Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Brāļi Lavrinoviči jūnijā noslēgs spēlētāju karjeras

Rolands Eliņš

Brāļi Lavrinoviči jūnijā noslēgs spēlētāju karjeras
Kšištofs un Darjus Lavrinoviči 2013. gada Eiropas čempionātā. Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas basketbolisti Darjus un Kšištofs Lavrinoviči paziņojuši, ka aizvada pēdējo sezonu profesionālajā basketbolā un 18. jūnijā ar draudzības maču pieliks punktu savām karjerām.

42 gadus vecie dvīņubrāļi savu pēdējo spēli aizvadīs 18. jūnijā Viļņā, kad izspēlēs draudzības maču, kurā piekrituši piedalīties arī vairāki pazīstami bijušie basketbolisti – Lins Kleiza, Rimants Kaukēns un Ramūns Šiskausks.

"Mēs nebūsim bēdīgi, mums patiešām pietiek," vēstīts Lavrinoviču paziņojumā. "Mēs grasāmies satikties, lai varētu kopā nosvinēt. Mēs vēlamies sarīkot svinības ne tikai sev, bet visiem Lietuvas basketbola līdzjutējiem. Ceram, ka šādi pasākumi kļūs par tradīciju spēlētāja karjeras beigās."

Lavrinoviči iepriekšējās divas sezonas aizvadīja "Vytis" komandā Lietuvā. Viņi spēlē vienā komandā jau kopš 2016. gada, kad apvienojās "Lietkabeļa" sastāvā un turpmāk visu laiku spēlējuši kopā.

Lavrinoviči savu spēlētāju karjeru laikā izcīnīja nozīmīgus panākumus gan ar saviem klubiem, gan ar izlasi. Abi Lietuvas centri palīdzēja savai izlasei izcīnīt Eiropas čempionāta bronzu 2007. gadā un sudrabu 2013. gadā, turklāt Kšištofs, kurš izlasē debitēja agrāk, ir arī 2003. gada Eiropas čempions.

Kšištofs Lavrinovičs divreiz iekļauts Eirolīgas simboliskajā izlasē un pārstāvējis tādas komandas kā "Unics", "Valencia", "Reggiana" un abus Lietuvas grandus "Žalgiris" un "Rytas". Savukārt Darjus, kurš arī savulaik iekļauts Eirolīgas simboliskajā izlasē, spēlējis "Real Madrid", "Fenerbahce", Maskavas CSKA un Kijivas "Budyvelnik" komandās.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-171469-...

     [+] [-]

, 2022-05-06 19:30, pirms 2 gadiem
Visur kopa,ari cietuma