Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“Pārgauja” uzsāk sarežģīto triecienposmu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Pārgauja” uzsāk sarežģīto triecienposmu
Gatis Liepiņš un Jānis Driļevskis
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar tiks izspēlēta viena cīņa, Cēsīs sacenšoties Stalbes “Pārgaujai” un “FBK Valmiera”. Komandas risina dažādus uzdevumus turnīra tabulā, taču intriga pirms spēles ir gana liela.

Pēc vājā nogriežņa, kad tika zaudētas sešas spēles, “Pārgauja” pēdējās četrās spēlēs izdevies papildināt punktu bagāžu, trijās no tām uzvarot un vienīgi pēdējā nācās papildlaikā atzīt Liepājas “Kuršu” pārākumu. Šī neveiksme gan ir ļoti sāpīga, jo piedzīvota pret vieniem no galvenajiem konkurentiem uz vietu izslēgšanas turnīrā. Pašlaik “Pārgauja” ar 23 punktiem 18 spēlēs ieņem desmito pozīciju. Astotnieks ir tikai viena punkta attālumā, taču lielākai daļai komandu ir atlicis vairāk spēļu, turklāt “Pārgaujai” priekšā trīs ļoti sarežģīti mači īsā laika posmā - jau pēc trim dienām jābrauc uz Lielvārdi, bet 15. maijā mājās spēle ar neparocīgo “Ķekavu”. Vienīgi pēdējā spēlē izbraukumā pret “RTU/Rockets” Ingus Laiviņa komanda būs favorītu statusā. Pret Liepājas komandu “Pārgaujas” rindās labākais bija Dēvids Osītis ar divām piespēlēm. Jāpiezīmē, ka komanda trešajā periodā nespēja nosargāt 5:3 pārsvaru…

Valmieriešiem par vietu izslēgšanas turnīrā nav jāuztraucas, jo ar 37 punktiem 18 spēlēs komanda atrodas otrajā pozīcijā. Līderi cēsnieki aizmukuši jau piecu punktu attālumā, turklāt konkurentiem par divām spēlēm mazāk. Liela ir varbūtība, ka Valmieras vienībai garām aiztraucas Ulbrokas vienība, kas nospēlējusi trīs mačus mazāk, bet atpaliek tikai par diviem punktiem. Zemāk gan nokrist vidzemniekiem būs sarežģīti. Arī atlikušo spēļu kalendārs Aigara Belasova vadītajai komandai ir gana pateicīgs, jo bez šodienas spēles vēl jāviesojas Ķekavā, bet savās mājās jāuzņem “RTU/Rockets” un “Apelsīns/Oxdog Ulbroka”. Varbūt pēdējā spēlē vēl varēs paspēkoties par otro vietu tabulā. Pēdējās spēles komandai gan bijušas smagnējas, jo pēc trim zaudējumiem papildlaikā vai pēcspēles metienu sērijā, pastarīši “RTU/Rockets” tika uzveikti vien ar 7:4, turklāt vēl četras minūtes pirms mača beigām pārsvars bija vieni vārti. Par labāko pēdējā mačā atzina Ralfu Matīsu Balodi, kuram viens precīzs metiens, bet Ričards Eglītis atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem. Komandai lielas problēmas ir ar “bullīšu” realizāciju, kas noveda pie zaudējumiem spēlēs ar Cēsu un Irlavas vienībām, bet pret “raķetēm” mača izskaņā komanda pamanījās “izpurgāt” divas iespējas ar soda metienu palīdzību atrisināt spēles likteni.

Abu komandu pirmā apļa spēle Valmierā izvērtās par īstu saldo ēdienu. Kaut gan valmierieši ātri panāca 3:0 vadību un visu spēli droši sargāja trīs, četru vārtu pārsvaru, pēdējā minūtē, pateicoties diviem Laura Ābola vārtu guvumiem, viesi tika līdz 9:10. Uz lielāku brīnumumu paveikšanu gan vajadzēja aktivizēties mirkli ātrāk. Ābols tajā spēlē guva četrus vārtus, kamēr Gvido Laugam divi vārti un četras piespēles. Valmieriešiem Mārtiņš Broks tika pie trim vārtiem un vienas piespēles, bet par labāko atzina Matīsu Salmiņu, kuram divi vārtu guvumi.

Šodienas spēles sākums pulksten 20:00 un spēli būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com TV kanālā.

     [+] [-]

, 2021-05-06 21:29, pirms 3 gadiem
Sveicināti. Jūs nevarat izveidot rakstu par rezultatīvākajiem spēlētajiem Virslīgā visā laika posmā. Cik daudz tādu kā Ābols, kuram jau 900 punktu, utt.?