Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kvartararo Barselonā izcīna MotoGP sezonas otro uzvaru

Emils Ozerinskis

Kvartararo Barselonā izcīna MotoGP sezonas otro uzvaru
Katalonijas "Grand Prix" uzvarētājs Fabio Kvartararo. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Pagājušās sezonas Moto GP čempions Fabio Kvartararo Barselonā izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta sezonas devītā posma - Katalonijas "Grand Prix".

Francūzis Fabio Kvartararo no "Monster Energy Yamaha" komandas izvirzījās vadībā pēc starta un pirmo vietu noturēja līdz pat finiša līnijai. Sākoties pēdējam apli, otrajā vietā bija spānis Aleišs Espargaro ("Aprilia"), kurš, domādams, ka sacīkste ir beigusies, cēla roku augšā un sveicināja vietējo publiku, taču ātri atskārta, ka jāveic vēl viens aplis, kuru viņš noslēdza piektajā vietā.

Tas otro vietu ļāva izcīnīt citam spānim, Horhem Martinam, kamēr pirmo trijnieku noslēdza francūzis Žoans Zarko (abi - "Prima Pramac"). Aiz labāko trijnieka palika vēl viens Spānijas motosportists Žoans Mirs ("Suzuki Ecstar").

Pēc pirmajā aplī piedzīvotās avārijas sacīkste noslēdzās trīs motosportistiem, kuru vidū bija arī itālis Frančesko Banjaja ("Ducati Lenovo") un spānis Alekss Rins ("Suzuki Ecstar"), bet septītajā aplī izstājās itālis Enea Bastianīni ("Gresini").

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 147 punktiem ir Kvartararo, 125 punkti ir Espargaro, bet 94 punktus guvis Bastianīni.

Šajā sezonā kalendārā paredzēti 20 posmi un nākamais no tiem notiks pēc divām nedēļām Zaksnringas trasē Vācijā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-06-05 18:30, pirms 2 gadiem
Kaut ko tādu kā Espargaro izgājienu pēdējā aplī sen nebiju redzējis. Džeks tik pārliecināts, ka sacīkste galā, kamēr citi brauc garām... Labs brīdis pagāja, kamēr atjēdzās. Vai tad komanda nekādu ziņu nevarēja dot, ka vēl aplis jābrauc, jebšu?...
Bet japāņa izgājiens pirmajā līkumā reāli saniknoja. Atradies kamikadze, kas vēl divus parauj līdzi, visu sacīksti diviem džekiem noraka. Ar galvu pa priekšā braucošā Bagnaijas moča pakaļējo riepu - nu to ir jāmāk... 😂🤬