Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Neretnieks: "Nekas nekad nav akmenī sists, bet ceru, ka mūsu sadarbība turpināsies"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Neretnieks: "Nekas nekad nav akmenī sists, bet ceru, ka mūsu sadarbība turpināsies"
Kristaps Neretnieks. Foto: f64

Tokijas olimpiskajās spēlēs jātnieku sportā fināla sacensībās konkūrā zirgs "Valour", lai arī nepieredzējis, demonstrēja lielisku sniegumu, sarunā ar žurnālistiem no Latvijas teica Kristaps Neretnieks, paužot cerību, ka abu sadarbība ilgs arī turpmāk.

Pēc kvalifikācijas sacensībām Neretnieks norādīja, ka finālā paredzētais maršruts būs divreiz grūtāks. Trešdien prognozes apstiprinājušās. "Tādu maršrutu biju gaidījis. Tas tiešām bija tāds, kādu to iztēlojos," pēc fināla teica Neretnieks. "Šodien pats biju mierīgāks - morāli nobriedis."

Grūtajā šķēršļu distancē par pirmo sportistu, kurš veica distanci bez soda punktiem, kļuva zviedrs Henriks von Ekermans, bet kopumā distanci bez soda punktiem veica seši jātnieki, kuri pārlēkšanā noteica medaļu ieguvējus. Viņu vidū bija trīs zviedri. Visi seši pārlēkšanu beidza bez soda punktiem, visu izšķirot distances veikšanas ilgumam.

"Mūsu gadījumā tas laikam bija pieredzes trūkums sacensībās," vienu no iemesliem, kāpēc neizdevās sasniegt labāku rezultātu, norādīja zirga "Valour" partneris. "Valūrs ko tādu redzēja pirmo reizi. Arī es. Gribētu domāt, ka, ja ne perfekti, tad ļoti labi izjāju maršrutu."

""Valour" iepriekšējo reizi lielās sacensībās startēja pirms diviem gadiem," skaidroja Neretnieks. "Pavasarī ieguvām iespēju startēt vien dažās sacensībās, kurās šķēršļu augstums bija līdz 150 centimetriem. Iepriekš 160 centimetru šķēršļus nebijām lekuši, šeit tā mums bija pirmā reize."

Neretnieks bija sajūsmā par "Valour" sniegumu Tokijas olimpiskajās spēlēs. Trūcis tikai pieredzes un arī nedaudz veiksmes. "Bijām ļoti tuvu, lai izlektu tīri. Esmu sajūsmā par "Valour" sniegumu," četrkājaino partneri slavēja Neretnieks. "Trīs pieļautās kļūdas bija minimālas. Visu grūtāko mēs izlēcām."

Īpaši sarežģīta bija maršruta daļa, kurā bija trīs šķēršļu kombinācija, taču "Valour" Neretnieka skatījumā šo posmu nostrādāja perfekti, lai arī bija nedaudz uztraucies. "Kolosāls zirgs. Esmu ļoti laimīgs," uzsvēra olimpisko spēļu debitants. "Nekas nekad nav akmenī sists, bet ceru, ka mūsu sadarbība turpināsies un varēsim kvalificēties Parīzei."

"Mūsu uzvara jau bija vakar, kad kvalificējāmies finālam," apmierināts ar sasniegto rezultātu bija Neretnieks, kurš tobrīd vēl nezināja vietu kopvērtējumā. Neretnieks sacensības noslēdza 23. vietā, kopumā startējot 73 sportistiem.

"Šī bija kolosāla pieredze. Gluži kā atkarība, šādās sacensībās gribētu startēt vēl un vēl," sasniegtais rezultāts Tokijā sniedz gandarījumu. "Pēc rakstura esmu cīnītājs, tāpēc patika milzīgais izaicinājums. Jo sarežģītāk, jo man tas patīk labāk."

Neretnieks ir pārliecināts, ka nākotnē olimpiskajās spēlēs iespējams sasniegt vēl labāku rezultātu. To pašu būtu iespējams paveikt Tokijā, ja vien dotu vēl vienu iespēju. Jātnieku sporta pārstāvis pauda, ka nākamajā mēģinājumā maršrutu spētu veikt bez kļūdām.

"Šeit startē vairāki topa līmeņa atlēti, bet arī viņi ar divām - trim kļūdām sasniegtu līdzīgu rezultātu," piebilda Neretnieks.

"Valour" 10. augustā lidos uz Beļģiju, pēc tam priekšā ceļš uz Vāciju, kur būs pelnīta trīs nedēļu atpūta. Savukārt augusta beigās jau plānots starts četru zvaigžņu sacensībās. Ar citiem zirgiem Neretnieks augusta trešajā nedēļā plāno startēt Rīgā, kur notiks Pasaules kausa posms. Jātnieku sportā sezona ilgst visu gadu. Lielāks pārtraukums bija pērn un arī šogad pavasarī, kad Eiropā plosījās zirgu herpes vīruss.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2021-08-05 11:52, pirms 3 gadiem
Autors: Ulvis Brože
NERETNIEKS: "NEKAS NEKAD NAV AKMENĪ SISTS, BET CERU, KA MŪSU SADARBĪBA TURPINĀSIES"

Vai Neretniekam būtu kāds konflikts ar Latvijas airētāju?

     [+] [-]

, 2021-08-05 12:22, pirms 3 gadiem
Jā, ir tāds teiciens- "akmenī iekalts", bet nu SISTS- tas nav īsti saprotams

     [+] [-]

, 2021-08-05 13:27, pirms 3 gadiem
Ne jau Brožiks to teica