Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rašmane dodas uz Pasaules kausa finālu šaušanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rašmane dodas uz Pasaules kausa finālu šaušanā
Agate Rašmane. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

No 3. līdz 10.novembrim Polijā, Vroclavā norisināsies Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas prezidenta kausa izcīņas sacensības jeb Pasaules kausa fināls šaušanā, kur piedalīsies arī mūsu olimpiete Agate Rašmane, kura sāks startēt rīt.

Uz sacensībām tiek uzaicināti un tajās piedalās pēc Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas sportistu reitinga labākie 12 sportisti katrā šaušanas vingrinājumā. Latvijas izlases līdere Agate Rašmane pasaules reitingā šaušanā ar pneimatisko pistoli 10m distancē šobrīd ir 12.vietā no 95 sportistēm, kas tikušas pie reitinga punktiem. 12.vieta pasaules reitingā dod tiesības startēt iepriekš minētajās sacensībās. Iepriekš šādu iespēju izcīnījuši bija tikai Latvijas titulētākais šaušanas sporta lielmeistars Afanasija Kuzmins un stenda šāvējs Boris Timofejevs.

Agate startu pasaules kausa finālā uzsāks 4.novembrī - šaušanā ar pneimatisko pistoli jaukto pāru (viena sieviete un viens vīrietis) sacensībā. Interesanti ir tas, ka vienā pārī sacentīsies sportisti no dažādām valstīm saskaņā ar iepriekš veikto izlozi. Pamatvingrinājumā piedalīsies 12 pāri. Pēc pamatvingrinājuma rezultātiem astoņi labākie pāri sacentīsies divos pusfinālos (pirmais pusfināls – pamatvingrinājuma 1., 3., 5., 7.vieta; otrais pusfināls - pamatvingrinājuma 2., 4., 6. un 8.vieta).

Katra pusfināla divi labākie pāri tiek finālā, kas cīnīsies par Prezidenta kausu. Šāda fināla “izspēles” kārtība eksperimentālā kārtā tiek organizēta pirmo reizi ar mērķi padarīt šaušanas sportu atraktīvāku un saistošāku gan pašiem sportistiem, gan skatītājiem.

Individuālais starts šaušanā ar pneimatisko pistoli Agatei būs 5.novembrī plkst.15.00 (Vroclavas laiks). Arī individuālajās sacensībās būs līdzīga fināla kārtība.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaušanas Federācija