Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvijas orientēšanās sporta komandas desmitniekā Eiropas čempionāta stafetēs

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas orientēšanās sporta komandas desmitniekā Eiropas čempionāta stafetēs
Edgars Bertuks. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Latvijas orientēšanās sporta sieviešu un vīriešu komandas šodien Igaunijā finišēja 14.vietās Eiropas čempionāta stafetes sacensībās, taču, ņemot vērā, ka priekšā bija dažu valstu divas vai trīs komandas, tad Latvijas sieviešu komanda ieguva devīto vietu, bet vīrieši noslēdza labāko desmitnieku.

Sieviešu sacensībās pirmo posmu mūsu komandā veica Sandra Grosberga, kura vienubrīd bija desmitā, atpaliekot no līderēm tikai 12 sekundes, bet stafeti tomēr beigās nodeva 14.pozīcijā, zaudējot vadošajām pusotru minūti. Elza Ķuze savu posmu veica stabili un finišēja 15.vietā. Ingai Dambei priekšpēdējā starpfinišā izdevās pakāpties uz desmito vietu, bet finišā viņa bija 14.vietā. Tā kā priekšā bija trīs Zviedrijas un Norvēģijas komandas, kā arī divas Somijas, tad Latvijai tomēr beigās devītā vieta, otro čempionātu pēc kārtas tiekot desmitniekā, jo 2018.gadā Šveicē, kur komandā arī bija Grosberga un Dambe, latvietes ieguva desmito vietu.

Uzvaru svinēja pasaules čempiones un pagājušā Eiropas čempionāta sudraba medaļnieces zviedrietes ar Līnu Strandu, Sāru Hagstrēmu un Tūvi Aleksandešsoni sastāvā. Līdz ar to izcilā un titulētā Aleksanderšone tomēr tika pie zelta arī šajā čempionātā. Latvietes zviedrietēm, kuras finišēja vienā stundā 49 minūtēs un 18 sekundēs, piekāpās 14 minūtes un septiņas sekundes. Otro vietu izcīnīja čehietes, iegūstot pirmo stafetes medaļu vēsturē savai valstij sieviešu konkurencē. Pēc 18 gadu pārtraukuma trijniekā atgriezās norvēģietes.

Vīriešiem Artūrs Pauliņš pirmajā posmā bija trešajā desmitā un Uldim Upītim stafeti nodeva kā 24. Upītis vienubrīd bija 20., bet finišēja 23.vietā, kamēr Rūdolfs Zērnis pēdējā posmā pacēla Latvijas pirmo komandu uz 14.vietu, bet, tā kā pieciniekā bija trīs Zviedrijas komandas, desmitniekā divas Somijas komandas, tad Latvijai beigās sanāca desmitā vieta (13.vietā bija Somijas trešā komanda - aut.piez.). Latvijas otrā komanda, kurā startēja Edgars Bertuks, Ilgvars Caune un Jānis Tamužs, finišēja 26.pozīcijā.

Uzvarēja Norvēģijas pirmā komanda ar Mangni Dēli, Kasperu Foseru un Ēskilu Kinnebergu sastāvā, finišējot vienā stundā 46 minūtēs un 44 sekundēs. Līdz ar to norvēģi aizstāvēja titulu. 2018.gadā Norvēģijas sastāvā arī bija Magne Dēlī un Eskils Kinnebergs, bet toreiz Kaspera Fossera vietā startēja titulētais Olafs Lundanes, kurš beidzis sportiskās gaitas. Latvijas pirmā komanda zaudēja tieši desmit minūtes, bet otrais trio atpalika 13 minūtes un 41 sekundes. Sudrabs Zviedrijai, kura pagājušā reizē 2018.gadā palika ārpus desmitnieka, taču uzvarēja pērn pasaules čempionātā. Bronzu ieguva Šveice ar titulētajiem Matiasu Kiburcu un Danielu Hubmanu sastāvā, kuriem līdz ar to pirmā medaļa šajā čempionātā. Ar viņiem kopā startēja ieraistais stafetes skrējējs Florians Hovalds.

Sieviešu sacensībās piedalījās 39 komandas, bet vīriešu stafetē bija 51 komanda, ieskaitot arī jauktās komandas ar dažādu valstu pārstāvniecību.

Šogad Eiropas čempionātā sportisti Rakveres apkārtnē sacentās tikai meža distancēs, proti, garajā, vidējā un stafetēs.

     [+] [-]

, 2022-08-07 21:34, pirms 2 gadiem
Sievietēm 9.vieta un vīriešiem 10.vieta, skatoties tikai vienu komandu no katras valsts+arī orientēšanās federācija ziņo par šīm vietām

     [+] [-]

, 2022-08-07 22:09, pirms 2 gadiem
roberts-LVA rakstīja: Sievietēm 9.vieta un vīriešiem 10.vieta, skatoties tikai vienu komandu no katras valsts+arī orientēšanās federācija ziņo par šīm vietām
tā ir. EČ katrai valstij ļauj pieteikt vairākās komandas, tāpēc ieskaitē ņem tikai augstāk esošo, bet otro labāko ierindo aiz visu valstu spēcīgākajām komandām.