Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pērs Buenosairesā spļauj laukumā un "tanko" pēdējo geimu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pērs Buenosairesā spļauj laukumā un "tanko" pēdējo geimu
Benuā Pērs. Foto: AFP/Scanpix

Kolorītais Francijas tenisists Benuā Pērs vakar Buenosairesas ATP 250 turnīra otrās kārtas mačā ar 6:4, 3:6, 1:6 zaudēja ranga 137. vietā esošajam mājiniekam Fransisko Serundolo, kurš pirmoreiz iekļuva ATP turnīra ceturtdaļfinālā.

Pasaules 29. numura zaudējums otrā simta spēlētājam bez lielas ATP turnīru pieredzes gan nebija šī mača galvenais notikums. Pērs 2. setā bija tik ļoti sašutis par argentīnietim ieskaitītu eisu, ka ilgi strīdējās ar tiesnesi un nospļāvās laukumā. Pērs saņēma brīdinājumu un vēlāk arī tika sodīts ar vienu punktu par atkārtotu spļāvienu.

Pērs cīņas pēdējā geimā atklāti nespēlēja ar pilnu atdevi jeb "tankoja" un maču pabeidza ar dubultkļūdu, otro servi izpildot tad, kad tai nebija gatavs ne pretinieks, nedz arī vēl laukumā bijušais bumbiņu padevējs.

Pēram pēdējie astoņi mēneši bijuši pagalam nelāgi. Viņam pozitīva koronavīrusa testa dēļ neļāva piedalīties "US Open", no turnīra "izmetot" vien dienu pirms tā sākuma. Pērs kopš tūres restarta (no augusta) uzvarējis tikai divos no 13 mačiem, ieskaitot 1-5 bilanci šogad.

Spriežot pēc Pēra "Twitter" kontā publicētā teksta neilgi pēc vakardienas mača, francūzis Buenosairesā notikušo gan īpaši nepārdzīvo.