Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

PK finālā gan savos, gan pretinieku vārtos iesitušais Mandžukičs beidz karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

PK finālā gan savos, gan pretinieku vārtos iesitušais Mandžukičs beidz karjeru
Mario Mandžukičs. Foto: PA Wire / Scanpix

35 gadu vecumā lēmumu noslēgt futbolista karjeru pieņēmis horvātu uzbrucējs Mario Mandžukičs. Viņš ir vienīgais futbolists, kurš Pasaules kausa finālā iesitis gan savos, gan pretinieku vārtos, to paveicot 2018. gadā pret Franciju.

Mario Mandžukičs par karjeras beigām paziņojis sociālajā tīklā Instagram, ievietojot attēlu ar bērnu futbola zābakiem un pievienojot vēstuli, kas veltīta mazajam Mario, bet kuru parakstījis lielais Mario. "Kad pirmo reizi uzvilksi šos bučus, nevari pat iedomāties, ko pieredzēsi futbolā. Gūsi vārtus lielākajos stadionos, izcīnīsi svarīgākās trofejas ar slavenākajiem klubiem. Ar lepnumu pārstāvēsi savu valsti un palīdzēsi rakstīt Horvātijas sporta vēsturi. Tev izdosies, jo apkārt būs labākie cilvēki – komandas biedri, treneri, fani, ģimene, aģents un draugi, kuri vienmēr tevi atbalstīs. Vienmēr būsi pateicīgs viņiem!" vēstulē rakstīja Mandžukičs.

Kopā ar Minhenes "Bayern" uzbrucējs divas reizes kļuva par Vācijas Bundeslīgas čempionu un 2013. gadā izcīnīja arī Čempionu līgas titulu. Turīnas "Juventus" rindās Mandžukičs četras reizes kļuva par Itālijas čempionu un guva vienus no skaistākajiem vārtiem Čempionu līgas finālā, kurā gan tika piedzīvots zaudējums. Karjeras laikā horvāts pārstāvējis arī "AC Milan", Madrides "Atletico" un citas komandas.

Ar 33 vārtiem Mandžukičs ir otrais visu laiku rezultatīvākais Horvātijas izlases futbolists. Lielākais sasniegums valstsvienības kreklā bija 2018. gada Pasaules kausa fināla sasniegšana, kurā ar 2:4 tika zaudēts Francijai. Mandžukičs ir vienīgais futbolists vēsturē, kurš Pasaules kausa finālmačā iesitis bumbu gan savos, gan pretinieku vārtos.