Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Dortmunde piesaista vēl vienu Vācijas izlases aizsargu – Zīles pēdās dodas Šloterbeks

Agris Suveizda

Dortmunde piesaista vēl vienu Vācijas izlases aizsargu – Zīles pēdās dodas Šloterbeks
Niko Šloterbeks. Foto: AFP/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas vicelīdere futbolā Dortmundes "Borussia" vēl pirms sezonas beigām vienojusies ar vēl vienu topošo brīvo aģentu. Vakar medicīniskās pārbaudes izgāja "Freiburg" centra aizsargs Niko Šloterbeks, kurš parakstījis piecu gadu līgumu.

Brīvie aģenti pusgadu līdz līguma beigām drīkst veikt oficiālas pārrunas ar citiem klubiem, un Dortmunde piesaistījusi jau divus Vācijas izlases centra aizsargus, kuriem pēc sezonas beigsies sadarbība ar pašreizējām komandām. Iepriekš "Borussia" vienojās ar Vācijas čempiones 195 centimetrus garo un 26 gadus veco pamatsastāva aizsargu Niklasu Zīli, kuram valstsvienībā ir 37 spēles un vieni gūti vārti. Viņa piemēram nu sekojis 191 centimetru garais un 22 gadus vecais Šloterbeks, kura pārstāvētā "Freiburg" ieņem negaidītu ceturto vietu un atrodas Čempionu līgas zonā.

"Niko karjeras gaitas atgādina mani pašu, jo arī es, viņa vecumā būdams jauns izlases spēlētājs, ierados Dortmundē no Freiburgas. Niko ir milzīgs potenciāls, un viņš, saņēmis arī ekonomiski labākus piedāvājumus no citiem klubiem, apzināti izvēlējās Dortmundi, lai turpinātu sportisko izaugsmi," pauda Sebastians Kēls, kurš kluba sporta direktora amatā nomainīs Mihaelu Corku.

Nepilnu 18 gadu vecumā Šloterbeks no "Karlsruhe" pārgāja uz "Freiburg", bet savu pirmo nopietno Bundeslīgas sezonu aizvadīja galvaspilsētā, iepriekšējā sezonā īrē "Union Berlin" nospēlējot 16 mačus. Savukārt šī ir Šloterbeka pirmā pilnvērtīgā sezona "Freiburg" rindās, un viņš 30 spēlēs ir guvis četrus vārtus. Rudenī Šloterbeks piecās spēlēs palika Vācijas izlases rezervē Pasaules kausa atlasē, bet martā debitēja valstsvienībā, tiekot pamatsastāvā pārbaudes spēlēs pret Izraēlu (2:0) un Nīderlandi (1:1).

Visas Vācijas Bundeslīgas spēles tiešraidē vērojamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.bvb.de/News/Uebersicht/...