Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Timma, Rodions Kurucs un Pasečņiks centīsies sevi apliecināt NBA Vasaras līgā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Timma, Rodions Kurucs un Pasečņiks centīsies sevi apliecināt NBA Vasaras līgā
Jānis Timma. Foto: FIBA

Latvijas Basketbola savienība šodien, izziņojot kandidātus 2023. gada Pasaules kausa priekškvalifikācijas spēlēm, atklāja, ka trīs spēlētāji - Jānis Timma, Rodions Kurucs un Anžejs Pasečņiks tai nepievienosies, jo augustā plāno piedalīties NBA Vasaras līgā. Pasečņiks jau iepriekš atzina, ka kādas komandas sastāvā spēlēs Vasaras līgā, kamēr par Timmas un Rodiona Kuruca plāniem nekas detalizētāk nebija zināms.

Šodien Latvijas nacionālās vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki nosauca tos 17 basketbolistus, kuri no 12. jūlija uzsāks gatavošanos Pasaules kausa priekškvalifikācijai. Latvija ielozēta vienā grupā ar Rumānijas un Baltkrievijas izlasēm, sabraukumam no 7. līdz 13. augustam notiekot Rīgā, ''Arēnā Rīga''. 7. un 11. augustā Latvija spēlēs ar Rumāniju, bet 8. un 12. augustā - Baltkrieviju.

Starp kandidātiem iekļauti tādi zināmi spēlētāji kā Dāvis un Dairis Bertāni, Rolands Šmits un Jānis Strēlnieks. Dāvis Bertāns, Rolands Šmits un Strēlnieks izlasē nav spēlējuši vairākus gadus, kamēr Dairis Bertāns piedalījās sāpīgajā neveiksmē Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēlē pret Bulgāriju.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informējusi, ka trīs spēlētāji - Jānis Timma, Anžejs Pasečņiks un Rodions Kurucs nepievienosies valstsvienībai, jo augustā plāno piedalīties NBA Vasaras līgā. Anžejs Pasečņiks 2020./2021. gada sezonu iesāka Vašingtonas ''Wizards'', taču janvāra vidū vienība lēma spēlētāju no sastāva atbrīvot. Kā vēlāk basketbolists pauda intervijā MVP, tad atlaišana bijusi saistīta ar Covid-19 saslimšanu. NBA Vasaras līgā spēlētājs plāno spēlēt kādas komandas sastāvā, kuras vārdu vēl neatklāja. Spēlētājs iepriekš atrādījies tai un vienība bijusi apmierināta par redzēto.

Rodions Kurucs savu trešo NBA sezonu sāka Bruklinas ''Nets'', taču gada laikā tika divas reizes aizmainīts. Vispirms darījumā, kurā ''Nets'' ieguva Džeimsu Hārdenu, Kurucs nonāca Hjūstonas ''Rockets'', kura to vēlāk kopā ar Pīdžeju Takeru nosūtīja uz šī brīža NBA finālisti Milvoki ''Bucks''. Tās rindās Kurucs aizvadīja piecas spēles, guva 15 punktus, taču maija vidū vienība viņu atbrīvoja. 131 mačā latvietis vidēji guvis 6.0 punktus, savācis 3.1 atlēkušo bumbu un veicis 0.9 rezultatīvas piespēles. Savā debijas sezonā Kurucs izpelnījās vietu NBA Zvaigžņu nedēļas nogales Uzlecošo zvaigžņu spēlē. Publiski šobrīd nav zināma komanda, kuras rindās Kurucs sevi apliecinās Vasaras līgā.

Iekļūt NBA centīsies arī Jānis Timma, kuru 2013. gada draftā ar kopējo 60. numuru izvēlējās Memfisas ''Grizzlies''. 2015. gadā tiesības uz spēlētāju maiņas darījumā ieguva Orlando ''Magic'', taču līdz šim 29 gadus vecais basketbolists basketbola mekā nevienu spēli nav aizvadījis. Kopš 2019. gada Timma pārstāvēja Maskavas apgabala ''Khimki'', kuru klusām pameta šīs sezonas otrajā pusē. Vienībai bija finansiālas problēmas, tāpat basketbolistam izvērtās konflikts ar jauno galveno treneru Andreju Maļcevu. Pēdējos mēnešus basketbolists pavadījis ASV, kur trenējies. Karjeras laikā Timma spēlējis tādos klubos kā ''Ventspils'', ''VEF Rīga'', Sanktpēterburgas ''Zenit'', ''Baskonia'' un Pireju ''Olympiacos''.

Izmantotie resursi:
Vīriešu valstsvienība: nosaukti kandidāti...

     [+] [-]

, 2021-07-06 13:13, pirms 3 gadiem
Redzot, kā Jānis trenējas katru dienu, lai viņam izdodās!
Slēpts komentārs: baisulis

  +7 [+] [-]

, 2021-07-06 13:41, pirms 3 gadiem
The one and the only rakstīja: Redzot, kā Jānis trenējas katru dienu, lai viņam izdodās!
Jā piekrītu,Timmu noteikti gribētu redzēt kāda NBA klubā

  -2 [+] [-]

, 2021-07-06 15:01, pirms 3 gadiem
Labi, ka viņi paši tam tic...

Timma jau par vecu, ne eksplozīvs, ne precīzs.. nevienam viņu nevajag, pat Eirolīgas klubos nebūs pamatsastāvā nevienā komandā.

Kuruca vilciens ir aizbraucis, Eirolīgā varbūt spēlēs..ja tā kā NBA, samīzies haotiski skraidīs pa laukumu, tad vrb arī tur nederēs. Nets rindās bija iespēja, pats visu sačakarēja.

Pasečņiks.. nevienē Eirolīgas komandā viņš neder par pamatcentru, kāds NBA?

Ja kaut viens tiks paņemts būšu pārsteigts

  -3 [+] [-]

, 2021-07-06 15:13, pirms 3 gadiem
Es paredzu, ka Timma iemetis vismaz vienreiz grozā! Un tie ir lieli fakti! Gaidiet nākamos manus pareģojumus!

  -3 [+] [-]

, 2021-07-06 15:15, pirms 3 gadiem
Anžejs gan jau izcelsies ar kādu vēsturisku antirekordu un Kurucs kādu spēlētāju nožņaugs un līgums galdā!

  -4 [+] [-]

, 2021-07-06 15:21, pirms 3 gadiem
Vēl mam bija vīzija, ka nākotne Kristaps Porziņģis arī tiks uzspēlēt šajā prestižajā turnīrā, bet tur tā vīzija tāda svārstīga!

  -3 [+] [-]

, 2021-07-06 16:11, pirms 3 gadiem
ZURNALISTS23 rakstīja: Jā piekrītu,Timmu noteikti gribētu redzēt kāda NBA klubā
Es pārfrāzēšu Tevis teikto
Jā, Timmu noteikti redzēsim kādā klubā. Varbūt pat basketbola

  +3 [+] [-]

, 2021-07-06 16:13, pirms 3 gadiem
Bet patiesībā, var tikai novēlēt visiem trim tikt galā ar tarakāniem galvā, pārvarēt mazliet ieilgušās neveiksmju joslas. Visiem trim ir iespēja spēlēt labu basi, labās komandās, labā līmenī. Nevienam no viņiem pagaidām vilciens nav pavisam aizgājis

  -4 [+] [-]

, 2021-07-06 16:20, pirms 3 gadiem
Nu, Timmam, teiksim, vilciens atbraucis ar visiem 3 bērniem
Slēpts komentārs: ZURNALISTS23

  +1 [+] [-]

, 2021-07-06 16:37, pirms 3 gadiem
ZURNALISTS23 rakstīja: Tu vari pārfrāzēt,ko gribi)) Man dziļi pie vienas vietas🤣
Mani pārfrāzējot vadīja tieši tāda pati doma

  -3 [+] [-]

, 2021-07-06 16:38, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Nu, Timmam, teiksim, vilciens atbraucis ar visiem 3 bērniem
Tāpēc jau arī vilciens, nevis divvietīgais kabriolets
Slēpts komentārs: galdniecins
Slēpts komentārs: Charly Skymaker

  +5 [+] [-]

, 2021-07-06 16:59, pirms 3 gadiem
galdniecins rakstīja: Krievu Kluba netiek uz laukuma tagad nba 🤦🏼‍♂️😁😁😁😁😁😁
Aha, krievu klubā, kurš nemaksāja, jā.
Vēl varbūt patinam filmu, pirms kāda laika Rodions neko nemeta un nespēlēja savā klubā, visi smīnēja, es tai skaitā. Kāda Rodim bija pirmā sezona? Man liekas tīri iespaidīga, ja ņem vērā visu to storiju pirms

  +3 [+] [-]

, 2021-07-06 17:04, pirms 3 gadiem
Man jau patīk ši Latviešu mentalitāte ,ticība saviem sportistiem ir absolūta 0,sīku perdeļi kas neprot par aizšķilt sērkociņu tukši muld un tēlo ekspertus.
Ticu visiem šiem sportistiem ,kas bijis pagātnē visiem ir pie vienas vietas ,ir jāskatās ar skatu nākotnē jāuzlabo kļūdas un jābūt labiem spēlētājiem,katrs no šiem var sevi parādīt labi kaut vai ar divirzienu līgumu.
1.Kurucam būtu jātiek komandā kas taisa pārbūvi
(Pistons ,Cavs ,vai kāda cita)
2.Pasečņiks labi noderetos Rockets rindās tur nav neviena garā spēlētāja
3.Par Timmu es nezinu ,varbūt melnā darba darītājs.
Secināt var vienu lai arī ir kāda sportists kas tiek augstāk par LV līmeni tā uzreiz ir kritika viena kritika,un jums sports nav sirdī ,paši būtu sasnieguši kaut 0,1 procentu no sava iecerētā....

  +1 [+] [-]

, 2021-07-06 17:20, pirms 3 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Nu vispār kauns AP un Timmam. Loderi. Timmam viņa vecumā bija jācīnās par Eirolīgas titulu un jāgaida vairāku NBA komandu piedāvājumi. Kur viņš ir tagad? Ko tad viņš tur starp Rukijiem pierādīs. Kaut kas nav tai galvā kārtībā.
AP ar var salīdzināt ar piemēram to pašu Vāgneru. Abi draftēti līdzīgās pozīcijās un līdzīga vecuma, eiropieši. Tikai Wāgners visu laiku spēlē NBA un ir Vācijas izlases līderis. Vai AP ir Latvijas izlases līderis? Nē, tikai loderē pa ASV un iznieko savus spēka gadus, kurus varētu izmantot kādā Eirolīgas komandā pelnot naudu. Kas viņam liek domāt ka viņš tiks kādā komandā un ja tiks tad vai viņu neizmetīs ātri vien kā WSH?
Un kur tu esi ticis? Šeit komentēt var bez konkurences un cik tad dabūji par so ierakstu? Jau kabrioletu nopelnīji?

     [+] [-]

, 2021-07-06 17:23, pirms 3 gadiem
ZURNALISTS23 rakstīja: Jā piekrītu,Timmu noteikti gribētu redzēt kāda NBA klubā
Nevis kādā, bet viņš ir piesaistīts vienai konkrētai komandai - Orlando Magic!!!

  -2 [+] [-]

, 2021-07-06 17:29, pirms 3 gadiem
Ambrē rakstīja: Nevis kādā, bet viņš ir piesaistīts vienai konkrētai komandai - Orlando Magic!!!
Tas ir kāds slavens naktsklubs, ja?

  -1 [+] [-]

, 2021-07-06 17:39, pirms 3 gadiem
Timma NBA?Neredzu īpašības jau pavecam spēlētājam kautko taustāmu dot NBA.Bertāns arī itkā bija pavecs priekš NBA,bet viņš tika ņemts kā lēts snaiperis uz pārbūvi ejošu komandu.Timmu nekādi nevar nosaukt par snaiperi.Līdz ar to-piedošanu,bet neticu variantam ar NBA.No trijotnes +/- tikai Kurucs ir NBA spēlētājs.Ar nosacījumu,ka tiek izmantots pareizi.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-06 17:44, pirms 3 gadiem
whoisthis rakstīja: Man jau patīk ši Latviešu mentalitāte ,ticība saviem sportistiem ir absolūta 0,sīku perdeļi kas neprot par aizšķilt sērkociņu tukši muld un tēlo ekspertus.
Ticu visiem šiem sportistiem ,kas bijis pagātnē visiem ir pie vienas vietas ,ir jāskatās ar skatu nākotnē jāuzlabo kļūdas un jābūt labiem spēlētājiem,katrs no šiem var sevi parādīt labi kaut vai ar divirzienu līgumu.
1.Kurucam būtu jātiek komandā kas taisa pārbūvi
(Pistons ,Cavs ,vai kāda cita)
2.Pasečņiks labi noderetos Rockets rindās tur nav neviena garā spēlētāja
3.Par Timmu es nezinu ,varbūt melnā darba darītājs.
Secināt var vienu lai arī ir kāda sportists kas tiek augstāk par LV līmeni tā uzreiz ir kritika viena kritika,un jums sports nav sirdī ,paši būtu sasnieguši kaut 0,1 procentu no sava iecerētā....
Tu laikam NBA seko līdzi tikai tā garām ejot.
1) Kurucam der komanda, kur nepieciešams wingeris, kas spēlē aizardzībā.
2) Houston Rockets šobrīd veido savu komandu ap Christian Wood, kas tieši ir C pozīcijas spēlētājs un viņiem ir vesela kaudze pirmās kārtas drafta izvēles uz vairākiem nākamajiem gadiem, tā ka tieši Rockets būtu pat ļoti slikts variants, bet pēc oficiālās informācijas par viņu interesējas tikai viena konkrēta austrumu zonas komanda - un šo komandu NBA vasaras līgā viņš arī pārstāvēs.
3) Timma laikam ir vislabākajā situācijā - spēlētājs tā teikt basketbolista labākajos gados, kas ir spēlējis nopietnās profesionālās līgās un ir sevi apliecinājis - ir metiens, ir fiziskais spēks un arī prot lasīt spēli - un Orlando Magic ir tieši uz pārbūves ceļa, kas ļauj visiem spēlētājiem teju no nulles pozīcijām sevi apliecināt.

  +3 [+] [-]

, 2021-07-06 17:46, pirms 3 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Timma NBA?Neredzu īpašības jau pavecam spēlētājam kautko taustāmu dot NBA.Bertāns arī itkā bija pavecs priekš NBA,bet viņš tika ņemts kā lēts snaiperis uz pārbūvi ejošu komandu.Timmu nekādi nevar nosaukt par snaiperi.Līdz ar to-piedošanu,bet neticu variantam ar NBA.No trijotnes +/- tikai Kurucs ir NBA spēlētājs.Ar nosacījumu,ka tiek izmantots pareizi.
Timmam ir fiziskais spēks - viņš kā bumbvedējs pārbrauktu pāri visiem NCAA gurķiem.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-06 17:50, pirms 3 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Tas ir kāds slavens naktsklubs, ja?
Nu jā - Tev kā īpaši stulbam laikam nepielec, ka Jāni Timmu draftēja Memphis Grizzlies, bet aizmainīja uz Orlando Magic - un viņš skaitās Orlando sistēmas spēlētājs, lai arī ne reizi nav tur rādījies. Piemēram Pasečņiku draftēja 76ers, bet pēc 3x gadiem čalis pateica, ka grib braukt sevi apliecināt NBA tā uzreiz 76ers viņu atskaitīja no savas sistēmas kā spēlētāju un viņš varēja iet kur acis rāda, bet Timmu Orlando Magic nav atskaitījis no savas sistēmas, kas nozīmē, ka tikai šai komandai ir tiesības uz šo spēlētāju iekš NBA šobrīd, ja nu viņi viņu neimaina uz citu komandu, vai kā savādāk.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-06 17:50, pirms 3 gadiem
galdniecins rakstīja: Krievu Kluba netiek uz laukuma tagad nba 🤦🏼‍♂️😁😁😁😁😁😁
Ja maksātu algu, tad iespējams arī, ka paliktu.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-06 17:51, pirms 3 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Nu vispār kauns AP un Timmam. Loderi. Timmam viņa vecumā bija jācīnās par Eirolīgas titulu un jāgaida vairāku NBA komandu piedāvājumi. Kur viņš ir tagad? Ko tad viņš tur starp Rukijiem pierādīs. Kaut kas nav tai galvā kārtībā.
AP ar var salīdzināt ar piemēram to pašu Vāgneru. Abi draftēti līdzīgās pozīcijās un līdzīga vecuma, eiropieši. Tikai Wāgners visu laiku spēlē NBA un ir Vācijas izlases līderis. Vai AP ir Latvijas izlases līderis? Nē, tikai loderē pa ASV un iznieko savus spēka gadus, kurus varētu izmantot kādā Eirolīgas komandā pelnot naudu. Kas viņam liek domāt ka viņš tiks kādā komandā un ja tiks tad vai viņu neizmetīs ātri vien kā WSH?
Tu tiešām esi auns - TIMMA nevar gaidīt kādu NBA klubu piedāvājumu, jo vienīgajam klubam kuram ir tiesības laist laukumā Timmu ir ORLANDO MAGIC!!!!!!!!

  -2 [+] [-]

, 2021-07-06 17:58, pirms 3 gadiem
Ambrē:Ja Timma tiks,tad būšu priecīgs.Tikai nesaprotu kāpēc nevarēja jau ātrāk mēģināt tikt NBA.Khimki sezonu atzīmētu ar regresa zīmi.Neko īpašu neieguva no tās sezonas.Eirolīgā vieni zaudējumi,kašķis ar klubu...Man agrāk tiešām viņš asociējās ar NBA prasībām apveltītu spēlētāju.Īpaši jau tevis pieminētā fiziskā dēļ.Bet tagad vairs neticu viņa NBa stāstam.Bet perspektīvas bija lielas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2021-07-06 18:56, pirms 3 gadiem
Ambrē rakstīja: Tu tiešām esi auns - TIMMA nevar gaidīt kādu NBA klubu piedāvājumu, jo vienīgajam klubam kuram ir tiesības laist laukumā Timmu ir ORLANDO MAGIC!!!!!!!!
Ja ir tik sliktas zināšanas tad nevajag te pirst. Tiesības var samainīt vienā dienā. Kā var kko tik debīlu rakstīt. Orlando nevajag nekādu SF sastāvā. Apskaties cik tur sastāvā jauni un talantīgi tajā pozīcijā. Nu kā var bez domāšanas drukāt sviestu.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-06 18:58, pirms 3 gadiem
aizermans rakstīja: Un kur tu esi ticis? Šeit komentēt var bez konkurences un cik tad dabūji par so ierakstu? Jau kabrioletu nopelnīji?
Ej dēt urla.

     [+] [-]

, 2021-07-06 20:03, pirms 3 gadiem
blondais18 rakstīja: Labi, ka viņi paši tam tic...

Timma jau par vecu, ne eksplozīvs, ne precīzs.. nevienam viņu nevajag, pat Eirolīgas klubos nebūs pamatsastāvā nevienā komandā.

Kuruca vilciens ir aizbraucis, Eirolīgā varbūt spēlēs..ja tā kā NBA, samīzies haotiski skraidīs pa laukumu, tad vrb arī tur nederēs. Nets rindās bija iespēja, pats visu sačakarēja.

Pasečņiks.. nevienē Eirolīgas komandā viņš neder par pamatcentru, kāds NBA?

Ja kaut viens tiks paņemts būšu pārsteigts
speciga analize!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-06 21:31, pirms 3 gadiem
Visi 3 iegulda smagu darbu šobrīd.
Jānim pareizā attieksme,skudriņas skrien, pašam noskatoties storijus uzreiz gribas skriet strādāt.

Cmoon

     [+] [-]

, 2021-07-06 22:02, pirms 3 gadiem
Antirekordi tiks gāzti!

     [+] [-]

, 2021-07-30 11:55, pirms 3 gadiem
Timmam gan vajadzētu spēlēt izlasē