Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Bijusī Bavārijas zvaigzne Riberī paliek Itālijā un pievienojas A sērijas jaunpienācējai

Agris Suveizda

Bijusī Bavārijas zvaigzne Riberī paliek Itālijā un pievienojas A sērijas jaunpienācējai
Franks Riberī. Foto: AFP/Scanpix

Itālijas B sērijas vicečempione "Salernitana" pavēstījusi par līguma parakstīšanu ar 38 gadus veco uzbrūkošo pussargu Franku Riberī. Vienošanās noslēgta uz vienu sezonu ar automātisku tās pagarināšanu, ja tiks sasniegti attiecīgi sportiskie nosacījumi.

12 gadus bijis viens no Minhenes "Bayern" līderiem, Riberī iepriekšējās divas sezonas pavadīja Itālijā, ar Florences "Fiorentina" A sērijā iegūstot 10. un 13. vietu. Veterāns spēlēja daudz un regulāri, pamatsastāvā sākot 47 no savām 50 spēlēm, gūstot piecus vārtus un izdarot deviņas rezultatīvas piespēles. Šovasar klīda runas, ka "Bayern" apsver iespēju atgūt Riberī, tomēr francūzis karjeru turpinās A sērijas pastarītē, kas sezonu sākusi ar zaudējumiem pret "Bologna" (2:3) un "Roma" (0:4).

"Vēlos pateikties visiem, kuri mani tik ļoti vēlējās Salerno. Kolīdz ierados, uzreiz apkārt jutu neticamu kaisli. Šādas atmosfēras dēļ arī dzīvoju, tādēļ nekavējoties pieņēmu šo izaicinājumu. Mums ir svarīgs mērķis – palikšana līgā, un vēlos palīdzēt to sasniegt," kluba mājaslapā citēts Riberī. "Arvien savā vecumā jūtos ļoti labi, un man joprojām ir daudz pierādāma. Mani galvenokārt virza kaisle pret spēli, taču nozīmīgu lomu izvēlē spēlēja arī ģimene."

Pārgājis no Marseļas "Olympique", Riberī Minhenes grandu pārstāvēja no 2007. līdz 2019. gadam, izcīnīja deviņus Vācijas čempiona titulus, sešus Vācijas kausus un 2013. gadā triumfēja arī UEFA Čempionu līgā, UEFA Superkausā un FIFA Pasaules kausā klubiem. Francijas izlasē Riberī spēlēja no 2006. līdz 2014. gadam, 81 mačā gūstot 16 vārtus un kļūstot par 2006. gada pasaules vicečempionu.

Izmantotie resursi:
https://www.ussalernitana1919.it/fr...
https://www.ussalernitana1919.it/ri...