Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lekrings" sakauj FBK SĀC un nostiprinās līderes pozīcijās

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lekrings" sakauj FBK SĀC un nostiprinās līderes pozīcijās
Ričards Stivriņš (Cēsu "Lekrings"). Foto: floorball.lv

ELVI florbola līgā vīriešiem turnīra tabulas pirmajā vietā nostiprinājusies Cēsu komanda "Lekrings", kas šovakar Ādažu sporta centrā ar 11:1 sagrāva Virslīgas debitanti FBK SĀC. Uzvarētāju vārtsargs Ričards Stivriņš atvairīja 19 no 20 pretinieku metieniem. Citā spēlē "Lielvārde/Fat Pipe" pārliecinoši revanšējās komandai "Oxdog Ulbroka LU" par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu, svinot uzvaru ar 4:0. Lielvārdiešu vārtsargs Reinis Kirilko atvairīja visus 14 pretinieku metienus. Uz otro vietu ELVI florbola līgas vīriešiem turnīra tabulā pakāpusies komanda "Ķekava", kas šovakar pretinieku laukumā ar 11:7 pieveica pastarīti "Bausku". Jau atkal neapturams bija Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Klāvs Jansons, kuram šoreiz 7 (3+4) punkti.

Cēsu "Lekrings" jau pirms spēles Ādažos atradās turnīra tabulas pirmajā vietā, tiesa, punktu cēsniekiem bija tikpat, cik komandai "Talsu NSS/Lekrings" – 29. Šī komandām "Lekrings" un FBK SĀC bija jau otrā savstarpējā cīņa, pirmajā, kas notika Cēsīs, ar 13:2 uzvarēja laukuma saimnieki. Atbildes spēles rezultātu 7.minūtē ar precīzu metienu atklāja cēsnieks Artūrs Jurševskis (1:0), bet viņa komandas biedri Krišjānis Tiltiņš, Krišs Treimanis un Jorens Malkavs panāca jau 4:0. Tikai spēles vidū, kad viesi jau bija izvirzījušies vadībā ar 6:0, ar vārtu guvumu izcēlās arī FBK SĀC florbolists Dāvis Kononovs – 1:6. Kā vēlāk izrādījās, tie šajā mačā bija laukuma saimnieku goda vārti. Pēc otrās trešdaļas Cēsu "Lekrings" atradās vadībā ar 9:1, bet visā mačā triumfēja ar 11:1.

"Lielvārde/Fat Pipe" viesos atstāj "sausā" ulbrokiešus

Komandu "Oxdog Ulbroka LU" un "Lielvārde/Fat Pipe" pirmā apļa spēlē, kas notika lielvārdiešu laukumā, uzvaru pagarinājumā ar 4:3 izrāva ulbrokieši. Šīvakara mačam bija pavisam cits raksturs, jo uzbrukumā dominēja Lielvārdes florbolisti, kas guva četrus vārtus, savu cietoksni nosargājot neskartu. Ar diviem goliem izcēlās Juris Sandis Jēgers, bet pa vienam vārtu guvumam Iļjas Taratutina un Armanda Savina kontā – 4:0.

"Ķekava" rezultatīvā cīņā pārspēj pastarīti "Bausku"

"Ķekava" uz Bausku devās ar savu uzbrukuma līderi Klāvu Jansonu sastāvā, tātad – pēc uzvaras. Abu komandu pirmajā šīs sezonas mačā, kas notika Ķekavā, laukuma saimnieki bija ievērojami pārāki – 15:3, Jansons toreiz izcēlās ar 5 (4+1) rezultativitātes punktiem. Atbildes spēles rezultātu 4. minūtē atklāja baušķenieku rezultatīvākais spēlētājs Pēteris Zeltiņš (1:0), tomēr jau līdz pirmajam pārtraukumam viesi izvirzījās vadībā ar 5:1, divus vārtus guva Markuss Januševskis, bet pa vieniem – Edgars Freimanis, Renāts Degins un Klāvs Jansons. Otrās trešdaļas laikā "Ķekava" ieguva pat sešu vārtu pārsvaru (9:3), bet galarezultātā nosargāja drošu uzvaru ar 11:7.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...