Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Telpu futbola izlase cīņu par iekļūšanu PK2024 sāks no pamatkārtas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Telpu futbola izlase cīņu par iekļūšanu PK2024 sāks no pamatkārtas
Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija (LFF) informē, ka Latvijas telpu futbola izlase kvalifikāciju 2024. gada Pasaules kausam sāks no pamatkārtas, spēlēm notiekot no 2023. gada marta. 36 komandas tiks sadalītas 12 grupās, finālturnīrā iekļūstot grupas uzvarētājai un četrām labākajām otro vietu ieguvējām.

Latvijas izlasei nebūs jāpiedalās atlases sacensību priekšsacīkšu kārtā, pateicoties pašlaik ieņemtajai 23. vietai UEFA koeficienta rangā. Priekšsacīkšu kārtā piedalīsies šī ranga 24 zemāko vietu īpašnieces.

Priekšsacīkstes tiks aizvadītas sabraukumu formātā nākamā gada aprīlī, sadalot 12 ceļazīmes uz pamatkārtu. Tajā, piedaloties arī Latvijai, 36 komandas tiks sadalītas 12 apakšgrupās pa trim izlasēm, savā starpā izspēlējot divu apļu turnīru ar mājas un izbraukuma spēlēm. Izloze paredzēta 6. jūlijā, bet spēles ieplānotas līdz 2023. gada martam.

Pamatkārtu pārvarēs grupu uzvarētājas un četras labākās no otro pozīciju ieguvējām, bet pārējās otro pozīciju īpašnieces aizvadīs "Play-off" posmu ar mājas un izbraukuma spēlēm. Tam sekos Elites kārta ar 20 komandu dalību, kuras noslēgumā tiks sadalītas septiņas vai sešas ceļazīmes uz finālturnīru (atkarīgs no valsts, kurai tiks piešķirtas rīkošanas tiesības).

Pašlaik norisinās pārrunas ar Lietuvas un Igaunijas federācijām par Baltijas kausa izcīņas telpu futbolā norisi Latvijā šomēnes no 17. līdz 19. decembrim.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13698/telpu-fu...