Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga" 3x3 basketbolisti pēdējās sekundēs zaudē "Ub" un noslēdz "Moscow Open"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" 3x3 basketbolisti pēdējās sekundēs zaudē "Ub" un noslēdz "Moscow Open"
Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: Streetbasket RU

Krievijas galvaspilsētā Maskavā notiekošajā tradicionālajā 3x3 basketbola turnīrā "Moscow Open", kas vienlaikus ir arī Pasaules tūres "Lite Quest" turnīrs, dalību noslēguši "Riga" basketbolisti, kuri ceturtdaļfinālā spraigā galotnē ar 19:20 atzina Serbijas komandas "Ub" pārākumu.

Vakar "Riga" basketbolisti, Artūrs Strēlnieks, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Raimonds Elbakjans, izcīnīja trīs uzvaras un pirmo vietu savā grupā, kas ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā. Tajā vajadzēja spēkoties ar spēcīgo Serbijas komandu "Ub", kuru pārstāv divi bijušie "Novi Sad" basketbolisti Dežans Majstorovičs un Marko Savičs.

Spēli ar precīzu tālmetienu sāka Krūmiņš, bet Majstorovičs izprovocēja pārkāpumu un tika pie diviem soda metieniem. Turpinājums labāks padevās "Riga" basketbolistiem, kuri panāca 6:3. "Ub" basketbolistiem neveicās ar metienu realizāzciju. Lasmanis tikmēr trāpīja tālmetienu, palielinot pārsvaru līdz četriem punktiem (8:4). Serbiem izdevās sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet ne panākt izlīdzinājumu. Spēles vidū Lasmanis netrāpīja jau otro soda metienu spēlē, saglabājot divu punktu pārsvaru (11:9).

Četras minūtes līdz spēles beigām Majstorovičs ar tāmetienu pārņēma vadību "Ub" komandai, bet tad latviešiem izdevās atgūt zaudēto, Strēlniekam realizējot divus soda metienus. Abas komandas sapelnīja piezīmju normu, daudz ko atlikušajā laikā nosakot disciplīnas ievērošanai. Krūmiņš ar spēka spēli izprovocēja pretinieku uz noteikumu pārkāpumu, bet trāpīja tikai vienu soda metienu (16:14). Savičam izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo, bet Lasmanis atjaunoja minimālu vadību "Riga". Minūti līdz beigām noteikumus pārkāpa Strēlnieks, Marko Brankovičam realizējot abus soda metienus. "Riga" panāca izlīdzinājumu, bet divas sekundes līdz pamatlaika beigām Savičam fiksēja strīdīgu pārkāpumu pret Lasmani. Šoreiz viņš trāpīja vismaz vienu no metieniem, bet ar to izrādījās par maz, jo pēdējā sekundē sarežģītu tālmetienu realizēja Miroslavs Pašajličs, izraujot "Ub" uzvaru ar 20:19.

Tādējādi "Riga" basketbolisti noslēdza turnīru, nespējot iekļūt pusfinālā. Atgādināsim, ka turnīru jau pēc grupu turnīra noslēdza cita Latvijas komanda "Jelgava", kas ar vienu uzvaru palika pēdējā vietā savā grupā.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-06 14:16, pirms 3 gadiem
Bez Mieža tomēr nav tas pats. Bet tāpat malači džeki.

  -2 [+] [-]

, 2021-06-06 14:39, pirms 3 gadiem
Ļoti labi, kārtējo reizi bimbabolisti aplaužās

     [+] [-]

, 2021-06-06 15:23, pirms 3 gadiem
Es vēl domāju kura paskatīties, a šie jau zaudē bļin

     [+] [-]

, 2021-06-06 16:10, pirms 3 gadiem
Nebija divu pamatsastāva spēlētāju. Un tas bija jūtams. Bumbs kustība bija slikta. Netika galā ar UB garo. Un plus vēl izņemot Lasmani, neviens nespēja uzņemties inicitīvu uzbrukumā. Protams beigās UB paveicās nedaudz..

     [+] [-]

, 2021-06-06 18:30, pirms 3 gadiem
Nē nu labi, tur bija Elbakjans sastāvā, kurš nav tas izcilākais strītbolists. Lieliski, ka vismaz tik tālu tika komanda.