Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Igauņu braucējs Krestinovs izziņo plānus, šogad startēs arī MXGP

Juris Grīns
Juris Grīns

Igauņu braucējs Krestinovs izziņo plānus, šogad startēs arī MXGP
Gerts Krestinovs. Foto: Facebook.com/GertKrestinov37

Igaunijas viens no vadošajiem motokrosa braucējiem, Gerts Krestinovs paziņojis savus plānus jaunajai sezonai, un dažos posmos viņu, visticamāk, redzēsim uz starta arī pasaules motokrosa čempionātā MXGP klasē.

Sportists apstiprinājis, ka gaidāmajā sezonā turpinās pārstāvēt vācu komandu "KMP Honda Racing", bet viņa galvenais uzdevums būs startēt Vācijas ADAC "MX Masters" čempionātā. Tāpat ieplānoti starti MXGP posmos un Eiropas motokrosa čempionāta sacīkstēs "EMXOpen" klasē.

"Ar prieku vēlos paziņot jums savus 2021. gada plānus," sociālajos tīklos raksta Krestinovs. "Esmu parakstījis līgumu ar "KMP Honda Racing" komandu un mūsu galvenais mērķis būs starti ADAC "MX Masters" čempionātā Vācijā. Notiks septiņi posmi, no kuriem pirmais risināsies 8. un 9. maijā. Piedalīšos iespējami vairākās sacīkstēs arī citur Eiropā un Igaunijā."

Iepriekš pasaules čempionātā Krestinovu redzējām 2019. gadā, kad "Phoenix Tools Apico Kawasaki" sastāvā viņš piedalījās Nīderlandes un Latvijas posmos, Ķegumā arī izcīnot punktus. Savulaik pasaules čempionātā igaunis 2008. gadā Lommelā MX2 klasē un 2013. gadā Valkensvārdē MX3 klasē pat guva uzvaras, tāpat pa divām reizēm bijis pasaules junioru vicečempions un Eiropas junioru vicečempions.

Iepriekšējā sezonā Krestinovs izcīnīja Igaunijas vicečempiona titulu MX1 klasē, piekāpjoties tikai Karelam Kutsaram, kā arī ar "KMP Honda Racing" komandu piedalījās trijos ADAC "MX Masters" posmos, kur sezonas kopvērtējumā par vicečempionu kļuva Kārlis Sabulis, bet čempionu - Žordī Tiksjē. Krestinovs pierādīja, ka ir gatavs cīņai par pirmo trijnieku.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...