Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Liepa un Medne kļūst par Latvijas čempioniem triatlonā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Liepa un Medne kļūst par Latvijas čempioniem triatlonā
Foto: Latvijas Triatlona federācija

Par Latvijas čempioniem triatlonā olimpiskajā distancē svētdien kļuva Artūrs Liepa un Baiba Medne. Medaļas tika sadalītas tradicionālā Vaidavas triatlona ietvaros, kas risinājās jau 35. reizi.

Vīriem pārējās vietas uz goda pjedestāla aizņēma Artjoms Gajevskis un Andrejs Dmitrijevs, kamēr dāmām ne tikai cīņā savā starpā, bet arī ar lielu karstumu otrā bija Kristiāna Maskava, kurai sekoja Darja Beļeviča. Sportisti vispirms Vaidavas ezerā peldēja 1,5 kilometrus, kam sekoja 40 kilometru velobrauciens un desmit kilometru skrējiens.

Peldēšanā pēc pirmā no diviem apļiem pirmoreiz olimpisko distanci veicošais Liepa bija tikai pāris sekundes priekšā Gajevskim, tomēr otrajā aplī ceļā uz pirmo boju daugavpilietis aizpeldēja nedaudz neprecīzi un zaudēja vismaz desmit sekundes. No ūdens Kalngales sportists izskrēja aptuveni 20 sekundes ātrāk par Gajevski. Trešā ūdeni pameta labākā dāma Maskava, kurai cieši sekoja Dmitrijevs, bet aiz viņiem bija Medne un pieredzējušais Sandis Šika.

Turpmākajā distancē cīņā par uzvaru intrigas vairs nebija. Liepa katrā velodistances aplī kāpināja pārsvaru un pirms skriešanas viņam tas bija nedaudz lielāks par trim minūtēm. Noslēdzošajā posmā abi Latvijas labākie triatlonisti ātrumā bija diezgan līdzvērtīgi, finišā Liepam Gajevski apsteidzot par divām minūtēm un 53 sekundēm. Kā pēc sacensībām atzina čempions, viņš joprojām jūt aklimatizācijas sekas, jo pirms divām nedēļām Kanādā izcīnīja 23. vietu pasaules junioru čempionātā, kas gan piespiedu kārtā tika aizvadīts duatlona formātā.

Trešo vietu sacensībās ļoti stabili izcīnīja Dmitrijevs, kuram sekoja Oskars Vidovskis, Sandris Šika, Ivo Irbe, Edgars Kokorevičs, savukārt cienījamo, astoto, vietu savā debijas triatlonā izcīnīja viens no Latvijas labākajiem biatlonistiem Edgars Mise, kuram visgrūtāk klājās velobraukšanā.

Dāmām pēc pirmā no četriem velo apļiem Maskava vēl bija priekšā Mednei, bet turpinājumā pieredzējušākā sportiste jaunāko konkurenti apsteidza. Pēc velo distances Maskava atpalika vien nedaudz vairāk par pusminūti, bet skriešanā lielā karstumā viņai klājās ļoti grūti un noslēgumā abas atlētes jau šķīra septiņas ar pusi minūtes. Tikmēr uz bronzas pakāpiena kāpa jaunā daugavpiliete Beļeviča, kurai sekoja kalnu divriteņu sportā labāk iepazītā Lāsma Ozola un Paulīna Latsone.

Jau pēc nedēļas 10. jūlijā risināsies Smiltenes triatlons, kurā tiks sadalītas Latvijas čempionāta medaļas vidējā distancē.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-03 22:18, pirms 2 gadiem
Liepa līmenī. Domāju, ka nākamais olimpietis.

Hm, tas gan ne par ko labu neliecina, ka Misem visgrūtāk gājis ar velo. Tie, kas uz slēpēm, parasti taču ļoti daudz trenējas uz velo, gan šosejas, gan MTB.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-03 22:26, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Liepa līmenī. Domāju, ka nākamais olimpietis.

Hm, tas gan ne par ko labu neliecina, ka Misem visgrūtāk gājis ar velo. Tie, kas uz slēpēm, parasti taču ļoti daudz trenējas uz velo, gan šosejas, gan MTB.
liepa ļoti cerīgs!

Ne visi biatlonisti daudz brauc ar velo. Iespējams, ka Mise ir viens no tiem, to precīzi nezinu. Bet jāņem arī vērā, ka triatlonisti ir spēcīgi velobraucēji. Kā arī - pat ja biatlonisti to izmanto treniņos, sacensības ir specifiska padarīšana.

     [+] [-]

, 2022-07-03 23:33, pirms 2 gadiem
Nu nezinu gan. Manuprāt, Latvijas izlases sportistam ir jāuzsēžas uz riteņa un jābūt konkurētspējīgam uz triatlonistu fona. Turklāt šosejā. OK, MTB ir jābūt arī braukšanas iemaņām un vietām arī augstam baiļu slieksnim, bet ne jau šosejā. Vēl nav pieejami rezultāti, būs jāpapēta.

     [+] [-]

, 2022-07-04 10:56, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Nu nezinu gan. Manuprāt, Latvijas izlases sportistam ir jāuzsēžas uz riteņa un jābūt konkurētspējīgam uz triatlonistu fona. Turklāt šosejā. OK, MTB ir jābūt arī braukšanas iemaņām un vietām arī augstam baiļu slieksnim, bet ne jau šosejā. Vēl nav pieejami rezultāti, būs jāpapēta.
var būt un var nebūt. Velo un slēpošana ir atšķirīgas lietas. Piemēram, Bricis un Zīmelis bija ļoti spēcīgi MTB (joprojām ir). Blordālenu, Furkadu vai Fišeru neatminos kā lielus velo braucējus. Tāpat norvēģu slēpotājiem - jaunā Fosesholma ir gandrīz vai MTB izlasē, bet pārējie uz velo kāpj ļoti reti.

     [+] [-]

, 2022-07-04 13:24, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: var būt un var nebūt. Velo un slēpošana ir atšķirīgas lietas. Piemēram, Bricis un Zīmelis bija ļoti spēcīgi MTB (joprojām ir). Blordālenu, Furkadu vai Fišeru neatminos kā lielus velo braucējus. Tāpat norvēģu slēpotājiem - jaunā Fosesholma ir gandrīz vai MTB izlasē, bet pārējie uz velo kāpj ļoti reti.
Ir ielikti rezultāti, bet bez sadalījuma pa disciplīnām.
Es tomēr palieku pie uzskata, ka izlases sportistam, kurš treniņos, nešaubos, izmanto arī riteņbraukšanu, būtu jābūt konkurētspējīgam uz triatlonistu fona.

     [+] [-]

, 2022-07-04 13:40, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Ir ielikti rezultāti, bet bez sadalījuma pa disciplīnām.
Es tomēr palieku pie uzskata, ka izlases sportistam, kurš treniņos, nešaubos, izmanto arī riteņbraukšanu, būtu jābūt konkurētspējīgam uz triatlonistu fona.
viss OK, es jau arī nepretendēju uz absolūtu patiesību. Iespējams, Misem velo tiešām ir vājā vieta.

     [+] [-]

, 2022-07-04 14:42, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: viss OK, es jau arī nepretendēju uz absolūtu patiesību. Iespējams, Misem velo tiešām ir vājā vieta.
Tas vēl nebūtu tik traki, bet viņam arī slēpošana ir vājā vieta.