Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nebijis sasniegums baltiešiem: igaunis Vipss uzvar F2 sacīkstēs Baku

Juris Grīns
Juris Grīns

Nebijis sasniegums baltiešiem: igaunis Vipss uzvar F2 sacīkstēs Baku
Juri Vipss Baku trasē. Foto: Motorsport.com

Paralēli "Formula 1" pasaules čempionāta posmam, šajā nedēļas nogalē Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku norisinās arī F2 kārtējās sacensības. Otrajā braucienā sestdien uzvaru izcīnīja igaunis Juri Vipss, kurš līdz ar to sasniedzis vēl nebijušu panākumu Baltijas sportistiem formulu kategorijā.

Pirmajās sprinta sacīkstēs no pole position startēja Roberts Švarcmans, bet jau drīz pēc starta notika vairākas avārijas, kā dēļ trasē devās drošības mašīna. Švarcmans spēja kontrolēt visu no līderpozīcijas, atradās vadībā no sākuma līdz beigām un uzvarēja, finišā aiz sevis atstājot Denu Tiktamu un sezonas līderi Gvanju Žou. Vipss šajā reizē finišēja astotais.

Savukārt otrajās sprinta sacīkstēs pirmais startēja Bents Viskāls, kamēr Vipsam bija trešā starta pozīcija. Jau pirmajā aplī Viskālu apdzina Deivids Bekmens, bet tālāk aizmugurē notika vairāki incidenti, kā dēļ arī šoreiz pie darba nācās likt drošības auto. "Red Bull" junioru programmā esošais Vipss, sacensībām atsākoties, arī apdzina Viskālu, bet vadību pārņēma 11. aplī, kad tika garām Bekmenam. Finišā igaunis iebrauca ar septiņu sekunžu pārsvaru pār Bekmenu, trešais finišēja Jehans Daruvala.

Vipsa pirmā uzvara F2 (video): https://www.youtube.com/watch?v=KCs...

Vipsam šī ir pirmā uzvara F2 čempionātā, un tas ir vērtējams kā Baltijas valstu sportistu visu laiku augstākais sasniegums formulu sacensībās. 20 gadus vecajam autosportistam šī ir pirmā pilnā sezona "Formulā 2", bet pērn viņš jau aizvadīja četrus posmus, uz pilnu slodzi startējot "Formulā 3", kur guva trīs uzvaras un ceturto vietu kopvērtējumā. Šosezon viņš pirmajā posmā Bahreinā augstus rezultātus neizcīnīja, labākajā no braucieniem sasniedzot desmito vietu, bet Monako ielās jau bija daudz ātrāks, gūstot piekto, trešo un astoto vietu. Kopvērtējumā viņš pagaidām astotais.

Šodien Baku tiks aizvadīts vēl trešais brauciens.

     [+] [-]

, 2021-06-06 11:55, pirms 3 gadiem
Igauņi pierāda ka ātrums viņiem asinīs!

     [+] [-]

, 2021-06-06 12:59, pirms 3 gadiem
Jā, nu parasti jau Igauņi ir tādi lēnīgi!!

     [+] [-]

, 2021-06-06 13:52, pirms 3 gadiem
Blondais6 rakstīja: Igauņi pierāda ka ātrums viņiem asinīs!
Nesaprotu, par ko Tev te kāds mīnusu ielika, jo igauņi, var teikt, vienmēr ir bijuši Baltijas flagmaņi autosportā kā tādā. Viņu rallija panākumiem mēs nekad neesam pat "putekļu attālumā" līdzi tikuši.
Un, piedodiet, WRC un rallijs kopumā un Formulas, iepretim rallijkrosam ir nedaudz... divas dažādas svaru kategorijas
Šajā ziņā viņu radniecība ar somiem ir reāla paradība 🤭