Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bijusī drafta piektā izvēle Eksums tuvu līgumam ar Šmita ''Barcelona''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Bijusī drafta piektā izvēle Eksums tuvu līgumam ar Šmita ''Barcelona''
Austrālietis Dante Eksums ar bumbu. Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix

2014. gada NBA drafta piektā izvēle Dante Eksums ir tuvu, lai parakstītu trīs mēnešu ilgu līgumu ar Rolanda Šmita pārstāvēto ULEB Eirolīgas līdervienību ''Barcelona'', ziņo spāņu žurnālists Čema de Lukass.

26 gadus vecais Austrālijas izlases aizsargs Dante Eksums šī gada vasarā parakstīja trīs gadu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas klubu Hjūstonas ''Rockets'', taču sezonas priekšvakarā tik un tā tika atbrīvots. Šajā sezonā Eksums nav spēlējis, bet nu ir tuvu līgumam ar Spānijas čempionvienību un Eirolīgas līderi ''Barcelona'', ko pārstāv latviešu uzbrucējs Rolands Šmits. Spāņu žurnālists Čema de Lukass ziņo, ka abas puses drīzumā vienosies par trīs mēnešu ilgu līgumu.

Eksumu 2014. gada NBA draftā ar kopējo piekto numuru izvēlējās Jūtas ''Jazz''. Soltleiksitijā austrālis pavadīja piecas sezonas, 2019. gada decembrī tiekot aizmainīts uz Klīvlendas ''Cavaliers''. Starpsezonā 196 centimetrus garajam aizsargam beidzās līgums un viņš pievienojās ''Rockets''. Pilnu sezonu Eksums aizvadīja vien kā pirmgadnieks. Karjeras turpinājumā savu spilgto potenciālu parādīt liegušas nemitīgās veselības likstas. Austrālis vairākkārt savainojis plecus, ceļgalus un potītes.

Lietuvieša Šarūna Jasikēviča trenētā ''Barcelona'' papildinājumu aizsargu līnijā uz noteiktu laiku meklē, jo savainojumos iedzīvojušies pamata saspēles vadītājs Niks Kalatess, kā arī aizsargi Korijs Higinss un Alekss Abriness. Grieķu basketbolists savainojis apakšstilbu un izlaidīs vēl vismaz piecas nedēļas, bet Higinss turpina atveseļošanos pēc muguras traumas. Abrinesam septembra vidū tika veikta ceļgala operācija un paredzēts, ka spānis laukumā atgriezīsies 2022. gada sākumā.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-161129-...