Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“Bauskai” pēdējā iespēja saglabāt matemātiskās izredzes

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Bauskai” pēdējā iespēja saglabāt matemātiskās izredzes
"Bauska"
Foto: FK Kurši

Elvi vīriešu florbola virslīgā šodien tiks izspēlēta viena spēle, kurā “Ķekava” savās mājās uzņems “Bausku”. Ja laukuma saimnieki turpina cīņu par vietu play-off, tad viesiem šī, visticamāk, ir viena no pēdējām spēlēm sezonā.

“Ķekava” - “Bauska” pulksten 20:00 Ķekavā

Ķekavā šobrīd sacentīsies divas no vecākajām Latvijas florbola čempionāta komandām. Pēdējos gados neviena no vienībām nevar lepoties ar vērā ņemamiem sasniegumiem, taču salīdzinoši krietni labākas sekmes bijušas tieši Ķekavas vienībai. Arī šobrīd viņi ar 27 punktiem 16 spēlēs atrodas turnīra tabulas viducī, ieņemot sesto pozīciju. Uzvara šovakar var ļaut ielauzties vadošo komandu kvartetā, kas dotu sava laukuma priekšrocības izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Pirms pāris dienām Jāņa Bramaņa vienība aizvadīja līdzīgu un saspringtu spēli Ulbrokā, kur tomēr piekāpās vietējai vienībai ar rezultātu 4:5. Ar trim vārtu guvumiem izcēlās aizsargs Kristaps Laugalis(8+5), kurš saņēma arī mača vērtīgākā spēlētāja balvu. Ar vienu rezultativitātes punktu atzīmējās arī Klāvs Jansons (12+27), kurš tādējādi atkal kļuvis par čempionāta rezultatīvāko florbolistu ar 39 iekrātajiem punktiem.

Tikmēr “Bauska” ar izcīnītajiem septiņiem punktiem 16 spēlēs atrodas 11.vietā 12 komandu konkurencē. Līdz desmitajai pozīcijai ir 16 punkti, bet astotā komanda, kas kā pēdējā kvalificēsies izslēgšanas cīņām, ir vēl vienu punktu tālāk. Atlikušajās sešās spēlēs baušķenieki var nopelnīt 18 punktus, līdz ar to maksimāli iespējamā summa viņiem ir 25 punkti sezonai noslēdzoties. Kaut viens zaudētais punkts automātiski nozīmēs pat matemātisko cerību zaudēšanu uz izslēgšanas spēlēm. Baušķenieki piedzīvojuši zaudējumus pēdējās sešās spēlēs. Pēdējā cīņā pret “Lielvārde/FatPipe” viņi otrā perioda izskaņā atradās iedzinējos ar 0:5, bet turpinājumā spēja pietuvoties līdz 4:6. Brīnumu gan paveikt neizdevās, spēles beigām čempioniem gūstot septītos vārtus, kas nodrošināja uzvaru. Bauskas komandā četri spēlētāji guva pa vieniem vārtiem un vienai piespēlei, pārējiem florbolistiem paliekot tukšā. Par labāko atzina Kristeru Ķūrēnu-Repšu (5+4), kurš pēdējās spēlēs demonstrējis neredzēti rezultatīvu florbolu. Savukārt komandas līderis Aivis Barkovskis (13+9) pēdējās spēlēs nav bijis kopā ar komandu.

Interesanti, ka abas komandas šosezon vēl nav spēlējušas savā starpā. Ķekavas komanda uz Bausku dosies pašā regulārās sezonas izskaņā, maču aizvadot 22. maijā.

     [+] [-]

, 2021-05-07 10:16, pirms 3 gadiem
Kas tā par matemātiku? Visas komandas nevar zaudēt visas spēles. Savā starpā vēl jāspēlē TAL-KUR, KUR-LVD, PĀR-LVD - te tiks iegūti 9 punkti, neatkarīgi no tā, kā tie sadalīsies starp šīm 4 komandām, Bauska uzvarot visās savās spēlēs pat teorētiski nevar apsteigt 3 no 4 šīm komandām un tikt astotniekā.