Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" saglabājusi sastāva kodolu ar Ausēju priekšgalā, Ķilps nepaliks

Rolands Eliņš

"Ventspils" saglabājusi sastāva kodolu ar Ausēju priekšgalā, Ķilps nepaliks
Andrejs Šeļakovs un Artūrs Ausējs. Foto: Juris Presņikovs

BK "Ventspils" gatavošanās nākamajai sezonai notiek pēc plāna, portālam Sportacentrs.com norādīja kluba ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics. Treniņi sāksies 17. augustā, sastāva kodols ir saglabāts, bet jaunu spēlētāju izziņošana gaidāma tuvākajā laikā, tiesa, Pleinics atzina, ka ar ambīcijām un attiecīgi leģionāru piesaisti nāksies piebremzēt.

"Mūsu starpsezonas procesi norisinās pēc plāna. Par izmaiņām klubā un papildinājumiem sastāvā neziņojam, jo tādi vēl tikai gaidāmi," sacīja Ralfs Pleinics. "Mums no iepriekšējās sezonas ir saglabājies sastāva kodols, daudziem spēlētājiem ir līgumi arī uz nākamo sezonu, tādēļ mums šobrīd sastāva ziņā nav nekur jāskrien. Sezona sāksies oktobrī – tas nenozīmē, ka līdz tam nekas nenotiks, taču lielāka kustība tad arī gaidāma."

"Ventspils" komandas galvenā trenera amatu turpinās ieņemt Gints Fogels, kura rīcībā būs lielākā daļa no iepriekšējās sezonas vietējiem spēlētājiem – līgumi ar komandu ir Artūram Ausējam, Rodrigo Bumeisteram, Andrejam Šeļakovam, Linardam Jaunzemam, Kristapam Medisam, Nikolojam Zotovam, kuriem palīgā nāks arī vairāki jaunie spēlētāji (Ozers, Donis, Salnājs). Savukārt Gunta Sīpoliņa (aizvadītajā sezonā 11.0 punkti un 5.6 atlēkušās bumbas vidēji spēlē) sakarā vēl ir jautājuma zīme, un viņa palikšanu komandā Pleinics nosauca kā "iespējamu".

Komandas līderis Ausējs šovasar ar Latvijas spēcīgāko 3x3 basketbola komandu "Riga" piedalās šī sporta veida turnīros. Pleinics norādīja, ka tas nekādi neietekmēs viņa dalību "Ventspils" sezonā: "Artūrs ir ļoti vispusējs sportists ar dažādām prasmēm. Šķiet, viņam sanāks izlaist tikai dažas dienas no komandas darba, kad augusta vidū paredzēts viens 3x3 basketbola turnīrs, bet te varu kļūdīties par datumiem."

"Ventspils" pirmssezonu oficiāli sāks 17. augustā, kad komanda sanāks kopā, izies medicīniskās pārbaudes un ķersies pie treniņiem. Pleinics norādīja, ka jau sākts likt kopā plānus par pārbaudes spēlēm, kuru gan varētu būt mazāk nekā ierasts, proti, apmēram 6-7 pārbaudes mači pirms jaunās sezonas sākuma.

Pleinica nosauktajā sastāvā nebija 21 gadu vecā basketbolista Kristapa Ķilpa, kurš aizvadītajā sezonā bija viens no rezultatīvākajiem komandas spēlētājiem. Ķilps Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā vidēji spēlē iemeta 11.2 punktus, savāca 3.5 atlēkušās bumbas un veica 3.0 rezultatīvas piespēles, taču izpelnījās arī plašāku negatīvo rezonansi LBL izslēgšanas mačos, kas kulminējās ar vidējā pirksta žesta parādīšanu VEF līdzjutēju virzienā.

"Kristaps Ķilps šobrīd ir karjeras krustcelēs, un domāju, ka ar "Ventspili" viņa nākamais solis nebūs saistīts," teica Pleinics. "Arī mūsu kluba iekšienē dalās viedokļi par, teiksim tā, Ķilpa nepieciešamību "Ventspils" komandā, līdz ar to respektējam arī viņa viedokli un īpaši agresīvi un ar milzu interesi uz viņa noturēšanu sastāvā neizgājām. Ko Ķilps šobrīd domā un dara, par to vairs nezinu teikt."

"Ventspils" plāno papildināt sastāvu ar leģionāriem, un šeit prioritāte varētu tikt virzīta uz pastiprinājumu garajā galā, taču Pleinics atzina, ka šajā ziņā klubs plāno būt uzmanīgs un droši vien īpaši izvērsties nevarēs. "Taču ceru, ka līdz sezonas sākumam mums būs optimālais sastāvs, ar kuru varēsim konkurēt. Nu, šobrīd jau jāsaka, ka jākonkurē būs ar Igaunijas vidējā līmeņa klubiem. Jā, būs arī Ukrainas klubs, bet tad tādai komandai kā "Ventspils" ar viņiem konkurēt būs nāvīgi sarežģīti. Viņi gatavojas Eirokausiem, mums bez vietējām līgām nekam vairāk nav, kam gatavoties, un tās ir divas dažādas lietas un dažādas sastāva komplektācijas."

  -2 [+] [-]

, 2022-08-03 16:41, pirms 2 gadiem
Fakuči plovos pret VEF faniem un nervozais temperaments laikam Ķilpam baigi nepalīdzēja nostabilizēties.

     [+] [-]

, 2022-08-03 17:00, pirms 2 gadiem
Gan jau Ķilpu paņems kāda igauņu komanda

     [+] [-]

, 2022-08-03 17:19, pirms 2 gadiem
Beidzot kadas zinas. Kilpam jaiet kkur uz arzemem, kaut zemaka limeni, bet prom no komforta zonas. Speletajs vel pietiekami jauns

  -1 [+] [-]

, 2022-08-03 22:05, pirms 2 gadiem
Ķilpu uz VEF...

     [+] [-]

, 2022-08-03 22:38, pirms 2 gadiem
Anzāģē varēs kaplēt

     [+] [-]

, 2022-08-03 23:27, pirms 2 gadiem
Kas ar Kristianu Šulcu?

  +1 [+] [-]

, 2022-08-04 00:17, pirms 2 gadiem
Ķilps lai sākumā tiek galā ar attieksmes problēmām. Izskatās, ka pat Ventspilij jau pieriebās.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-04 00:17, pirms 2 gadiem
blondiine69 rakstīja: Ķilpu uz VEF...
VEFam viņš nav un nebūs vajadzīgs

     [+] [-]

, 2022-08-04 19:19, pirms 2 gadiem
Kā gribētos redzēt Ventspili atkal ar normālu budžetu un labu sastāvu