Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijā šogad plānots tikai viens rallijs

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijā šogad plānots tikai viens rallijs
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Līdzīgi kā Latvija, arī Lietuva un Igaunija ir veikusi izmaiņas savu nacionālo rallija čempionātu kalendāros. Lietuvā šosezon ir plānoti pieci posmi, bet Igaunijā – seši, no kuriem viens jau aizvadīts.

Pēc tam, kad ziemā nevienas sacīkstes Lietuvā nenotika, šīs valsts rallija čempionātam pirmajam posmam "Rally Utena" būtu bijis jānotiek pa grants segumu vasarīgos apstākļos maija beigās. Šis posms ir atcelts un šogad nenotiks. Līdz ar to sezonas pirmās sacensības Lietuvā varētu būt "Rally Žemaitija", kas sākotnēji bija plānotas jūnija otrajā pusē, bet tagad pārceltas uz mēneša sākumu. Pārējo četru plānoto posmu norise pagaidām paliek tajos datumos, kuri tika izziņoti jau pagājušā gada beigās.

Igaunijas čempionāta ietvaros jau februārī norisinājās "Otepää talveralli", un tas ir vienīgais pagaidām šajā gadā notikušais rallijs Baltijā. Nākamais posms būs "Rapla ralli", taču tā norise no 7. un 8. maija pārcelta uz mēneša 28. un 29. datumu. Pārējo četru sacensību norises datumi pagaidām nav mainīti.

Igaunijas čempionāta kalendārā bija iekļauts arī "Rally Tukums", kam šogad būtu bijis jānotiek pirmo reizi. Sacensības tika atceltas. Tāpat pirms kāda laika tika paziņots par "Rally Alūksne" atcelšanu, lai gan bija cerības pirmo reizi sacīkstes sarīkot vasarā. Nenotika arī "Rally Sarma". Līdz ar to Latvijas rallija čempionātā šogad iekļauti četri posmi, turklāt tikai vienas sacīkstes plānotas mūsu valsts teritorijā – tās ir "Rally Liepāja", kuru ietvaros gaidāms otrais posms.

Lietuvas rallija čempionāta kalendārs

PosmsNorises laiksRallijs
1.4.-5. jūnijsRally Žemaitija
2.9.-10. jūlijsRally Viekšniai
3.6.-7. augustsSamsonas Rally
4.10.-11. septembrisRally Elektrėnai
5.1.-2. oktobrisAround 7 Lakes Rally

Igaunijas rallija čempionāta kalendārs

PosmsNorises laiksRallijs
1.12.-13. februārisOtepää talveralli
2.28.-29. maijsRapla Rally
3.19.-20. jūnijsViru Rally
4.16.-18. jūlijsRally Estonia
5.27.-28. augustsSouth-Estonian Rally
6.8.-9. oktobrisSaaremaa Rally

Latvijas rallija čempionāta kalendārs

PosmsNorises laiksRallijs
1.19.-20. jūnijsViru Rally
2.3. jūlijsRally Liepāja
3.27.-28. augustsSouth-Estonian Rally
4.1.-2. oktobrisAround 7 Lakes Rally

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati