībai.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-07 15:29, pirms 3 gadiem
"Vai tad no 23 tūkstošiem nevar atrast 20 cilvēkus?" ...

varētu padomāt, ka valstīs, kuras apspēlē BLR ir ~1000 profesionālu futbolistu....

  +1 [+] [-]

, 2021-09-07 15:40, pirms 3 gadiem
Vajag naturalizēt

  +2 [+] [-]

, 2021-09-07 15:44, pirms 3 gadiem
zinātājs ar olām rakstīja: Vajag naturalizēt
arī skarbs joks, it īpaši, par hokeja izlasi.

     [+] [-]

, 2021-09-07 16:34, pirms 3 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: arī skarbs joks, it īpaši, par hokeja izlasi.
Skarbs vecis, skarbi joki
Bet ja nopietni tad brīnos ka nav jau naturalizējis krievus no trešajām līgām. Bet izklausās ka nav tālu no tā

  +2 [+] [-]

, 2021-09-07 17:40, pirms 3 gadiem
Kāpēc Vova Putins katrā spēlē met astoņas šaibas? Tāpēc, ka viņš guļ ar šaibu un nedomā par naudu!

     [+] [-]

, 2021-09-07 20:02, pirms 3 gadiem
MrMaybe rakstīja: Malacis Lukašenko, īsts līderis un cilvēks ar mugurkaulu, pretēji mūsu rietumu pakalpiņiem un zilīšiem. Pilnībā piekrītu.
Lūk pēc šāda scenārija un sistēmas plauka padomju laika sports un nepavelti padomju savienībai uz pasaules nebija konkurentu vispārēji sporta jomā,jo cilvēki sportoja aiz vēlmes un mīlestības pēc tā, pretēji tagad sportistus tirgo kā prostitūtas.
Dopingot nav tas pats kas sportot

     [+] [-]

, 2021-09-07 21:40, pirms 3 gadiem
Prusaks - slepkava māca patriotismu un futbola spēles māku... 😂